Το Reworks Festival επανέρχεται με dance διάθεση

to-reworks-festival-epanerxetai-me-dance-diathesi

Kraak and Smaak

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011

Το πολυαναμενόμενο φεστιβάλ τέχνης και μουσικής έκφρασης επιστρέφει για έβδομη χρονιά με πλούσιο πρόγραμμα στη Θεσσαλονίκη.

Το Reworks Festival, το φεστιβάλ τέχνης και μουσικής έκφρασης, το οποίο φέτος εντάσσεται στο πλαίσιο των 46ων Δημητρίων και κατατάσσεται για ακόμη μία χρονιά στην έβδομη θέση των καλύτερων φεστιβάλ μουσικής του κόσμου, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 και το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου σε τέσσερις σκηνές στη Βίλκα, με 60 καλλιτέχνες να δίνουν το παρών.

Αναλυτικά λοιπόν, την πρώτη μέρα, στις 22:30, στο Reworks Atrium, για πρώτη φορά ζωντανά στην Ελλάδα θα βρεθούν οι Ολλανδοί Kraak and Smaak Band για να ακολουθήσουν λίγο πριν τα μεσάνυχτα οι Hercules and Love Affair, για γερές δόσεις νεοϋρκέζικης disco.

Στο Reworks Air Stage, η Border Community παρουσιάζει το πρώτο επίσημο show case της στη χώρα μας, με μια διπλή έκπληξη, αφού στις 2 το βράδυ ο James Holden, θα βρεθεί στη σκηνή κατευθείαν από τη Βρετανία και στις 3:30 οι Kate Wax live, σε ένα set αποτελούμενο από dark ήχους και αντισυμβατικά mixes, με τα ιδιοφυή φωνητικά να κλέβουν την παράσταση.

Την ίδια μέρα, στο Reworks Club, οι Rebout live θα φέρουν τον νέο ήχο της Φρανκφούρτης, στις 2:30 και έπεται η Miss Kittin, η κορυφαία dj της ηλεκτρονικής μουσικής στον κόσμο, σε ένα δυναμικό come back μέχρι το ξημέρωμα!

Hercules and Love Affair

Στο Reworks Lab το δίδυμο Art Department με τα progressive solo και τις house tech καινοτομίες, στις 3 παρά τέταρτο, ενώ η Red Bull Academy παρουσιάζει τους Tiger and Woods live…στη 1:30, με deep analogic ήχο και τα καλύτερα από το επερχόμενο LP τους.

Την επόμενη μέρα, στο Reworks Atrium στις 23:00, οι Lamb θα εκπροσωπήσουν τη βρετανική μουσική σκηνή, ενώ λίγο μετά οι Karuan and Band ζωντανά, έρχονται με ένα ταξίδι από το δυναμισμό των Βαλκανίων, στην κομψότητα της Βιέννης και τα blues της Ανατολής, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με σκοπό να… υπνωτίσουν το κοινό με επιτυχίες όπως το «Hypnotized» και το «Reflections of a poem»...

Στο Reworks Air Stage, το Bios παρουσιάζει τον Kode 9, μια σημαντική φυσιογνωμία στο χώρο της electro music, σε ένα set για απαιτητικούς του είδους, ενώ στις 5 τα ξημερώματα ο Benga feat MC Youngman, ένα από τα κορυφαία mc ονόματα της βρετανικής dance.

Επίσης, στο Reworks Club στις 4:30 θα βρεθεί ο βραβευμένος με Grammy, remixer της Madonna Dubfire, σε μια μουσική αναζήτηση που δεν μπορεί να καταλήξει παρά σε ένα παραλήρημα minimal tech ηχοχρωμάτων.

Lamb

Τέλος, στο Reworks Lab αξίζει να αναφερθεί στις 4 το πρωί η παρουσία του Chaim, με τα εντυπωσιακά releases και το μαγευτικό show up

Έντονη θα είναι και η ελληνική παρουσία με τους Smokey Bandits, Cayetano, My Wet Calvin, Felizol and the Boy αλλά και τον ISOΝ, να γράφει τον επίλογο του φεστιβάλ αφήνοντας τα καλύτερα για το τέλος.

Πληροφορίες: Βίλκα, Ανδρέου Γεωργίου 21, Θεσσαλονίκη, μονοήμερο εισιτήριο 28€, εισιτήριο διημέρου 45€.