Neighbour-hook: 24 ώρες στο Χαλάνδρι

chalandri
ΠΕΜΠΤΗ, 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

Το click@life εγκαινιάζει τη στήλη που περιδιαβαίνει τις γειτονιές των Αθηνών και μας δίνει πληροφορίες για ένα 24ωρο (σχεδόν), τόσο αναλυτικές που θα μας... αγκιστρώσουν.

Nomad

Ήταν αρχές του 1990 όταν η πόλη αυτή με «υποδέχτηκε» και με φιλοξένησε για μια δεκαετία. Τότε κυριαρχούσε παντού το πράσινο, οι μονοκατοικίες με τους θαυμάσιους κήπους, τα πάρκα και οι αλάνες, δημιουργώντας έντονα συναισθήματα ανεμελιάς στον επισκέπτη και περισσότερο στον κάτοικο του Χαλανδρίου.

Σήμερα,σχεδόν δεκαέξι χρόνια μετά, επιστρέφω στις ρίζες μου και ανακαλύπτω ένα λίγο διαφορετικό Χαλάνδρι, που διατηρεί τον αέρα εξοχής, ταυτόχρονα όμως έχει εμπλουτιστεί με δεκάδες επιλογές που ανταποκρίνονται σε ευρύ ηλικιακό φάσμα.

Το Χαλάνδρι αποτελεί εδώ και αρκετά χρόνια ένα στέκι δημοφιλές για τη μεγάλη του αγορά, που ξεδιπλώνεται στους πεζοδρόμους, τα café – bar που περισσεύουν στα σοκάκια του και τις επιπλέον δυνατότητες που δίνει όπως το εξωτικό «Swan Beauty Lounge» (Λεωφ. Πεντέλης 104 & Μεταμορφώσεως 1), για σπα και χαλάρωση, αλλά και τα αντικριστά βιβλιοπωλεία «Ευριπίδης» και «Ευριπίδης στη Στοά».

Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε το διαμάντι της περιοχής, το ένδοξο θέατρο της Ρεματιάς, με τη δική του μοναδική ιστορία. Ένας χώρος που ενδείκνυται για επισκέψεις πολιτιστικού χαρακτήρα στη διάρκεια του φεστιβάλ, αλλά και για περιπάτους ή ορθοπεταλιές στην ευρύτερη, ομώνυμη περιοχή, που μας επιτρέπει φυγαδευτούμε από την καθημερινότητα έχοντας την αίσθηση ότι βρισκόμαστε κάπου μακριά, σ’ ένα καταπράσινο δάσος μια ανάσα από τσιμέντο.

Για breakfast ή καφέ

Nomad (Θουκυδίδου 3)

Πέρα από τα πολύχρωμα και γευστικά κοκτέιλ που προσφέρει το Nomad, οι άνθρωποί του γνωρίζουν πολύ καλά πώς να αναδείξουν όλα τα γευστικά χαρακτηριστικά του καφέ. Μια επίσκεψη θα σας πείσει.

Flow Cocktail Bar & more (Χαϊμαντά 22 (Πλάτωνος))

Ατμοσφαιρικός χώρος, οικείο περιβάλλον και μουσική ανάλογα με την ώρα της ημέρας. Πρόκειται για ένα μαγαζί στο οποίο μπορείς να χαλαρώσεις διαβάζοντας την πρωινή σου εφημερίδα, πίνοντας εξαιρετικό καφέ κι απολαμβάνοντας μια χορταστική ομελέτα.

Petit Fleur

Petit Fleur (Αγίου Νικολάου 2)

Μουσική από πικάπ, όμορφα σερβίτσια, ζεστή ατμόσφαιρα, μυρωδάτος και γευστικός καφές συνοδευόμενος από λαχταριστό κέικ και αντικαπνιστικό πνεύμα. Το συγκεκριμένο café μπορεί να σε ταξιδέψει έτσι απλά στο μαγευτικό …Παρίσι.

Beverley (Ιφικράτους 4)

Προσεγμένος και ρομαντικός χώρος, με φρέσκα γλυκά, πολλές επιλογές σε σνακ κι εκλεκτό καφέ. Συνιστάται ακόμα και για να διαβάσεις ένα βιβλίο ή να κάνεις μια επαγγελματική συνάντηση.

Για φαγητό

Penny Lane Comfort Food (Θουκυδίδου 10)

Ένα τραγούδι των Beatles, ένα ταξίδι στην Αμερική και τέσσερις φίλοι που τους ενώνει η αγάπη για το καλό και προσεγμένο φαγητό, ήταν η αφορμή ο πεζόδρομος της Θουκυδίδου, στο Χαλάνδρι, να μεταμορφωθεί σε αυλή. Ο ξυλόφουρνος ανάβει στις 11.00 το πρωί σερβίροντας αυγά μπενετικτ, croquemandame και croque monsieur. Στη συνέχεια, πεντανόστιμες σαλάτες για όλα τα γούστα, λαχταριστές πίτσες και μια επιτυχής μύηση στο New American Food, θα σας κάνει να μην ξεκολλάτε.

