Neighbour-hook: 24 ώρες στο Ηράκλειο

irakleio
ΠΕΜΠΤΗ, 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

Πρόκειται για μια πόλη στα βόρεια προάστια, περικυκλωμένη από αρκετό πράσινο και με πληθώρα υπηρεσιών για τον μόνιμο κάτοικο και τον επισκέπτη. Από το κέντρο του δήμου διέρχεται ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, (από το 2004 δημιουργήθηκε και ο προαστιακός), ενώ αν έχετε δικό σας μεταφορικό μέσο μπορείτε εύκολα να βρεθείτε με μιας στην Εθνική ή την Αττική οδό.

Όσοι κατοικούν στο Νέο Ηράκλειο, γνωρίζουν το μεγάλης αξίας Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου, μιας και εκεί στεγάζεται η δημοτική βιβλιοθήκη, η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και έκθεσης, το δημοτικό θέατρο, το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης και η "Βίλλα Στέλλα", όπου γίνεται ο Ανοιχτός Κύκλος Διαλέξεων, εκθέσεις ζωγραφικής και άλλες εκδηλώσεις.

Για ένα ευχάριστο δροσιστικό διάλειμμα ύστερα από την περιπλάνηση στα μαγαζιά, (μην ξεχνάμε πως η πόλη συνορεύει με τη Νέα Ιωνία που φημίζεται για την αγορά της, οπότε θεωρούμε δεδομένο ότι θα κάνετε ένα πέρασμα), μπορείτε να βρεθείτε αμέσως στο «chillbox frozen yogurt» ή τη -σταθερή αξία- «Δωδώνη» στην κεντρική πλατεία.
Για να κάψετε τις θερμίδες που μόλις πήρατε, επισκεφθείτε το Δημοτικό Γυμναστήριο, που μεταφέρθηκε στην οδό Πλαπούτα 78  και προσφέρει ποικίλες αθλητικές δραστηριότητες στους ενδιαφερόμενους!
Ύστερα από ένα χαλαρωτικό ντουζάκι, φύγαμε για να περιποιηθούμε την κόμη μας, σ’ έναν άνετο και μοντέρνο χώρο, το studio κομμωτικής του Μιχάλη Πυλαρινού, με οικονομικά πακέτα περιποίησης μαλλιών και εκπληκτικά αποτελέσματα. (Πολυτεχνείου 52 – 54, Τηλ: 210- 2852368).

Για τους σινεφίλ να αναφέρουμε πως στο Νέο Ηράκλειο λειτουργούν:
- ο θερινός δημοτικός κινηματογράφος «Νοσταλγία» (Κέας & Τερψιχόρης)
- η «Άνοιξις» (Ευριπίδου 19) και
- τα «Τρία Αστέρια» (Λεωφόρος Ηρακλείου 386) που, πέρα από τη συντροφιά που κρατούν στους επισκέπτες τους τον υπόλοιπο χρόνο, λειτουργούν και με θερινή αίθουσα.

Για καφέ

Μύρτιλλο (Πλατεία 28ης Οκτωβρίου 6)

Πρόκειται για μια κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση με στόχο την εκπαίδευση και την έμμισθη απασχόληση ατόμων ευπαθών ομάδων. Είναι το πρώτο café, παρασκευαστήριο και χώρος Λόγου και Τέχνης, που προσφέρει εργασία σε άτομα με ειδικές ικανότητες. Ευχάριστο και εξυπηρετικό προσωπικό, προσφέρει εκλεκτό καφέ και νόστιμες συνοδευτικές λιχουδιές, σ’ έναν φιλόξενο, πολύχρωμο χώρο. Δοκιμάστε οπωσδήποτε κάποιο από τα γλυκά που παρασκευάζονται εκεί και δεν θα χάσετε.

Fuego (Πεύκων 8 & Φιλυρών 2 )
Καφέ–μπαρ που επίσης προσφέρει και κρύα πιάτα. Σύντομα ο χώρος θ’ ανακαινιστεί, δίνοντας έναν πιο καλοκαιρινό αέρα στους επισκέπτες τους.

Nuvo (Πλατεία 28ης Οκτωβρίου)
Η συγκεκριμένη καφετέρια έχει αντέξει στο πέρασμα των ετών κι ο λόγος είναι η άριστη ποιότητα καφέ που προσφέρει, τα γευστικά κρύα πιάτα και το ευχάριστο προσωπικό. Πρόκειται για ένα στέκι γεμάτο καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Απολαύστε το καφεδάκι σας, αγναντεύοντας τα τρένα που περνούν.

