«Ανακρίναμε» 7 barmen της Αθήνας

teliko
ΤΕΤΑΡΤΗ, 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015

7 αγόρια της Αθηναϊκής νύχτας αφήνουν για λίγο τα shaker και αναλαμβάνουν να μας ξεναγήσουν στον κόσμο του αστικού φλερτ, να μας εκμυστηρευτούν διαπιστώσεις για τα δυο φύλα, να μοιραστούν μαζί μας εμπειρίες και ευτράπελα, αλλά και να φανταστούν την πόλη ως... κοκτέιλ. Απολαύστε τους!

Ξεχωρίσαμε 7 από τους καλύτερους bartenders της πρωτεύουσας και μιλήσαμε μαζί τους, όχι για ποτά, μιας και η ζωή πίσω από την μπάρα δεν είναι μόνο αλκοόλ, βραβεία και συνταγές. Είναι γυναίκες και άνδρες. Είναι φλερτ και παιχνίδισμα, είναι ατάκες και αξιοπερίεργα.

Ο Φόντας Ταζές, ο Τεό Σπυρόπουλος, ο Κωνσταντίνος Βασιλακόπουλος, ο Μανώλης Χρήστος, ο Αλέξανδρος Κεχαγιαδάκης, ο Ιάσονας Λεοντίδης και ο Κώστας Χατζηαβάς μας ξεναγούν στην ερωτική, την ιλαρή, την πραγματική πλευρά της νυχτερινής Αθήνας.

ΦΟΝΤΑΣ ΤΑΖΕΣ

Ο 35χρονος Φόντας εργάζεται στην εστίαση 15 χρόνια. Το 2006 έφυγε σεζόν για 4 χρόνια στην Αγγλία, από όπου και κατάφερε να επισκεφτεί μπόλικα μπαρ του γαλαξία. Όταν τον ρωτούν γιατί κάνει αυτή τη δουλειά, απαντάει πως του αρέσει να γνωρίζει κόσμο από απόσταση ασφαλείας και απολαμβάνει να πηγαίνει σε business meetings με σαγιονάρες! Το 2011 μαζί με τον φίλο και «συμπολεμιστή» του Nίκο Ζήση άνοιξε το Dos agaves στην Αβραμιώτου στο Μοναστηράκι, ενώ τέσσερα χρόνια αργότερα και στο Χαλάνδρι (Ανδρέα Παπανδρέου 28).

- Πώς φλερτάρουν οι άνδρες της πόλης;
Οι άντρες τα τελευταία χρόνια δείχνουν σε πλειοψηφία μπερδεμένοι στο κομμάτι του φλερτ. Ξεκινάνε ντροπαλοί ή δεν ξεκινάνε καθόλου και όταν τελικά λυθούν λιγάκι - αφού ρουφήξουν 2-3 ποτάκια - οι περισσότεροι γίνονται άτσαλοι πέφτουλες. Έχω δει και πάρα πολλές εξαιρέσεις, που συνήθως φέρουν και το επιθυμητό αποτέλεσμα, αλλά νομίζω αυτό που θέλουν οι περισσότερες γυναίκες είναι κάποιος να συστηθεί απλά και να προσφερθεί να κεράσει ένα ποτό. Είναι σημαντικό να ρωτήσεις μία γυναίκα αν θέλει να την κεράσεις, γιατί υπάρχουν και αρκετοί που νομίζουν ότι, επειδή πλήρωσαν για ένα ποτό, ξαφνικά μία γυναίκα είναι αναγκασμένη να ακούσει την ιστορία της ζωής τους.