Μαϊμού

Τhe Falafel Project (Χαϊμαντά 19 – 21)
Aκόμα κι αν δεν είστε οπαδοί των ρεβυθιών, αξίζει να μπείτε έστω για μια φορά στη διαδικασία να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό. Το μεγαλύτερο μέρος όσων έχουν επισκεφθεί το εν λόγω κατάστημα, προτείνουν το Smoke and spicy.

Ancho (Γυφτοπούλου 9 & Κολοκοτρώνη)

Περιμένοντας στην ουρά, διότι είναι self service, θα σας προσφερθεί ένα σφηνάκι -ίσως μεξικάνικου- ποτού, ενώ στη συνέχεια θα μπορέσετε να σχηματίσετε μια ολοκληρωμένη εικόνα της μεξικάνικης κουζίνας.

O Τζίτζικας κι ο Μέρμηγκας (Αγίου Γεωργίου & Αισχύλου 16)

Πρόκειται για ένα εστιατόριο όπου μπορείτε ν’ απολαύσετε αυθεντικές, ελληνικές δημιουργίες, που διακρίνονται για την ποιότητα και την φρεσκάδα των υλικών τους, σε τιμές ανάλογες της ποσότητας που επιλέγετε, ενώ τις τελευταίες ημέρες εγκαινιάστηκε και το καινούργιο  καλοκαιρινό μενού.

Mπεμπέκα (Διονύσου 16)

Μαμαδίστικα φαγητά και νόστιμα μεζεδάκια συγκατοικούν σε μια μονοκατοικία, με καταπράσινη αυλή που απαρτίζεται από πορτοκαλιές, βασιλικούς και άλλα φυσικά μυρωδικά που διακοσμούν και τα προσφερόμενα πιάτα.

Theory

Κίτσουλας Ταβέρνα (Φιλικής Εταιρείας 25, κάθε Δευτέρα κλειστά)

Μπορείτε να απολαύσετε παραδοσιακό σπιτικό φαγητό, μαγειρευτό ή στη σχάρα, σε προσιτές τιμές και σ’ έναν χώρο που σας κάνει να αισθάνεστε σα στο σπίτι σας!

Ταβέρνα «Το βραστό» (Ροδοδάφνης και Ρόδων 3, Πολύδροσο)

Πρόκειται για έναν πρόσφατα ανακαινισμένο, ζεστό και φινετσάτο χώρο, όπου μπορείτε να γευτείτε Ελληνικές γεύσεις, ενώ οι μυρωδιές θα σας ξυπνήσουν εξίσου σπιτικές μνήμες.

Μεζεδοκούτι (Αριστοτέλους 52, κάθε Δευτέρα κλειστά)

Παραδοσιακοί και πρωτότυποι μεζέδες θα τρελάνουν τον ουρανίσκο σας, σ’ ένα μεζεδοπωλείο όπου η διακόσμηση ξυπνά μνήμες...vintage!

Ancho

Crepe Diem (Σωκράτους 6)

Ικανοποιώντας και τους πιο απαιτητικούς, η κρεπερή αυτή συνδυάζει την ποιότητα και την καλή τιμή. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε γλυκιές ή αλμυρές κρέπες, χορταστικά μπέργκερ ή αραβικές πίτες, ενώ δημοφιλές είναι το παγωτό μηχανής, που σπανίζει στις μέρες μας.

Για ποτάκι ή κοκτεϊλ

9BHTA Home Bar (Θουκυδίδου 9Β)

Καθώς εισέρχεσαι στον πεζόδρομο σού προκαλεί δέος η τεράστια τοιχογραφία του Jimi Hendrix. Στη συνέχεια, δεν γίνεται να μην αισθανθείς άνετα και οικεία, μιας και το 9ΒΗΤΑ είναι ένας cosy χώρος, με indie rock, soul, funk και dance μουσική, με ευγενικό κι ευδιάθετο προσωπικό και barmen με βαθιά γνώση του αντικείμενου τους. Μη διστάσετε να τους εκφράσετε τις προτιμήσεις σας σε γεύσεις, αφού μπορούν να δημιουργήσουν το κατάλληλο για εσάς κοκτέιλ ή να προτείνουν την μπύρα ή το κρασί που θ’ ανταποκριθεί ακριβώς στα γούστα σας - συνοδευόμενα πάντα από λαχταριστά κρύα σνακ. Master του είδους ο γεμάτος θετική ενέργεια και μεράκι, Χρήστος Αξαρλής που μπορεί να σας θυμίσει τα παιδικά σας χρόνια, αφού συνταιριάζει τις «απαιτήσεις» σε γεύση τού σήμερα με κοκτέιλς που παραπέμπουν στη λιχουδιά των μικρών μας χρόνων, το γνωστό …ζελεδάκι!