Madeira

Focaccino (Πρασίνου Λόφου 9 & Φιλυρών)
Στο Focaccino μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας, λαχταριστές αλμυρές λιχουδιές ποικίλων ειδών και γλυκά σε ένα πολύ ωραίο χώρο που κρατάει τις τιμές σε προσιτά επίπεδα.

Για φαγητό

Μέθεξη (Νεότητος 2)
Μια σύγχρονη, αρχοντική μπυραρία είναι έτοιμη να σας υποδεχθεί από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ. Εκεί μπορείτε να βρείτε ένα συνδυασμό εκλεκτών πιάτων, με επιρροές από την διεθνή γαστρονομία, συνοδευόμενων από ιδιαίτερα κρασιά ή μπύρες παγκόσμιας φήμης. Αφεθείτε στις επιλογές των σεφ, με δροσερές σαλάτες, tortilla, sandwiches, specialities, pasta, burgers, tapas, χορταστικές ποικιλίες ή λαχταριστά πιάτα της ώρας και να είστε σίγουροι πως αυτό το γευστικό ταξίδι θα σας μείνει αξέχαστο.

Το Χάνι του Σταύρου (Πεύκων 7)
Ένας χαλαρός χώρος του οποίου οι ιδιοκτήτες έχουν επιλέξει να συμβαδίσουν με τα οικονομικά δεδομένα της εποχής και μας εκπλήσσουν ευχάριστα, συνδυάζοντας τις προσιτές τιμές με την ποιότητα των προϊόντων που προσφέρουν. Οι επιλογές πολλές, κινούνται ανάμεσα σε κρύα ή ζεστά ορεκτικά, παραδοσιακό σουβλάκι ή μερίδες, μαγειρευτά πιάτα, λαδερά, όσπρια, θαλασσινά ή σούπες, ανατολίτικες γεύσεις ή φαγητά μαγειρεμένα στη σχάρα.

Το Χρονοτριβείο (Πεύκων 3)
Πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή στέκια στην πόλη, που κέρδισε αμέσως τις εντυπώσεις, λόγω της σπιτικής αύρας που αποπνέει. Ιδανικό για παρέες ή οικογένειες που επιθυμούν να γευτούν εκλεκτούς μεζέδες, ακούγοντας πολλές φορές και ζωντανή μουσική, σ’ ένα φιλικό και ζεστό περιβάλλον. Τη θερινή περίοδο λειτουργεί και η ταράτσα.

Το ποτήρι (Νεότητος 4)
Μια παραδοσιακή ταβέρνα σε στυλ ελληνικό που μας ταξιδεύει σε άλλες εποχές. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα έχει ζωντανή μουσική και όλοι οι θαμώνες συνηθίζουν να γίνονται μια παρέα που χορεύει, τραγουδά κι απολαμβάνει αυθεντικές γεύσεις συνοδευόμενες από άφθονο κρασί.

Νυχτερινή διασκέδαση

Madeira (Πεύκων 1)
Μια βόλτα από το Madeira θα καταφέρει να ταξιδέψει ακόμα και όσους δεν καταφέρουν να αποδράσουν το καλοκαιράκι από την πόλη. Ο ιδιοκτήτης του, Παναγιώτης Πασχάλης, το δημιούργησε με πολύ μεράκι κι ενθουσιασμό και γρήγορα το έκανε αγαπημένο στέκι. Η νησιώτικη αύρα που αποπνέει ο πολυμορφικός αυτός χώρος, ιδανικός για όλες τις ηλικίες και τα γούστα, θα σας κάνει αμέσως να νιώσετε άνετα και οικεία, σ’ ένα άκρως φιλικό και παρεΐστικο περιβάλλον. Με ποικιλία στα κοκτέιλ, μεταξύ άλλων συμπεριλαμβάνονται και 7 αποκλειστικές δημιουργίες του καταστήματος, ήχους soul, jazz, funk, rock, latin, reggae και house, ευχάριστο κι εξυπηρετικό προσωπικό και κυκλαδίτικο αέρα, το Madeira σίγουρα θα σας κερδίσει. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο ο ρυθμός γίνεται πιο mainstream, ενώ λαμβάνουν χώρα και Live εμφανίσεις σχημάτων.

