Η «Αυλαία» ανοίγει με τους Human Touch

i-aulaia-anoigei-me-tous-human-touch

ΤΡΙΤΗ, 04 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011

Με jazz και world ακούσματα θα ανοίξει η σεζόν για τη μουσική σκηνή «Αυλαία».

Επτά συγκροτήματα της εγχώριας jazz/world σκηνής θα πάρουν μέρος στο μίνι φεστιβάλ με το οποίο η Αυλαία ανοίγει τις πόρτες της για τη νέα σεζόν, από τις 6 ως τις 8 Οκτώβρη. Η αρχή γίνεται με τους Human Touch και τους Mode Plagal, την Πέμπτη 6 Οκτώβρη.

Οι Human Touch, γνωστοί και ως «το πιο καλά κρυμμένο μουσικό μυστικό των Βαλκανίων» έχουν δημιουργήσει το δικό τους μουσικό υβρίδιο. Κατά τη διάρκεια της πορείας τους έχουν συνεργαστεί με σημαντικούς καλλιτέχνες της jazz και της soul και έχουν λάβει μέρος σε πολυάριθμα φεστιβάλ ανά τον κόσμο. Η μοναδική τους μουσική προσέγγιση αντικατοπτρίζει την απεριόριστη παλέτα των ρυθμών, των ήχων και των συναισθημάτων τους.

Από την άλλη, οι Mode Plagal χρησιμοποιούν την τεχνοτροπία της jazz και δημιουργούν ένα ξεχωριστό μουσικό ιδίωμα με αναφορές κατά κύριο λόγο στην ελληνική παραδοσιακή μουσική αλλά και σε βυζαντινούς ήχους, βαλκανικούς, αφρικανικούς, funky, groovy, rock, blues ρυθμούς και σε πολλά ακόμη στοιχεία που υπάρχουν στη μουσική τους ως επιρροές.

Πληροφορίες: Αυλαία, Αγ. Όρους 15 (και Κωνσταντινουπόλεως 115) Βοτανικός, Στάση Μετρό Κεραμεικός, 210 3474074, στις 10 μ.μ., είσοδος 10€.