- Πώς φλερτάρουν οι γυναίκες της πόλης;
Οι γυναίκες σήμερα έχουν απελευθερωθεί πολύ από το κλισέ του άντρα που πρέπει να κάνει την πρώτη κίνηση και δεν διστάζουν καθόλου να διεκδικήσουν αυτό που θέλουν. Συνήθως θα δηλώσουν ενδιαφέρον από την πρώτη στιγμή αν τους αρέσει κάποιος, αρχικά οπτικά όμως, δίνοντας έτσι στους άντρες την ευκαιρία να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να νιώσουν λίγο αρσενικά. Αν τα βρουν σκούρα και πέσουν σε κάναν ντροπαλό, θα μιλήσουν αυτές πρώτες. Οι περισσότερες θα το κάνουν με ωραίο τρόπο, υπενθυμίζοντας σου πως, μια γυναίκα μπορεί να στην πέσει, αλλά δεν παύει να είναι κυρία!

- Η πιο περίεργη ατάκα που σου έχει πει κάποιος/α ή που σου έχει συμβεί εν ώρα εργασίας
Το πιο περίεργο που μου έχουν πει ήταν μια φορά που είδα έναν τύπο στεναχωρημένο στο μπαρ και ρώτησα αν είναι όλα εντάξει και αν μπορώ να τον βοηθήσω σε κάτι. Με ρώτησε αν ξέρω να κάνω έκτρωση σε κατσίκα. Το άφησα εκεί χωρίς να θέλω να μάθω παραπάνω για το πού έχει μπλέξει. Τελικά αποδείχθηκε ότι το παλικάρι σπούδαζε κτηνίατρος και είχε χάσει μία απάντηση στην εξεταστική.

- Η νυχτερινή ζωή στην Αθήνα εν καιρώ κρίσης
Σίγουρα δεν γίνεται πια αυτό που γινόταν πριν λίγα χρόνια, αλλά ακόμα υπάρχουν μέρη που μπορείς να περάσεις καλά. Ο κόσμος δεν μπορεί να γυρίσει 5 μαγαζιά σε ένα βράδυ ή να βγει για ποτό 6 φορές την εβδομάδα, γι αυτό και τα μαγαζιά που ξεχωρίζουν είναι αυτά που σέβονται αλλά και ταυτόχρονα διασκεδάζουν τον πελάτη.

- Aν η Αθήνα ήταν cocktail ποιο θα ήταν;
Θα σου μιλήσω για την Αθήνα του 90', γιατί τότε γνώρισα και αγάπησα την νυχτερινή της ζωή, που είχε γρήγορους ρυθμούς και πάντα κάτι ενδιαφέρον να κάνεις. Δεν θα μπορούσε να είναι cocktail. Θα ήταν ένα μεγάλο σφηνάκι τεκίλα που θα είχες την επιλογή να πιεις σιγά σιγά και να απολαύσεις ή να το ρουφήξεις μονορούφι και να σε βαρέσει λίγο στο κεφάλι. Έτσι ήταν και η Αθήνα τότε.

ΤΕΟ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Βρίσκεται στο συγκεκριμένο χώρο εδώ και 10 χρόνια, ενώ για 4 έτη ήταν ο bar manager του Tailor Made, του οποίου ανέπτυξε και το concept που έχει ως σήμερα. Έχει εκπαιδευτεί στην Ιαπωνία, το Ιαπωνικό bartending, τα Umami Cocktails, καθώς και το Ιαπωνικό ουίσκι. Πλέον ασχολείται αρκετά με το σκωτσέζικο μολτ, μιας και ταξιδεύει αρκετά συχνά στην Σκωτία.

- Πώς φλερτάρουν οι γυναίκες της πόλης;
Οι γυναίκες στο μπαρ φλερτάρουν πλέον με πολλούς τρόπους: παραγγέλνοντάς σου κάτι περίεργο ή και ακόμα κάνοντας σου αρκετές ερωτήσεις σχετικά με τα ποτά ή ακόμα το ζώδιο σου.

- Πώς φλερτάρουν οι άνδρες της πόλης;
Οι άντρες δυστυχώς έχουν κολλήσει στα σφηνάκια και τα σφυρίγματα.

