Το Reworks Festival ξαναχτυπά...

to-reworks-festival-ksanaxtupa

Kraak and Smaak

ΔΕΥΤΕΡΑ, 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2011

Το Reworks Festival, το οποίο εντάσσεται φέτος στο πλαίσιο των 46ων Δημητρίων και κατατάσσεται για ακόμη μία χρονιά στην πρώτη δεκάδα των καλύτερων φεστιβάλ μουσικής του κόσμου, σύμφωνα με τον έγκυρο Βρετανό- Γερμανικό μουσικό οδηγό RA, αποτελεί την πολυδιάστατη οπτική της art and music ανάπτυξης, μέσα από πληθώρα νέων ονομάτων που θα εμπλουτίσουν το cast ενός γεγονότος αφιερωμένου στην ανταλλαγή απόψεων και τη σύμπτυξη πολιτισμών.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα το Reworks Festival παρουσιάζει φέτος, στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου, στη Βίλκα στη Θεσσαλονίκη, τη μπάντα που αποτελεί εδώ και 5 χρόνια το πιο καυτό σχήμα της Ολλανδίας, τους Kraak and Smaak σε ένα ταξίδι στον παράδεισο με την επιτυχία «Call up to Heaven», από το νέο τους άλμπουμ, αλλά και με παλαιότερα remixes τους.

Το παρόν θα δώσει και ο μεγαλύτερος ίσως εκπρόσωπος της μινιμαλιστικής πειραματικής σκηνής, Alva Noto και ο κατά κόσμον, Carsten Nicolai που δημιουργεί εικόνες μέσα από performance βασισμένες σε μουσικά ταξίδια και μοναδικές συνεργασίες.

Ο ορισμός του groovy chuggy minimal tech house, έρχεται από τον παραγωγό Chaim. Όλος ο πλανήτης δονείται από το μοναδικό στιλ ενός καλλιτέχνη που σε κάθε του εμφάνιση απογειώνει με τα πρωτότυπα remixes του, με το «Love Rehab» να είναι ένα από τα αγαπημένα τραγούδια στα i-pod της χώρας.

Δυναμική αναμένεται και η παρουσία των Art Department, του εκρηκτικού διδύμου με το χαρακτηριστικά απόκοσμο ύφος του, σε ένα πρόγραμμα που κορυφώνεται με τις τελευταίες επιτυχίες «Without you» και «The Drawing Board» για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

Art Department

Last but not least, oι Ancient Astronauts, στην πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα. Μια καριέρα γεμάτη επιτυχημένες παραγωγές, 2 albums μέσα από την ESL των Thievery Corporation, μιας και αποτελούν ένα από τα αγαπημένα τους νέα ονόματα και αντισυμβατικές funk δουλειές.

Ακόμα στο Reworks του 2011 θα εμφανιστούν οι Hercules & Love Affair Live, Lamb Live, Dubfire, Miss Kittin, Benga, Karuan, Reboot, James Holden, Davide Squillace, Carlo Lio, Kate Wax, Cayetano Live Band, And.id Live, Darktom & George Adi, Ison, Actor One, Smokey Bandits Live, The Q Orchestra Live, My Wet Calvin Live, Hana Live, Felizol & the Boy Live, Stassy, Mr. Statik, Elias Playground, Dim DJ, D. Art, Cloverleaf, The Rattler Proxy Live, Cruz, Manolis MANSTA Stavroulakis και έπεται συνέχεια…

Dubfire

Σε μια ειδική παρουσίαση φέτος το Reworks θα φιλοξενήσει και τους μυστηριώδεις Tiger & Woods αλλά και τoυς Smokey Bandits, Cayetano, Karuan & Band σε ένα ξεχωριστό live.

Φέτος το φεστιβάλ δίνει έμφαση στην προβολή νέων ειδών, από την σκηνή της Αμερικής, της Μ. Βρετανίας και της Γερμανίας, δίνοντας ωστόσο έμφαση στην προβολή εγχώριων σχημάτων και καλλιτεχνών που αποτελούν το μέλλον της ελληνικής σκηνής. Συγκροτήματα και DJ's συνθέτουν το φετινό μουσικό παζλ του Reworks!

Πληροφορίες: Προπώληση εισιτηρίων, εισιτήριο διημέρου 45€, μονοήμερο εισιτήριο 16 Σεπτεμβρίου 28€ και 17 Σεπτεμβρίου 28€.