Το oύζο γίνεται πρωταγωνιστής των καλοκαιρινών cocktails

to-ouzo-ginetai-protagonistis-ton-kalokairinon-cocktails

ΤΡΙΤΗ, 09 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2011

Ξεχάστε ό,τι ξέρατε για το παραδοσιακό ποτό των Ελλήνων, το ούζο καθώς, εκτός από εξαιρετικό συνοδευτικό ψαρομεζέδων, αναδεικνύεται σιγά σιγά και σε ευφάνταστο πρωταγωνιστή των καλοκαιρινών… cocktails.

Σε κύριο συστατικό για πρωτότυπα και απολαυστικά cocktails αναδείχθηκε το ούζο, με τη βοήθεια κορυφαίων bartenders της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Το γνωστό Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου επέλεξε αυτόν τον τρόπο για να συστηθεί καλύτερα στους λάτρεις των cocktails αλλά και στους επαγγελματίες mixologists, οι οποίοι βρήκαν ένα ακόμη εκφραστικό μέσο για να πειραματιστούν, δημιουργώντας για πρώτη φορά ένα γνήσια ελληνικό cocktail με ούζο. Κι αυτό βέβαια, είναι μόνο η αρχή καθώς πολλά είναι εκείνα τα bars και οι bartenders που πειραματίζονται ήδη με το ούζο και συνθέτουν ξεχωριστά cocktails.

Στην ξεχωριστή αυτή πρωτοβουλία συμμετείχαν οι bartenders Γιάννης Σαμαράς, Γιώργος Μπάγκος, Σπύρος Πατσιαλός, Διονύσης Πολλάτος, Γιάννης Πετρής και Στέφανος Παρασκευούδης, με την καθοδήγηση του Ανδρέα Ματθίδη, Προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Οινοχόων και εμπνευστή του project.

Οι συμμετέχοντες έβαλαν όλη τους τη φαντασία και την τέχνη και δημιούργησαν απροσδόκητους συνδυασμούς με βάση το ούζο, αλλά και μία «πειραγμένη» εκδοχή του κλασικού cocktail «Bloody Mary».

Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά. Το ούζο συνδυάστηκε με φύλλα βασιλικού και σιρόπι λεβάντας, με γλυκό του κουταλιού βύσσινο, αλλά και με μαρμελάδα πορτοκάλι και πουρέ φράουλας και χαμομήλι.

Έτσι, φέτος μπορείτε να ανακαλύψετε κι εσείς το «Plomari Splash» με ούζο, βασιλικό και λεβάντα, ένα από τα cocktail που γεννήθηκαν από το συγκεκριμένο project, που θα το βρείτε στο Solymar της Μυκόνου αλλά και στο Sea Side by Notos της Σαντορίνης. Κι αν μείνετε στην Αθήνα, όλο και κάποιο bar θα βρείτε να σερβίρει εμπνευσμένα cocktails με βάση το ούζο... Μη φοβηθείτε, δοκιμάστε τα!