5 πόλεις για πάρτι μέχρι τελικής πτώσεως

party-cities-4
ΠΕΜΠΤΗ, 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014

Ωραία τα μουσεία και ωραία και τα αρχιτεκτονικά μνημεία. Ωραία τα γραφικά σοκάκια και ωραίες και οι τοπικές σπεσιαλιτέ. Αλλά αφού κάνουμε το ταξίδι για ψυχαγωγία, ας διασκεδάσουμε και λίγο. Τώρα ειδικά που είναι καλοκαίρι, η όρεξη για πάρτι και ξεσάλωμα έχει αυξηθεί κατακόρυφα. Στην παρακάτω λίστα του CNN, που δεν χώρεσαν το Hong-Kong, το Μαϊάμι, η Στοκχόλμη, το Τόκιο και το Τελ Αβίβ, περιλαμβάνονται οι 5 (υπόλοιπες) καλύτερες πόλεις, βάσει ενός και μοναδικού κριτηρίου: ποια απ’ όλες διοργανώνει το καλύτερο πάρτι.

5. Λονδίνο
Στο Λονδίνο, των σνομπ Λονδρέζων, μπορείτε να ακούσετε πολύ καλή μουσική κάθε βράδυ της εβδομάδας, και σε κάθε γωνία και στενάκι της πόλης. Αποφύγετε τα φαντασμένα clubs και προτιμήστε τις  pubs με τους θαμώνες με τις ποδοσφαιρικές φανέλες. Και όταν πρωτοδείτε λιπόθυμο στις τουαλέτες, μην ταραχτείτε, μετά τα 10 πρώτα περιστατικά, θα το συνηθίσετε.

4. Σάο Πάολο
Το Rio de Janeiro, κατατροπώνεται για δεύτερη φορά από πόλη της Νοτίου Αμερικής, και αυτή τη φορά από το ίδιο το Σάο Πάολο της Βραζιλίας. Μπορεί το πρώτο να είναι πιο φαντασμαγορικό, το Σάο Πάολο όμως είναι το κυριότερο κέντρο διασκέδασης και ψυχαγωγίας της Λατινικής Αμερικής. Μπορεί να μην είναι αντικειμενικά μια όμορφη πόλη, αλλά όποιος ασχοληθεί λίγο παραπάνω, θα ανακαλύψει την ποικιλία και διαφορετικότητα της πόλης που αποκαλύπτεται κάθε νύχτα,  σε βαθμό που δεν συμβαίνει πουθενά αλλού στον κόσμο. Αν βέβαια δεν σας ενδιαφέρουν οι κρυμμένες αντιθέσεις του Σάο Πάολο και μοναδικός σας στόχος είναι οι Βραζιλιάνοι και ο χορός μαζί τους, τότε κάθε Πέμπτη από τη 01.00 και μετά στο D-Edge.

3. Νέα Υόρκη
Η φράση «η πόλη που δεν κοιμάται» αναφέρεται κυρίως στην δυνατότητα να παραγγείλεις κινέζικο στις 03.00 το πρωί. Γιατί οι Νεοϋορκέζοι με τις ώρες δουλειάς που ρίχνουν, δεν είναι ικανοί για μεγάλα ξενύχτια. Όπως και να το κάνεις όμως η Νέα Υόρκη είναι η καλύτερη  πόλη του κόσμου, αφού προσφέρει όλες τις πιθανές επιλογές διασκέδασης, την ίδια ακριβώς στιγμή. Το ίδιο βράδυ μπορείς να πας σε rave party στο Brooklyn, σε rooftop στο Meatpacking, σε indie συναυλία στο East Village, σε κολεγιακό bars, σε jazz και metal συναυλία, σε swing βραδιά και για σουβλάκια στην Αστόρια.

2. Βερολίνο
Το Βερολίνο, μπορεί να είναι η πρωτεύουσα της Γερμανίας, αλλά στην ψυχή δεν είναι μια γερμανική πόλη. Διότι η πόλη που έχει club με ουρά αναμονής στις 09.00 το πρωί, μέρη με κρεβάτια στον κάτω όροφο για τους κηδεμόνες των  θαμώνων, ταβάνια αποκλειστικά φωτισμένα με LED φωτάκια, θεματικά πάρτυ και πισίνες δίπλα στις πίστες, δεν είναι μια πόλη με νορμάλ κατοίκους. Αν ποτέ χάσετε τον προσανατολισμό σας και βρεθείτε σε μέρος με τέτοια χαρακτηριστικά, τότε σίγουρα είστε στο Βερολίνο. Για να… προσανατολιστείτε ψάξτε στο χάρτη για το techno club, Berghaim ή το Watergate και ας ευχηθούμε ότι σε κάποιο από τα δυο θα χωρέσετε να μπείτε.

1.Ίμπιζα
Η Ίμπιζα είναι ένα τεράστιο nightclub και καλά θα κάνεις να βάλεις τα party ρούχα σου με το που θα κατέβεις από το αεροπλάνο. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο ούτε και για ύπνο. Γιατί που αλλού θα δεις ημίγυμνους να παίζουν σαξόφωνο ενώ κρεμασμένοι από το ταβάνι, και που αλλού θα πέφτουν σαπουνόφουσκες από το ταβάνι λες και παίζεις σε  ταινία του ’80 με τον Will Ferrel,  ενώ που αλλού η διασκέδαση είναι τόσο έντονη όσο και 24ωρη ώστε ο ύπνος να μην είναι –κυριολεκτικά- στις επιλογές σου. Από τις περιοχές Ibiza Town και San Antonio, προτιμήστε την πρώτη και δεν θα το μετανιώσετε.

Τέλος, εκτός συναγωνισμού είναι η αγαπημένη μας Αθήνα, που παρά τις δύσκολες στιγμές που περνάει -και εκεί φαίνεται το πραγματικό ταλέντο- ξέρει όσο κανείς τι σημαίνει σωστό ξενύχτι…