- Η πιο περίεργη ατάκα που σου έχει πει κάποιος/α ή που σου έχει συμβεί εν ώρα εργασίας
Την ώρα που εργαζόμουν πίσω από την μπάρα, Σάββατο βράδυ, με ρώτησαν αν υπάρχουν ελεύθερα τραπέζια έξω.

- Η νυχτερινή ζωή στην Αθήνα εν καιρώ κρίσης
Ο Έλληνας όσο κι αν πιεστεί, δεν θα κόψει το ποτό. Μπορεί να το μειώσει, αλλά δεν θα το κόψει ποτέ.

- Aν η Αθήνα ήταν cocktail ποιο θα ήταν;
Θα ήταν σίγουρα ένα old fashioned. Γλυκό αλλά και πικρό, διάσημο αλλά και κακοποιημένο, αρχαίο αλλά και στη μόδα.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Τους τελευταίους 9 μήνες βρίσκεται πίσω από την μπάρα του 9ΒΗΤΑ home bar στο Χαλάνδρι, ένα στέκι που είναι ακριβώς αυτό που λέει και ο τίτλος του, "home". Πρώτο μέλημα του ίδιου, αλλά και των συνεργατών του είναι ο πελάτης να απολαύσει τη φιλοξενία και στη συνέχεια να πιει ένα cocktail, ένα premium ή απλό ποτό ή να επιλέξει ανάμεσα σε μια άκρως ικανοποιητική συλλογή μπύρας. Η σχέση του Κωνσταντίνου με τον κόσμο των bars, ξεκινά περίπου 9 χρόνια πίσω, όταν και αποφάσισε να εργαστεί στο bar του οποίου ιδιοκτήτης ήταν ο πατέρας του. Η επαγγελματική του ωστόσο σταδιοδρομία άρχισε πριν από σχεδόν 2 χρόνια, μετά τη γνωριμία μου με τον Χρήστο Αξαρλή.

- Πώς φλερτάρουν οι άνδρες της πόλης;
Οι άντρες νομίζω ότι πλέον έχουν χάσει το ένστικτο του κυνηγού και δε φλερτάρουν ιδιαίτερα. Ίσως φοβούνται, ίσως είναι πιο εύκολο πλέον… ή απλά συμβαίνει, διότι προτιμούν να περνούν την ώρα τους στα μπαρ κάνοντας "likes" στο Facebook.

- Πώς φλερτάρουν οι γυναίκες της πόλης;
Από την άλλη μεριά οι γυναίκες έχουν πάρει το πάνω χέρι σε ό,τι αφορά στο φλερτ, κάτι το οποίο δεν είναι ιδιαίτερα καλό κατά την ταπεινή μου γνώμη. Τώρα δεν ξέρω αν έχουν πάρει οι γυναίκες τα ηνία γιατί οι άνδρες δεν φλερτάρουν ή αν οι άνδρες δεν φλερτάρουν γιατί έχουν πάρει οι γυναίκες το πάνω χέρι. Φαύλος κύκλος.

- Η πιο περίεργη ατάκα που σου έχει πει κάποιος/α ή που σου έχει συμβεί εν ώρα εργασίας
Ένας πελάτης κάποια στιγμή μου είχε πει ότι εισάγει αποξηραμένο αιδοίο γηραιάς κυρίας από τον Καναδά σε σκόνη και αν θέλω να μου φέρει για να βάλω σε κάποιο κοκτέιλ. Επίσης, πρόσφατα ήρθαν στο μαγαζί δύο νέες γυναίκες, πολύ όμορφες και περιποιημένες και μας ζήτησαν... δύο μοχίτα μέτρια σε πλαστικό.

