Οι εκδηλώσεις της Πέμπτης 17/9

citylife
ΠΕΜΠΤΗ, 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Το click@life συγκέντρωσε για εσάς τα events που θα γίνουν στην πρωτεύουσα απόψε και σας τα παραθέτει.

- H Αθήνα, μια πόλη με μακρά ιστορία, με συνεχή κατοίκηση από τους προϊστορικούς χρόνους έως σήμερα, είναι ένα ανοιχτό μουσείο της αρχιτεκτονικής. Τα κτήρια του 19ου και 20ού αιώνα παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον και πολλά αποτελούν έργα σπουδαίων αρχιτεκτόνων. Παρά τις σημαντικές απώλειες μεταπολεμικά, το αρχιτεκτονικό απόθεμα παραμένει πλούσιο και αδιερεύνητο.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Καταγραφή και Ανάδειξη κτηρίων 19ου και 20ού αιώνα στην Αθήνα», το οποίο υλοποιήθηκε με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, καταγράφηκαν πάνω από 10.000 κτήρια και συγκεντρώθηκαν προφορικές μαρτυρίες και παλιές φωτογραφίες που αναδεικνύουν την ιστορία και την εξέλιξη της πόλης αλλά και τη σπουδαιότητα της καταγραφής στην προστασία και στη διαχείριση της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς.

Η έκθεση φωτογραφίας που φιλοξενείται στο Κέντρο Επισκεπτών παρουσιάζει τη δουλειά που πραγματοποιήθηκε τα τρία τελευταία χρόνια από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία για την προστασία της φυσικής και της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς Ελλάδας και Κύπρου MONUMENTA (www.monumenta.org) με τη συνεργασία πολλών εθελοντών και φορέων της Αθήνας. Οι φωτογραφίες των καταγραφέων παρουσιάζουν κτήρια δημόσια και ιδιωτικά, ποικίλων χρήσεων, διαφόρων αρχιτεκτονικών τύπων, αλλά και το ιστορικό και όλες τις πτυχές του προγράμματος καταγραφής, που έγινε σε πολλές περιπτώσεις κομμάτι της ζωής των γειτονιών της Αθήνας.

Στις 18.30 - Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος 

- Τα δωρεάν portfolio reviews αρχίζουν και πάλι, στο Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας ΕΝΝΕΑ. Το πρώτο της σεζόν 2015-2016 θα πραγματοποιηθεί απόψε από τις 18:00 έως τις 20:30μμ. Να δώσετε το «παρών», αν θέλετε να δείξετε, να συζητήσετε και να πάρετε συμβουλές για τη δουλειά σας. Οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν και να μιλήσουν για τη δουλειά τους σε μια προσωπική συνάντηση, να πάρουν βοήθεια και χρήσιμες συμβουλές.

Τα portfolio reviews απεθύνονται κυρίως στον προχωρημένο, που θα ήθελε μια ειλικρινή γνώμη για τη δουλειά του και βοήθεια στη φωτογραφική του πορεία. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν με μία έως τρεις φωτογραφικές ενότητες. Κάθε ενότητα θα πρέπει να περιλαμβάνει 10-20 φωτογραφίες, είτε τυπωμένες είτε σε ψηφιακή μορφή (αρχεία jpg) σε φλασάκι, CD ή DVD. Διάρκεια κάθε συνάντησης: 20 λεπτά. Περισσότερες λεπτομέρειες στο 2103304060, από τις 14.00 - 21.00.

Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας ΕΝΝΕΑ - Θησέως 20

- Στo έβδομο μέρος της σειράς παρουσιάσεων από το epitelesis - Performance Art Foundation, το διεθνούς φήμης καλλιτεχνικό ντουέτο Ζierle & Carter από τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο παρουσιάζουν τη πρώτη τους ζωντανή επιτέλεση (live performance) στην Ελλάδα, απόψε στις 21:00 στο πολυχώρο Booze Cooperativa, με ανοιχτή είσοδο για το κοινό.

Με αρχή τη συνεργασία τους και τις εκφάνσεις του performance art, οι Ζierle & Carter εξερευνούν τη διαδικασία επικοινωνίας μέσα από τη ζωντανή τους δράση, όπως αυτή καθορίζεται και ανατρέπεται από τις δυναμικές των ανθρώπινων σχέσεων. Η συνάντηση των σωμάτων - καλλιτέχνη με καλλιτέχνη και καλλιτέχνη με το κοινό - παρουσιάζεται ως τον ενδιάμεσο χώρο μεταξύ των εννοιών εσωτερίκευσης και εξωτερίκευσης, μόνιμου και εφήμερου, προκαλώντας τον αναγκαίο επαναπροσδιορισμό των κοινωνικών κανόνων συναναστροφής μας.

Booze Cooperativa - Κολοκοτρώνη 57, Τηλ. 2114053733

- Θεατρική παράσταση «Interview», από την ομάδα «Εμείς» στις 21.30. Λίγα λόγια για την παράσταση, που έλαβε τιμητική διάκριση από τον όμιλο για την Unesco, Πειραιώς και Νήσων, το κείμενο της οποίας δημιουργήθηκε από όλα τα μέλη της ομάδας, κατά τη διάρκεια των προβών:

Ένα interview για δουλειά. Μία φωνή (εξουσία). Τέσσερις υποψήφιοι. Οι υποψήφιοι αντιπροσωπεύουν τέσσερις κοινωνικές ομάδες, που πλήττονται δραματικά από τις σημερινές συνθήκες και που βρίσκονται μέσα στην αρένα της αναζήτησης εργασίας (χειρωνάκτες, καλλιτέχνες, επιστήμονες, ανειδίκευτoι εργάτες). Η φωνή είναι αυτή που αξιολογεί κάθε πολίτη που επιθυμεί να εργαστεί και αποφασίζει για τις προσλήψεις σε όλους ανεξαιρέτως τους εργασιακούς τομείς. Αργά ή γρήγορα, όλο το ανθρώπινο δυναμικό, θα αναγκαστεί να περάσει από το “interview”.