Hick’s (Ανδρέα Παπανδρέου 37)

Ένα απ' τα πιο επιμελημένα all day bar με αυλή! Ιδανικό για καφέ, μπύρα ή ποτό. Στο Hick's μπορείτε ν' απολαύσετε επίσης σαλάτες, ομελέτες, club sandwiches, chiapatta και νόστιμo finger food, υπό τους ήχους της soul, jazz ή swing μουσικής, ενώ πιο αργά το βραδάκι η ένταση ανεβαίνει κι ο ρυθμός σε παρασύρει να χορέψεις με mainstream επιτυχίες. Must cocktail θεωρούνται το Rum Punch και το Firewater el Mago.

crepe diem

White Monkey (Γυφτοπούλου Γρηγορίου 6)

Ένα μπαρ στον Ειρηνικό της δεκαετίας του ΄50 φτιαγμένο από δυτικούς διακτινίστηκε στο εξωτικό  Χαλάνδρι. Πρόκειται για ένα σπίτι σε μαγαζί ή ένα μαγαζί για σπίτι; Το White Monkey φτιάχτηκε για να συναντηθούν νέοι άνθρωποι και να γράψουν νέες ιστορίες τρέλας που θα έχουν να ακούν κάποια εγγόνια δίπλα απ΄το τζάκι στο μέλλον. Τα κοκτέιλ των έμπειρων bartenders έχουν κυρίως βάση το ρούμι, ενώ η μουσική είναι rock & roll, soul, funk, jazz. Μάλιστα, μια φορά το μήνα διοργανώνεται swing party και πάρτυ με μουσικές από βινύλια.

30 something

30 something Cocktail & Pizza Bar (Πλατεία Ελευθερωτών 8)

Αφεθείτε στα χέρια των έμπειρων bartenders και γευτείτε, μεταξύ άλλων, λαχταριστές πίτσες, σ’ έναν χώρο ιδανικό για…μετά το γραφείο ή πριν από το clubbing!

Mαϊμού (Θουκυδίδου 7Α)

Εκλεκτά κοκτέιλ από τον Head bartender Αλέξανδρο Κοντίνη, ήχοι soul, jazz και funk, σ’ ένα άπαιχτο περιβάλλον και με λογικές τιμές. Δημοφιλέστερα κοκτέιλ του είναι το Monkey punch και το Be a hero.

Daltons (Χαϊμαντά 25)

Άνετος χώρος με lounge διαθέσεις και western ατμόσφαιρα! Οφείλετε, αν δεν το έχετε κάνει ήδη, να το επισκεφθείτε. Απλά!

mister booze

Theory Bar (Πλάτωνος 14)

Ένας μίνιμαλ, βιομηχανικός χώρος, με άκρως προσεγμένο design. Η μόνη θεωρία που πρεσβεύει είναι ότι αποτελεί το all day and night στέκι του Χαλανδρίου. Όσο για την μουσική…πολυσυλλεκτική.

ZaRi – Μουσικό Καφενείο (Ανδρέα Παπανδρέου 28)

Λιτό και αυθεντικό, παρεΐστικο και με ελληνικές παραδοσιακές πινελιές, προσφέρει νόστιμους μεζέδες, υπό των ήχο ρεμπέτικων και ροκ ακουσμάτων, ενώ το αλκοόλ ρέει άφθονο!

Mister Booze (Ηρακλείου 6)

Σ’ ένα από τους πιο πολυσύχναστους πεζοδρόμους του Χαλανδρίου, βρίσκεται και ο εν λόγω φιλόξενος και προσεγμένος χώρος που κατά καιρούς φιλοξενεί και δημοφιλείς καλλιτέχνες, προσφέροντας δυναμικά Live στους θαμώνες.

Tips

Μια φράση που κυκλοφορεί μεταξύ αστείου και σοβαρού σε όσους ξέρουν από...Χαλάνδρι, αναφέρει: "Βρήκα να παρκάρω  σε λιγότερο από 35 λεπτά... Έχουν βγει οι γείτονες στα μπαλκόνια και χειροκροτούν!". Τραβηγμένο αλλά μερικώς, ισχύει! Το μοναδικό μειονέκτημα της πόλης αυτής, είναι το (μη) παρκάρισμα. Γι αυτό το λόγο ή θα πρέπει να μετακινηθείτε με ταξί, με τα πόδια ή με τα ΜΜΜ, διαφορετικά μπορείτε να παρκάρετε σε ένα από τα οργανωμένα πάρκινγκ που υπάρχουν στην περιοχή και τα οποία θα βρείτε στις παρακάτω διευθύνσεις:

- Βελεστίνου 2

- Βάρναλη Κώστα 11

- Αριστοτέλους 3

- Αγίου Γεωργίου 31

Μαρία Πορτοκαλάκη

[email protected]