Δύο afro μπάντες-φωτιά σε μια εκρηκτική συνάντηση

duo-afro-mpantes-fotia-se-mia-ekriktiki-sunantisi

Οι Soul Jazz Οrchestra

ΤΕΤΑΡΤΗ, 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011

Δύο από τα πιο αξιόλογα σχήματα στο χώρο της afro μουσικής ετοιμάζονται να μεταδώσουν τις δονήσεις του afro ήχου με πνευστά, κρουστά και οργανικές εκρήξεις ρυθμού, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Το Gazarte και το Block 33 παρουσιάζουν την Πέμπτη 14 και την Παρασκευή 15 Απριλίου αντίστοιχα, δύο πολύ ξεχωριστούς καλεσμένους, τους Souljazz Orchestra από τον Καναδά και τους Kokolo Afrobeat Οrchestra από την Νέα Υόρκη, σε μια σπάνια σύμπραξη.

Σε μία συναυλία, συνολικά 12 μουσικοί, πρωτοπόροι εκφραστές του επαναστατικού ήχου της afro κουλτούρας, θα παρασέρνουν το κοινό σε χορό και μυσταγωγία.

Οι Soul Jazz Οrchestra δημιουργήθηκαν στον Καναδά το 2002. Από τη στιγμή εκείνη αναρριχήθηκαν στην κορυφή του είδους, μπλέκοντας soul, jazz , afro, latin αλλά και ήχους των 60’s και 70’s και μουσικές του σήμερα. Δεν είναι τυχαία άλλωστε η σύνδεση του ήχου τους με ονόματα όπως Μulatu Astatke, Quantic, Sun Ra, Coltrane ή Sanders (και άλλα jazz «ιερά τέρατα»).

Από την άλλη, οι Νεοϋορκέζοι Kokolo, είναι μια μπάντα που νομίζει κανείς ότι ήρθε από την Afrobeat της δεκαετίας του ‘70. Η Νέα Υόρκη συναντά τους ήχους του Fela Κuti και του Spanish Harlem, τις μουσικές του James Brown και των Fania All Stars. Τα δυνατά τους shows είναι θέμα συζήτησης αφού, ξεπερνάνε τις τρεις ώρες.

Οι Νεοϋορκέζοι Kokolo

Πληροφορίες: Gazarte, Βουτάδων 32 Γκάζι, 210 34 52 277, εισιτήρια 25, 30 και 35 ευρώ, στις 10 μ.μ. / Block 33,26ης Οκτωβρίου 33, Θεσσαλονίκη.