- Η νυχτερινή ζωή στην Αθήνα εν καιρώ κρίσης
Αν το δούμε ιστορικά, ο άνθρωπος έχει την τάση να πίνει αλκοόλ και ακόμα περισσότερο σε δύσκολους καιρούς. Επομένως όλοι θέλουν να βγουν για να πιουν έστω ένα ποτό, απλά τα οικονομικά τους δεν τους βοηθούν για το κάτι παραπάνω πολλές φορές. Το πραγματικά κακό της υπόθεσης είναι η διάθεση του κόσμου. Αλλά αν έχει βγει κάτι καλό αυτήν την περίοδο είναι ότι, ακριβώς επειδή ο κόσμος δεν έχει την πολυτέλεια να ξοδεύει άσκοπα χρήματα, πλέον θα επιλέξει να πιει κάτι καλό, να απολαύσει το ποτό του όσο περισσότερο μπορεί.

- Aν η Αθήνα ήταν cocktail ποιο θα ήταν;
Πιστεύω ότι θα ήταν ένα Dirty Martini. Αν έλεγα σε κάποιον που δεν έχει μεγάλη γευστική εμπειρία, ότι θα βάλω τζιν με ξηρό βερμούθ και άλμη ελιάς, θα τα ανακατέψω και θα του το σερβίρω, πιστεύεις πως θα του ακουγόταν καλή ιδέα; Μάλλον όχι. Παρόλα αυτά εμένα μου αρέσει, τόσο το Dirty Martini όσο και η Αθήνα. Πρέπει να την καταλάβεις λίγο για να σου αρέσει, δεν είναι η πιο όμορφη, αλλά σίγουρα "βρώμικη" όσο χρειάζεται.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Ο νεαρός αυτός bartender έκανε τα πρώτα του βήματα στο Speakeasy δίπλα σε άλλους καταξιωμένους του είδους. Πλέον, ύστερα από 5 χρόνια στο Speakeasy & the up town no31, μπορείτε να τον βρίσκετε σ’ ένα μαγαζί που ταξιδεύει τους θαμώνες του στην εποχή του μεσαίωνα, χάρη στη δερμάτινή του μπάρα και την ιδιαίτερη διακόσμησή του, τον Παλιάτσο, στην πλατεία της Παλιάς Πεντέλης.

- Πώς φλερτάρουν οι γυναίκες της πόλης;
Οι γυναίκες δεν είναι καθόλου ρομαντικές πλέον - και καλά κάνουν θαρρώ. Αυτό φαίνεται από τα ποτά που επιλέγουν. Δεν ζητούν δηλαδή κατάλογο, αλλά προτιμούν να σου εκφράσουν τι και πώς το θέλουν. Κάτι τέτοιο τις καθιστά κάπως επιθετικές, πράγμα που δεν είναι πάντα κακό.

- Πώς φλερτάρουν οι άνδρες της πόλης;
Οι άνδρες απλά δεν φλερτάρουν! Αλλά και όσοι το κάνουν καλά, είναι λίγοι. Συγγνώμη, αλλά δεν μπορώ να πω τα μυστικά μας… Ανδρική αλληλεγγύη!

- Η πιο περίεργη ατάκα που σου έχει πει κάποιος/α ή που σου έχει συμβεί εν ώρα εργασίας
Η πιο περίεργη ατάκα ήταν από όργανο της τάξης, το οποίο αντί να ζητήσει ταυτότητα και άδεια μουσικών οργάνων, ζήτησε χαρτί για να σημειώσει το τραγούδι που παιζόταν εκείνη τη στιγμή, επεξηγώντας μου πως δεν έχει shazam το κινητό του. Φεύγοντας και χωρίς να μας κάνει κάτι, με ρώτησε κάθε πότε παίζει ο συγκεκριμένος κύριος μουσική.

- Η νυχτερινή ζωή στην Αθήνα εν καιρώ κρίσης
Κάνοντας πιστεύω καλή δουλειά, στον «Παλιάτσο», καλώς ή κακώς, δεν έχουμε πολυκαταλάβει ότι υπάρχει κρίση. Ο κόσμος μας προτιμά, σαν να μη συμβαίνει τίποτα.

