Μουσική από τα 70's στο Bios

mousiki-apo-ta-70s-sto-bios

Οι Barbara Farmers είναι μια παρέα φίλων από την Εύβοια που δημιουργήθηκαν την άνοιξη του 2006.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011

Μία πολυσυλλεκτική βραδιά με πολλούς καλλιτέχνες, αλλά με κοινή αγάπη στη δεκαετία του ’70 φιλοξενεί ο γνωστός πολυχώρος Bios.

Το Bios την Παρασκευή 15 Απριλίου παρουσιάζει μια βραδιά με χρώμα και ήχο από τις δεκαετίες του ‘60 και του ‘70, με τον Σωτήρη Κοματσιούλη, μία από τις πιο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις καλλιτεχνών της εγχώριας μουσικής σκηνής της δεκαετίας του ’70, τους Barbara’s Farmer και τους Prestige ζωντανά και dj sets από τον Μr.Plan, τον Mr.Z και τον Manwolf Louie σε ένα πάρτι με ψυχεδελικό pop, rock αλλά και funk και αισθητική από την δεκαετία που άλλαξε τον κόσμο.

Ο Σωτήρης Κοματσιούλης άρχισε την καριέρα του από πολύ μικρός, όταν έπαιζε κιθάρα στους Lovers, soul και rock γκρουπ της εποχής. Το 1974 μετακομίζει στο Λονδίνο όπου γνωρίζει τον Robert Wyatt ο οποίος ενθουσιάζεται με τον συνδυασμό του μπουζουκιού με την ροκ και τον ενθαρρύνει να συνεχίσει να ασχολείται με την μουσική.

Ως Steve Gemos ηχογραφεί κάποια τραγούδια ενώ στη συνέχεια φεύγει για ταξίδι στη Τζαμάικα με τους Third World, απ’όπου επηρεάστηκε από τη reggae. Σε όλα αυτά τα χρόνια της περιπετειώδους και ενδιαφέρουσας πορείας του, έρχεται στην Ελλάδα λίγες φορές και οι σχέσεις του με τις δισκογραφικές εταιρείες εδώ δεν ευδοκιμούν μέχρι τον Μάιο του 2010 που κυκλοφορεί το lp «Σαν τον άνεμο», που περιλαμβάνει 6 ακυκλοφόρητα τραγούδια και τις επιτυχίες του από την δεκαετία του 70, καθώς και τις ηχογραφήσεις που έκανε στην Αγγλία .

Οι Barbara Farmers είναι μια παρέα φίλων από την Εύβοια και δημιουργήθηκαν την άνοιξη του 2006. Aντλούν την έμπνευση τους από την garage punk , ενώ έχουν μοιραστεί την σκηνή με ονόματα όπως οι Sonics, οι Vietnam Veterans και οι Frank Pop Ensemble. Eτοιμάζονται να κυκλοφορήσουν το πρώτο τους 45άρι από την Belle Vue Records.

Οι Prestige είναι έξι μοναδικοί performers που αναβιώνουν disco, funk και pop επιτυχίες απο τον κόσμο των 70's-80's, με άκρως χορευτική διάθεση. Τύμπανα, σαξόφωνο, πλήκτρα, ηλεκτρική κιθάρα, μπάσο, γυναικεία φωνή με εξαιρετική σκηνική παρουσία, οι Prestige επανεκτελούν επιτυχίες πασίγνωστων κομματιών με σκοπό να κάνουν το κοινό τους να χορέψει και να διασκεδάσει.

Πληροφορίες: Bios, Πειραιώς 84, Αθήνα, 210 3425335, είσοδος 7 ευρώ, στις 9.30 μ.μ.