Neighbour-hook στην Πεύκη

peyki
ΠΕΜΠΤΗ, 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Το click@life αυτή την εβδομάδα κάνει στάση στην Πεύκη, που συνορεύει με Νέο Ηράκλειο, Μεταμόρφωση, Λυκόβρυση και Μαρούσι και σας παρουσιάζει τα καταστήματα που ξεχώρισε, για ποικίλων ειδών δραστηριότητες.

Πρόκειται για μια πόλη στα βόρεια προάστια, που, παρά τη μικρή της έκταση, διαθέτει άλση, πολλούς χώρους πρασίνου, αλλά και πληθώρα υπηρεσιών για τον μόνιμο κάτοικο και τον επισκέπτη. Αξιοσημείωτα spots της περιοχής θεωρούνται το Δημοτικό Θέατρο (Χρυσοστόμου Σμύρνης και Ρήγα Φεραίου, Τηλ. 2106122103), στο οποίο στεγάζεται και η Κινηματογραφική Λέσχη, αλλά και το Εθνικό Στάδιο.

Για τους βιβλιοφάγους προτείνουμε το Βιβλιοπωλείο «Φάσμα» (Πλαστήρα 30, Τηλ. 2108069054), ενώ για όσους έρχονται από μακριά και αναζητούν χώρο διαμονής, υπάρχουν αρκετές, φθηνές επιλογές ξενοδοχείων, κυρίως στα σύνορα με το Μαρούσι, όπως «Civitel» (Επταλόφου 13 - 15).

Επιπλέον, για τους άνδρες της περιοχής ενδείκνυται το «Barber Shop Evan» (Πίνδου 50, Τηλ. 2106129888), όπου μπορούν να λάβουν περιποίηση κόμης από τους καλύτερους του είδους, αλλά και το «George Magos Barber Shop» (Λεωφόρος Ειρήνης 29, Τηλ. 2108050005), ενώ για τις γυναίκες προτείνεται το κομμωτήριο «D N R» (Λεωφόρος Ειρήνης 1, Τηλ. 210 8060806).

Για beaute

Elisabeth's Point Beauty Studio (Spa, beauty & personal care) - Ελ. Βενιζέλου 4, Τηλ. 210802

Με αυστηρά standards και υλικά εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ, το προσωπικό του συγκεκριμένου Spa διδάχθηκε δίπλα στους καλύτερους παγκοσμίως και έφερε τις πιο σύγχρονες μεθόδους που διαθέτουν τα σαλόνια ομορφιάς της Αμερικής.

Οι υπηρεσίες που προσφέρονται είναι πολλές και σε προσιτές τιμές: μεσοθεραπεία, αρωματοθεραπεία προσώπου, διαγνωστική ανάλυση δέρματος, extensions βλεφαρίδων, LPG - μη χειρουργική και μη επεμβατική μέθοδος καταπολέμησης κυτταρίτιδας, τοπικού λίπους και επιδερμικής χαλάρωσης - εφαρμογή ραδιοσυχνοτήτων (RF) στο πρόσωπο και το σώμα, μικροδερμοαπόξεση με διαμάντια, μακιγιάζ, αποτρίχωση, μανικιούρ, πεντικιούρ, φρύδια, μαύρισμα, Henna Tattoo, μασάζ κ.ά. Κατά διαστήματα μάλιστα, γίνονται και ειδικά πακέτα προσφορών.

Για καφέ, ποτό ή φαγητό

«Salto Mortale Bar» - Πίνδου 7, Τηλ. 2108056490

Το ξεχωριστό free style μαγαζί των βορείων προαστίων δίνει εδώ και 7 χρόνια το δικό του στίγμα διασκέδασης. Με ρετρό έπιπλα, ένα ποδήλατο που σχεδόν κρέμεται από το ταβάνι, σκόρδα για το κακό το μάτι, διάφορες αθώες barbie σε ανομολόγητες στάσεις, καθώς και ένα vintage αξεσουάρ (μια κλασσική θέση κομμωτηρίου δεκαετίας του 70) αναμειγμένα με αρκετές ακόμη ιδιαίτερες λεπτομέρειες συνθέτουν το cozy και dark σκηνικό. Ξεχωριστή ταυτότητα στο μαγαζί δίνει επίσης η ενημερωμένη κάβα του, που ανανεώνεται συχνά πυκνά αλλά και τα πρωτότυπα κοκτέιλ, όπως το «Lemon Tree» με βάση το ρούμι, χυμό λεμόνι, passion fruit και λίγο δυόσμο για να δέσει, αλλά και το δροσερό «Red Butterfly» με τζίν λεμόνι και ginger.

Τα must drink cocktails του ιδιοκτήτη Γιάννη, είναι το ομώνυμο του μαγαζιού «Salto Mortale», με βάση το ιρλανδικό ουίσκι και για όσους το προτιμούν πιο γλυκό, υπάρχει το «Cheese Cake» με βάση το Μασκαρπόνε και την Μαστίχα. Τα ποτά συνοδεύει η σπέσιαλ πίτσα του μαγαζιού.