Pentagram (Πρασίνου Λόφου 5)
Ξυπνώντας ροκ ένστικτα, το Pentagram προσφέρει δυνατές βραδιές στους λάτρεις του είδους. Κάθε Σάββατο η ένταση δυναμώνει και το χώρο πλημμυρίζει με τη φωνή και τη μουσική της ζωντανή ορχήστρα, που ανεβάζει την αδρεναλίνη και παρασύρει τους θαμώνες να χορέψουν, ενώ τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας μπορείτε να απολαύσετε το ποτό, την μπύρα ή το κρασί σας, σ’ ένα εξίσου ροκ, αλλά πιο χαλαρό περιβάλλον.

Echoes (Ωραιοπούλου 2)
Το μοναδικό café–bar του Νέου Ηρακλείου που επιτρέπει την πανοραμική θέα, λόγω του ότι διαθέτει και roof garden. Αν κι έχει αποκτήσει πιστούς θαμώνες από την ημέρα που δημιουργήθηκε, κάθε τόσο υποδέχεται και νέους. Το πεπειραμένο κι ευχάριστο προσωπικό του υπόσχεται αξέχαστες βραδιές, με εξωτικές γεύσεις σε κοκτέιλ, ταξιδιάρικες και ταυτόχρονα ξεσηκωτικές μουσικές επιλογές.

Αmandi (Πρασίνου Λόφου 4)
Iταλικό ύφος στη διακόσμηση, σ’ ένα ζεστό café-resto-bar στην καρδιά της πόλης. Με κουζίνα που λειτουργεί από τη μία το μεσημέρι έως τις δώδεκα το βράδυ και περιλαμβάνει ριζότο, πάστα, σαλάτες, ορεκτικά και πίτσα. Το έμπειρο προσωπικό μπορεί να σας βοηθήσει να επιλέξετε ανάμεσα σε μεγάλη γκάμα εκλεκτών κρασιών και ιδιαίτερης ποικιλίας μπύρες, εκείνα που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις σας.

Η.Ο.S.T Cocktail Bar (Ναρκίσσων 5)
Υπό τους ήχους της soul, jazz, break, funk, deep house και mainstream μουσικής, στο HOST μπορείτε ν’ απολαύσετε μοναδικά κοκτέιλ –hommie, tiki twisted, daiquiris, apperitivo, χωρίς αλκοόλ και άλλα- σ’ ένα ζεστό περιβάλλον, που διαθέτει και αυλή. Εμείς δώσαμε το παρών και ο bar leader, Θοδωρής Μπαξερλής μάς πρότεινε ένα δροσιστικό, μεσογειακό κοκτέιλ, το Aqua Marin-A, που αποτελείται από: Edinburgh Gin, Mastiha Skinos, Mandarine Liquer, Lime juice & Mint leaves. Στην παρέα μας προστέθηκε και ο Brand Ambassador του Edinburgh Gin για την Ελλάδα, Γιάννης Θεοχαράτος, δίνοντας ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τα 12 βασικά βότανα που περιέχει το συγκεκριμένο ποτό.

Deep Inside Club (Μαρίνου Αντύπα 62 – 66)
Για εκείνους που η νύχτα ξεκινά μετά τις δώδεκα, το Deep Inside Club είναι η λύση. Ένα ξέφρενο πάρτυ «αναδύεται» κάθε βράδυ και σε διαφορετική… απόχρωση, με ξεχωριστό, ανάλογα την περίσταση, καλλιτεχνικό ή χορευτικό show. Τόσο η ελληνική και house μουσική, όσο και το προσωπικό, συμβάλλουν στην αμείωτη διασκέδαση των θαμώνων μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Tips: Για τους ξενύχτηδες
Αν έχετε ξενυχτήσει ή έχετε πιει και ένα ποτηράκι παραπάνω, η κοιλίτσα αρχίζει να παίζει κρουστά. Για την αντιμετώπιση αυτής ακριβώς της συνέπειας, επισκεφθείτε το B…eat! (Ιφιγενείας 46) και επιλέξτε ανάμεσα σε σφολιατοειδή, αραβικές πίτες, σάντουιτς και άλλα. Ευχάριστο προσωπικό έτοιμο να σας εξυπηρετήσει όλο το 24ωρο!

Μαρία Πορτοκαλάκη

[email protected]