Οnce in a blue moon... ρίξτο έξω στην πόλη

moon-cocktail
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

Παρασκευή 31 Ιουλίου και καθώς αποχαιρετάμε τον δεύτερο μήνα του καλοκαιριού θα έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε και το σπάνιο Blue Moon. Οι εκδηλώσεις στην πόλη συνεχίζονται, δίνοντας την ευκαιρία σε όσους δεν την έχουν αποχωριστεί ακόμα να την απολαύσουν στο έπακρο.

To Blue Moon συμβαίνει όταν έχουμε δύο πανσελήνους σε ένα μήνα ή τέσσερις πανσελήνους την ίδια εποχή. Πρόκειται για ένα σπάνιο φυσικό φαινόμενο από το οποίο προέρχεται και η γνωστή έκφραση «once in a blue moon», ενώ ποικίλουν οι ερμηνείες γύρω από αυτό. Σίγουρα πάντως δεν πρέπει να χάσετε το μοναδικό φετινό μπλε φεγγάρι, μιας και το επόμενο Blue Moon αναμένεται τον Ιανουάριο του 2018.

Οι εκδηλώσεις λοιπόν, που θα πραγματοποιηθούν με αφορμή το σπάνιο αυτό φαινόμενο είναι οι εξής:

Στην ταράτσα του Bios θα μπορέσετε να απολαύσετε το φεγγάρι και τη βραδιά με δροσερά κοκτέιλ και πανέμορφη θέα. Όπως σε κάθε πανσέληνο, το βράδυ ξεκινά με happy hour σε όλα τα κοκτέιλ!

Full Moon Happy Hour: 19.00 - 21.30
BIOS Terrace - Είσοδος ελεύθερη
Ώρα Προσέλευσης: 21.30

ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Μια ακόμα μοναδική ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο της Ακρόπολης, όταν ο χώρος φωτίζεται μαγικά, η ατμόσφαιρα παραπέμπει σε άλλε εποχές και τα εκθέματα αποκτούν μεγαλύτερη γοητεία. Όπως κάθε δράση της Action Plus και του PAME PANTOU PROJECT, αφορά όλους και το κόστος συμμετοχής είναι 10,00 € το άτομο (αφορά αποκλειστικά το κόστος ξενάγησης).

Έχει ήδη επιβεβαιωθεί η προσβασιμότητα όλων των χώρων και για όποιον αντιμετωπίζει πρόβλημα μετακίνησης ή/και συνοδείας παρακαλείται να επικοινωνήσει εγκαίρως για να διευθετηθεί το ζήτημα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η ξενάγηση ξεκινά στις 20.00 ακριβώς και είναι διάρκειας δύο ωρών.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΞΕΝΑΓΗΣΗ

Στον κήπο του «Χυτήριο» θα γίνει μεταμεσονύκτια προβολή με ελεύθερη είσοδο της ταινίας «Ο Πολίτης Κέιν».

Από τις σημαντικότερες ταινίες όλων των εποχών με καθολική αναγνώριση και επιρροή απύθμενη και οικουμενική στην τέχνη του κινηματογράφου. Το «μεγαλείο» της ταινίας άρχισαν να συνειδητοποιούν οι Ευρωπαίοι κριτικοί στα μέσα της δεκαετίας του '50, ιδιαίτερα όταν ο θεωρητικός του κινηματογράφου Αντρέ Μπαζέν ανακάλυψε σ' αυτήν το μοντέλο μιας καινούργιας κινηματογραφικής αισθητικής βασισμένης όχι στο μοντάζ, αλλά στη «μακρά» λήψη, άλλως, στη λήψη σεκάνς. Η κύρια μέριμνα στην αισθητική του «Πολίτης Κέιν» δε συνίσταται στη μετατροπή των εικόνων σε ενότητες μέσω του μοντάζ, αλλά στην εντός κάδρου σκηνοθεσία (mise en scene). Ο Γουέλς θεωρείται ιδρυτής και μετρ της αισθητικής αυτής, όπως ο Αϊζενστάιν θεωρείται ιδρυτής και μετρ του μοντάζ. Η οργάνωση της μορφής της ταινίας - για πρώτη φορά ο κινηματογράφος γίνεται γραφή - οπτικά συνιστά επανάσταση.

Στο «Drunk Sinatra» προσωπικό και ιδιοκτήτες υπόσχονται με μότο τους για απόψε τους στίχους «Blue moon Now I'm no longer alone, Without a dream in my heart, Without a love of my own» να χαρίσουν μια αξιομνημόνευτη βραδιά στους θαμώνες. Απόψε, τα μαύρα μεσάνυχτα γίνονται μπλε, η Στοά των Θαυμάτων ανοίγει τον θόλο της και υποδέχεται στις μουσικές επιλογές τον dj Spector και στον ουρανό την Πανσέληνο! (Θησέως 16, Σύνταγμα).

Cocktail nights: αν θέλετε να χαρείτε με την παρέα ή το ταίρι σας την αποψινή special πανσέληνο απολαμβάνοντας εκλεκτά cocktails που θα τρελάνουν τους ουρανίσκους σας και θα σας ταξιδέψουν, το click@life έχει ήδη ανακαλύψει τα καταλληλότερα μέρη για εσάς, μέσα από τα εβδομαδιαία Neighbour-hook.

Έτσι, σας προτείνουμε το φιλόξενο «Cutty Sark» ή το «Telescope», που επιτρέπει την πανοραμική θέα στην περιοχή του Χαϊδαρίου, το roof garden των «Echoes» στο Νέο Ηράκλειο ή του «Old Dog» στη Νέα Φιλαδέλφεια, ενώ για όσους επιθυμούν παράλληλα με το ποτάκι τους να γευθούν και ιδιαίτερα πιάτα σε προσιτές τιμές, ιδανικούς προορισμούς αποτελούν το «Συν Αθηνά» με θέα την Ακρόπολη, αλλά και το μοντέρνο «Root Artspace», στην Ηρακλειδών στο Θησείο. Για τους ακόμα πιο ρομαντικούς, μια βόλτα σε παραλιακά σημεία και στέκια θα ήταν επίσης ιδανική λύση!

Άλλωστε, «Once in a blue moon» καλό είναι να το ρίχνουμε έξω...

Μαρία Πορτοκαλάκη
[email protected]