Την πρωινή κι απογευματινή σιέστα συμπληρώνει πάντα ο Estrella del Caribe - COFFEE REPUBLIC, ένα αρωματικό χαρμάνι που έλαβε το χρυσό βραβείο για το 2014 ανάμεσα σε κορυφαίους ιταλικούς Espresso. Όλα τα παραπάνω συνδυάζονται αρμονικά από funk, soul, jazz και electro νότες, με τους dj και τις μουσικές αποχρώσεις να εναλλάσσονται καθημερινά προσφέροντας ποικιλία για κάθε γούστο και διάθεση. 

Πέντε dj παρελαύνουν από τα decks εβδομαδιαίως καθείς στη μέρα του: Teza Cappuccino, ManJah, Τσολακίδης, Ψηλός, καθώς και ο Σάκης Τσιτομενέας του Εν λευκώ. Και φυσικά δεν λείπουν τα μουσικά events με ξεχωριστούς djs, που διοργανώνονται συχνά πυκνά και ανακοινώνονται μέσω της σελίδας του Salto Mortale Bar στο Facebook.

«The Moufa Bar» - Περικλέους 42, στα σύνορα με το Μαρούσι, Τηλ. 2114067110

Μετρά ακριβώς δύο χρόνια λειτουργίας και δεν θέλησε ιδιαίτερη προσπάθεια για να αποτελέσει στέκι. Με διακόσμηση βασισμένη σε βιομηχανικά στοιχεία, με rock και alternative λεπτομέρειες, αλλά και έμφαση στις τοιχογραφίες, θυμίζει κάτι από την ανεμελιά του αστικού κέντρου. Όταν ο καιρός το επιτρέπει, προτιμήστε να καθίσετε στο πλακόστρωτο, έξω από το «Moufa», και μην παραλείψετε να δοκιμάσετε κάποιο από τα εξωτικά του cocktails.

Εμείς ξεχωρίσαμε το «Red Love», που αποτελείται από ποτό μαστίχας, φρέσκο χυμό λάιμ, σιρόπι ζάχαρης, σπιτικό πουρέ φράουλας και φύλλα μέντας, καθώς και το «Bubble-Bubbles» από βότκα με βατόμουρα, βατόμουρα, πορτοκάλι, λάιμ και σπιτικό σιρόπι cherry gum. Άλλα must drinks του καταλόγου είναι το Matogianni Street με γιαούρτι, η σπιτική λεμονάδα και το Bueno Chocolate. Εξυπηρετικό κι ευχάριστο προσωπικό, Djs που εναλλάσσονται στα decks και διασκεδάζουν τους θαμώνες κυρίως με rock n' roll, funky και soul ήχους.

«Αbout 14» - Λεωφόρος Ειρήνης 14, Τηλ. 2114016455

Ανάμεσα στους 14 λόγους που καθιστούν μοναδικό το «about 14» είναι και οι εξής: ο μυρωδάτος, φρεσκοκομμένος espresso, το smoothies με ταχίνι, μπανάνα και κανέλλα, το Yogurt 14 με γιαούρτι, φρέσκα φρούτα, δημητριακά και μέλι, που σας δίνει δυνάμεις για να ξεκινήσετε δυναμικά τη μέρα, η πάστα φλώρα με σπιτικές μαρμελάδες, οι λαχταριστές μπαγκέτες και τα tapas, οι ολόφρεσκες σαλάτες, oι ποικιλίες κρεατικών κ.ά. Στα αυτιά σας θα ηχήσουν mainstream μουσικές επιλογές, οι έμπειροι bartenders είναι πάντα έτοιμοι να αυτοσχεδιάσουν για να ανταποκριθούν στις γεύσεις σας κι όλα αυτά σε έναν χώρο με arti πινελιές στους τοίχους, φωτιστικά οροφής από σχοινί, χτιστούς καναπέδες με μαξιλάρες και τραπεζάκια ντυμένα με κολάζ.

Cinecitta - Πίνδου 50, Άνω Πεύκη, Τηλ. 2108028332

Λειτουργώντας από το 1956 ως καφενείο, πλέον προσφέρει από πρωινό μέχρι burgers και χορταστικά πιάτα, ακόμα και μαγειρευτά, μεσογειακή, ελληνική κουζίνα, χορταστικές μερίδες, μεγάλη ποικιλία σε γαστρονομικές επιλογές, 15 ετικέτες μπύρας από τη Σκωτία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ιρλανδία και την Ελλάδα.

Αριστοτέλειον Σουβλάκι - Πίνδου 9 & Σκρα, Τηλ.  2108068911

Νοστιμότατα, χειροποίητα σουβλάκια, χορταστικές ποσότητες, είτε πρόκειται για σαλάτα, είτε για καλαμάκια, φρεσκοκομμένες πατάτες, εξυπηρετικό και ταχύ προσωπικό και παιχνιδιάρικη διασκόμηση. 

Περιμένουμε να καταγράψετε και τις δικές σας εντυπώσεις, αν ο δρόμος σάς βγάλει προς τα κει...

Μαρία Πορτοκαλάκη
[email protected]