8 παραλλαγές του martini που αξίζει να δοκιμάσετε

martini
ΤΕΤΑΡΤΗ, 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Από τα κλασικά gin martini μέχρι τα δροσιστικά saketini, ας δούμε τις καλύτερες παραλλαγές του αγαπημένου cocktail για να αλλάξετε γεύσεις φέτος το φθινόπωρο.

James Bond Martini
Για αυτή την παραλλαγή του κλασικού Vesper από το πρώτο μυθιστόρημα του James Bond από τον Ian Fleming, ο bar manager του θρυλικού Casino Royale πρόσθεσε μια ξεχωριστή πινελιά: ελιές γεμιστές με μπλε τυρί.

Aged Martini
Αυτό το κλασικό cocktail με βάση το gin αναπτύσσει μια λεπτή και βαθιά γεύση αφού παλαιωθεί μέσα σε ένα δρύινο βαρέλι για 3 περίπου εβδομάδες.

Chili Passion Martini
Για να φτιάξετε φρέσκο χυμό τζίντζερ για αυτό το ποτό, μπορείτε να τρίψετε ένα κομμάτι από φλούδα τζίντζερ σε ένα λεπτό σουρωτήρι και να πιέσετε το υγρό μέσα σε ένα μπολ. Αν δε θέλετε να περάσετε αυτή τη διαδικασία, ο εμφιαλωμένος χυμός τζίντζερ πωλείται σε καταστήματα υγιεινής διατροφής.

Mirto Martini
Το μυστικό για αυτό το ξινό ποτό είναι το mirto, ένα πικρό χωνευτικό ποτό από την Σαρδηνία που παράγεται από μύρτιλα, τα οποία χρησιμοποιούνται όλο και σε περισσότερα cocktails.

Caffe Romano Martini
Σε ένα ταξίδι στο Ελσίνκι, ο Philip Duff ήπιε έναν espresso romano (espresso που σερβίρεται με ένα κομμάτι φλούδας λεμονιού). Όταν επέστρεψε σπίτι του, πειραματίστηκε με τα συστατικά και έφτιαξε αυτό το ποτό.

Saketini
Παγάκια που φτιάχνονται με νερό αγγουριού είναι μόνο ένα από τα ανατρεπτικά συστατικά αυτού του ισχυρού martini το οποίο χρησιμοποιεί ως βάση το sake αντί για gin ή vodka.

Chocolate-Raspberry Truffletini
Ο bartender Marvin Allen το χαρακτηρίζει ως μια πολύ λεπτή τρούφα σοκολάτας που λιώνει στο στόμα, και πρόκειται για μια παραλλαγή που αναμιγνύει chocolate martini με nocino, ένα λικέρ από καρύδια που παράγεται στην Μόντενα της Ιταλίας.

Lemon & Basil Martini
Ο Naren Young δημιούργησε αυτό το cocktail αφού δοκίμασε ένα σορμπέ από λεμόνι και βασιλικό σε ένα εστιατόριο. Το γλυκό λευκό vermouth τονίζει την ιδιαιτερότητα του βασιλικού, ενώ το limoncello και ο χυμός λεμονιού δίνουν σε αυτό το ποτό μια δυνατή νότα από εσπεριδοειδή.