Ένας Έλληνας με το όνομα... Cayetano στο Bios

enas-ellinas-me-to-onoma-cayetano-sto-bios

ΤΕΤΑΡΤΗ, 04 ΜΑΙΟΥ 2011

Λίγο πριν αρχίσει το ταξίδι του σε Ευρώπη, Καναδά και Μεξικό, στο πλαίσιο της Back Home περιοδείας του, ο δημιουργός παρουσιάζει την καλύτερη μέχρι στιγμής δισκογραφική του δουλειά.

To Bios την Πέμπτη 5 Μαΐου παρουσιάζει ζωντανά τον Cayetano, μαζί με τον DJ Booker και έξι ακόμα μουσικούς επί σκηνής, λίγο πριν αρχίσουν το ταξίδι τους σε Ευρώπη, Καναδά και Μεξικό.

Ο κατά κόσμον Γιώργος Μπρατάνης κρύβεται πίσω από το project Cayetano και το μουσικό βιογραφικό του είναι γεμάτο από δισκογραφικές κυκλοφορίες, εμφανίσεις εντός και εκτός Ελλάδας, αλλά και μουσική για ταινίες και θεατρικά έργα.

Το δισκογραφικό του ντεμπούτο έγινε το 1996 με το γκρουπ «Στρόγγυλο Κίτρινο», ενώ το 1999 έφυγε από το γκρουπ αλλά και από την Ελλάδα, μετακομίζοντας στην Ισπανία και συνεχίζοντας τη μουσική του πορεία εκεί με συνεργασίες και εμφανίσεις.

Έχοντας κυκλοφορήσει δύο βινύλια από το γερμανικό label Kinky Lounge, η μεγάλη αναγνώριση ήρθε το 2006 με την κυκλοφορία του άλμπουμ «Focused», το οποίο τράβηξε το ενδιαφέρον των μουσικών μέσων μαζικής ενημέρωσης και των ραδιοφωνικών σταθμών. Ακολούθησε η συνεργασία με τους Loopa Scava και το άλμπουμ «Up & Down» από την Εtage Noir για να αποσπάσει μεγάλη δημοσιότητα.

Έχει υπάρξει υποψήφιος για το ετήσιο γαλλικό βραβείο Prix Radiophonie, έχει κερδίσει το πρώτο βραβείο για τη μουσική της Σουηδικής ταινίας «Herr Holger», την ίδια στιγμή που το περιοδικό Wire έγραψε μια πολύ καλή κριτική για τις ζωντανές του εμφανίσεις και έχει κάνει πάρα πολλά remixes για καλλιτέχνες όπως o Wax Tailor, o Parov Stelar, o Mod X κλπ.

Τον περασμένο Νοέμβριο κυκλοφόρησε το άλμπουμ του «Back Home», το οποίο χαρακτηρίστηκε το καλύτερό του ως τώρα από τον Τύπο αλλά και από καλλιτέχνες όπως ο Laurent Garnier και ο Michael Myers.

Πληροφορίες: Bios, Πειραιώς 84, 210 3425335, είσοδος 10 ευρώ, στις 10.30 μ.μ.