Η συνέντευξη ξεκινάει τυπικά, σε ένα ζεστό και φιλικό κλίμα. Οι υποψήφιοι χαλαρώνουν και αφήνουν τις αδυναμίες τους να φανερωθούν. Η φωνή αρχίζει σιγά-σιγά να τους χειραγωγεί, υποβάλοντάς τους παράλογες ερωτήσεις και υποχρεώνοντάς τους σε εξευτελιστικές δοκιμασίες Οι υποψήφιοι είναι σε απόγνωση και δεν έχουν τίποτα να χάσουν. Οδηγούνται έτσι σε μία κανιβαλιστική διαδικασία ανταγωνισμού. Όλος αυτός ο παραλογισμός, μοιραία προκαλεί κωμικούς διαλόγους και καταστάσεις. Επόμενοι υποψήφιοι; Οι θεατές...

Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς - Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Χαλάνδρι, 2106825335

- Το "Castle in the Snow" έκανε παγκόσμια πρώτη μέσα από τα ηχεία του Gazarte στο παρθενικό show του συγκροτήματος ονόματι "Pop Collection" show. Εκεί ήταν η αφετηρία για τον αμφίδρομο έρωτα του συγκροτήματος και του Ελληνικού κοινού, αλλά και για ένα ατελείωτο tour στα μεγαλύτερα club και festival του κόσμου. Το κοινό αγκάλιασε τους εκπροσώπους της Δημοκρατίας του Kadebostany και τους εκτόξευσε στην κορυφή των ελληνικών chart, ενώ τα ραδιόφωνα δεν σταματούν να παίζουν Καντεμποστανικά τραγούδια!

Κάπου εδώ και πολύ κοντά στην ολοκλήρωση του νέου album τους, οι Kadebostany αποφάσισαν να δώσουν ένα πανηγυρικό τέλος στο "Pop Collection" show. Και εδώ γεννιέται το ερώτημα! Πόσο πολύ θα θέλατε αυτό το πανηγύρι να στηθεί και πάλι εκεί που πρωτοξεκίνησε? Η πιο συγκεκριμένα έναν όροφο πιο πάνω... στην ταράτσα του Gazarte;

Gazarte - Βουτάδων 32-34, Tηλ. 2103460347

- Όταν δεν πάει το Drunk στην Πάτρα, έρχεται η Πάτρα στο Drunk Sinatra. Και κάπως έτσι, ο George Berman και ο Alejandro Pomontoro φορτώνουν τις μουσικές τους στα backpack τους και διακτινίζονται στη Στοά των Θαυμάτων, αυτή την Πέμπτη, λίγο μετά τις 21:00. P.S. Στο ρόλο του άφτερνουν, ο Μπετ Νουάρ.
Drunk Athens - Θησέως 16, Σύνταγμα, Τηλ. 2103313733

- Οι Bog Art και οι Drunken Gramophone συναντιούνται στη σκηνή του Tiki Bar Athens και σας καλούν σε μία βραδιά γεμάτη ένταση, μουσικές αποκαλύψεις και rock ‘n’ roll ιστορίες.
Στις 21.00 - Φαλήρου 15, Κουκάκι, Τηλ.: 2109236908

- Το Four Twenty σε συνεργασία με τα The Azor & Βαζάκι mini bar , προσκαλούν και φέρνουν για 3 βραδιές υπέρτατης tropikal αισθητικής, ρυθμικής πισωκίνησης και ποιοτικών breaks τον μοναδικό dj και παραγωγό από την Κατανία της Ιταλίας, Fab Samperi. Οι παραγωγές του παρόλο που προέρχονται από το ίδιο πρόσωπο, έχουν πολύ διαφορετικές καταβολές ανάλογα υπό ποιο πρότζεκτ είναι. Τα dj set του συνδυάζουν από μπόσσα μέχρι χάουζ και από γκέτο φανκ έως dnb και dirty woobiez. Συνοδεία στα decks θα έχει από τον Dj Snatch.
Four Twenty - Αιόλου 57, Τηλ. 2114083905

- Στο Deep Inside Club σας περιμένει μια τολμηρή Πέμπτη με Dance Show από την Didi Vakra που παραδίδει μαθήματα αισθησιασμού. Η θερμοκρασία χτυπάει κόκκινο και δεν θα μπορούσαμε να "ντύσουμε" την Πέμπτη με κανένα άλλο χρώμα εκτός από το κόκκινο. Φορέστε τον πιο φλογερό σας εαυτό και σας περιμένουμε στην πιο καυτή νύχτα της εβδομάδας. Στα decks ο Γιάννης Θεοχαράτος.
Στις 23.00 - Μαρίνου Αντύπα 62-66, Ν.Ηράκλειο, Tηλ. 2102758608, 6976723131

- Το ΖaRi θα σας υποδεχθεί λίγο μετά τις 21.30 με βιολιά, κιθάρες, ούτια και μπουζούκια.
Ανδρ. Παπανδρέου 28, Χαλάνδρι, Τηλ. 2106819637, 6977274356

Περισσότερες εκδηλώσεις - κάθε είδους - θα βρείτε στην ΑΤΖΕΝΤΑ του click@life!

Mαρία Πορτοκαλάκη
[email protected]