Cocktail... από σπίτι!

cocktail-apo-spiti

ΔΕΥΤΕΡΑ, 05 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011

Η κρίση μπορεί να χτυπά την πόρτα της νυχτερινής ζωής, τα σέικερ στο σπίτι όμως, μπορούν να πάρουν φωτιά και η παρέα να περάσει πολύ καλά!

Ένας από τους πρώτους κλάδους που νιώθει μια οικονομική κρίση είναι αυτός της νυχτερινή ζωής. Είτε βγαίνοντας λιγότερο, είτε περιορίζοντας τα έξοδα της βραδιάς, η νυχτερινή ζωή νιώθει πρώτη τα συμπτώματα της οικονομίας.

Τα cocktails συγκεκριμένα, όσο καλά και «απαραίτητα» κι να είναι για το καλοκαίρι, είναι ιδιαίτερα ακριβά σε εστιατόρια και μπαρ. Επειδή όμως και η κρίση χρειάζεται καλοπέραση, ο κόσμος αναζητά τις πιο φθηνές λύσεις και μια από αυτές είναι να μεταφέρει το «μπαρ» από την παραλιακή... στο σπίτι!

Το πρώτο βήμα είναι να εξοπλιστεί κανείς με τα κατάλληλα εξαρτήματα, όπως είναι ένα καλό σέικερ και μεζούρες και στην συνέχεια να βρει ένα βιβλίο συνταγών cocktail. Λύσεις υπάρχουν άπειρες, από το σετ cocktail των 4.750 λιρών που ζήτησε η Κέιτ Μος για τον γάμο της, μέχρι την εφαρμογή cocktail για το iPad της Μάρθα Στιούαρτ. Μετά θα χρειαστεί να γεμίσετε την κατάψυξη και το ψυγείο σας με τα ανάλογα ποτά και μίξερ.

Μπορείτε να εμπλουτίσετε κάποια ποτά με βότανα και φρούτα για να τους δώσετε μια ξεχωριστή γεύση. Η βότκα είναι ιδιαίτερα «ευέλικτο» ποτό και σχεδόν ό,τι και να της προσθέσετε, θα γίνει καλύτερη. Επειδή όμως, οι συνδυασμοί και τα αποτελέσματα δεν είναι πάντα εγγυημένα, μπορείτε να τα αγοράσετε και έτοιμα.

Τα σπιτικά cocktails μπορεί να είναι φθηνά, αλλά όχι και τόσο «ανώδυνα». Όσο περνάει η ώρα, τόσο πιο εύκολο είναι για τον «barman» του σπιτιού να χάσει τον έλεγχο με τις μεζούρες. Το σαφώς χαμηλότερο κόστος ενός σπιτικού ποτού, όσο και η ιδέα ότι το κρεβάτι σας είναι μόλις στο διπλανό δωμάτιο, κάνει την επιθυμία σας να «εμπλουτίσετε» το cocktail με περισσότερο αλκοόλ, να φαίνεται πολύ ελκυστική.

Το μεγάλο πρόβλημα βέβαια, είναι όταν αρχίσουν οι «ανορθόδοξοι» πειραματισμοί και αναμίξεις (βλ. Bailey's με λεμόνι ή gin με cola), τα οποία μάλλον δεν θα εκτιμήσετε ιδιαίτερα το πρωί. Για αυτό επιδοθείτε στις αλχημείες που θα σκαρφιστείτε, αλλά ακολουθήστε ορισμένους γενικούς κανόνες και προσοχή στην ποσότητα!