Electro-techno από το Detroit στο 6 D.O.G.S.

electro-techno-apo-to-detroit-sto-6-dogs-dogs

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011

Συνθεσάιζερς, vocoders και υποβλητικά basslines σε ένα techno-house πάρτι με γνήσια υπογραφή Detroit θα απολαύσει το κοινό που θα βρεθεί στο γνωστό στέκι της Αβραμιώτου.

Από τους πιο αυθεντικούς εκφραστές της electro-techno σκηνής του Detroit, οι Aux 88 θα παρουσιάσουν live το καινούργιο τους album «Βlack Tokyo» καθώς και όλες τις μεγάλες τους επιτυχίες αυτό το Σάββατο 30 Απριλίου στο 6 d.o.g.s. Μαζί τους, θα βρίσκεται ένας από τους πιο ενδιαφέροντες dj και deep house παραγωγούς, ο Patrice Scott.

Οι Aux 88 δημιουργήθηκαν το 1993 από τους Tom Hamilton και Keith Tucker.Η μουσική τους ανακατεύει με μοναδικό τρόπο τα πρώιμα Detroit techno beats, το New York electro, το Miami bass και τα σκοτεινά αναλογικά συνθεσάιζερ. Τόσο οι παραγωγές τους όσο και οι live εμφανίσεις τους χαρακτηρίζονται από uptempo beats και βαριά μπάσα με αποτέλεσμα όπου κι αν εμφανίζονται να παρατηρούνται φαινόμενα ασταμάτητου χορού.

Μαζί με καλλιτέχνες όπως οι Will Web, Mike Banks και Drexciya βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του electro revival. To τελευταίο τους album, «Black Tokyo», κυκλοφόρησε το Νοέμβριο και όπως προϊδεάζει και ο τίτλος του δίσκου, επιτρέπουν στο γιαπωνέζικο στοιχείο να εισχωρήσει στην deep techno εκδοχή των παραγωγών τους.

Από την άλλη ο Patrice Scott θεωρείται το next big thing της νέας γενιάς του Detroit και ετοιμάζεται για το παρθενικό του dj set ενώπιον του ελληνικού κοινού. Ασχολείται με τη μουσική πάνω από μία δεκαετία, ενώ εκτέθηκε στην ηλεκτρονική μουσική από τα 13 του χρόνια παίρνοντας techno μαθήματα από τους καλύτερους του είδους. Το σίγουρο είναι ότι στα dj sets του, κανένας δε μπορεί να μείνει πολύ ώρα μακριά από το dancefloor.

Νωρίτερα το Σάββατο, και στο πλαίσιο του Red Bull Music Academy, οι φίλοι του ηλεκτρονικού ήχου made in Detroit θα έχουν μία μοναδική ευκαιρία να ακούσουν από πρώτο χέρι την ιστορία πίσω από τους Αux 88, λεπτομέρειες για την ιστορία της μουσικής σκηνής του Detroit καθώς και πολλά production tips της φουτουριστικής μουσικής τους.

Πληροφορίες: 6 D.O.G.S, Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, 210 3210510, είσοδος 10 ευρώ. / Για το Workshop:Είσοδος Ελεύθερη, στις 7.30 μ.μ., συμμετοχή στο [email protected] και [email protected] με τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο). Περιορισμένος αριθμός θέσεων, θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.