- Aν η Αθήνα ήταν cocktail ποιο θα ήταν;
Η Αθήνα θα ήταν ένα boulevardier, αποτελούμενο από bourbon, campari, γλυκό βερμούθ και εκχύλισμα πορτοκαλιού. Ένα αμαρτωλό ποτό για μια αμαρτωλή πόλη.


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΕΧΑΓΙΑΔΑΚΗΣ

Ο 24χρονος Αλέξανδρος εργάζεται στο 360 cocktail bar στο Μοναστηράκι και, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει, είχε την ευλογία από ακόμα πιο μικρή ηλικία να ταξιδέψει σε αρκετά μέρη με σκοπό να μάθει περισσότερα για τη συγκεκριμένη βιομηχανία. «Έχω συνεργαστεί με μερικούς από τους καλύτερους του χώρου και κάποιους από αυτούς τους έχω ακόμα στο πλάι μου. Κάθε βάρδια είναι ξεχωριστή, κάθε ταξίδι και κάθε γνωριμία είναι μοναδικά και πάντα προσφέρουν», αναφέρει ο ίδιος.

- Πώς φλερτάρουν οι γυναίκες & οι άντρες της πόλης;
Δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος κανόνας. Κάθε άνθρωπος έχει το δικό του μοναδικό τρόπο, από τον ευθύ μέχρι τον πιο έμμεσο, από τα πιο συνηθισμένα μέρη μέχρι τα πιο τρελά που μπορεί κανείς να φανταστεί κι ευτυχώς η πόλη τα προσφέρει απλόχερα όλα αυτά.

- Η πιο περίεργη ατάκα που σου έχει πει κάποιος/α ή που σου έχει συμβεί εν ώρα εργασίας
Η πιο περίεργη και αλλόκοτη ατάκα που μου έχουν πει είναι «αν σου πω ότι είσαι πολύ όμορφος θα με κεράσεις το ποτό μου;», χωρίς να έχει προηγηθεί καμιά συζήτηση πιο πριν.

- Η νυχτερινή ζωή στην Αθήνα εν καιρώ κρίσης
Η νυχτερινή ζωή της Αθήνας εν καιρώ κρίσης φαινομενικά δεν έχει τρομερές αλλαγές. Ο Έλληνας καταναλωτής έχει ανάγκη να βγει, να διασκεδάσει, να χαλαρώσει και να κοινωνικοποιηθεί. Πλέον όμως, έχουν αλλάξει οι συνήθειες του. Αναζητά την ποιότητα και την καλύτερη εξυπηρέτηση και αυτό κάνει την δουλειά μας πιο απαιτητική, αλλά και πιο ευχάριστη, προσωπικό στοίχημα για να ψάχνεις συνέχεια τρόπους να βελτιωθείς και να προσφέρεις το βέλτιστο αποτέλεσμα. Από τον τρόπο εξυπηρέτησης μέχρι τα προϊόντα που προσφέρεις.

- Aν η Αθήνα ήταν cocktail ποιο θα ήταν;
Θα ήταν μάλλον το αγαπημένο μου daquiri. Απλό στην παρασκευή, όχι κάτι ιδιαίτερο στο χρώμα και την όψη, τόσο όμως, γευστικό δροσιστικό και σύνθετο. Έτσι και η Αθήνα. Μπορεί να μην σε συνεπάρει στην όψη, όμως αν τη γυρίσεις θα ανακαλύψεις όμορφες, μικρές γειτονιές, αμέτρητα διαφορετικά στοιχεία στον κόσμο της και τότε θα την εκτιμήσεις πραγματικά.

ΙΑΣΟΝΑΣ ΛΕΟΝΤΙΔΗΣ

Ο Ιάσονας γνωρίζει καλά πόσο μαγικό είναι το συναίσθημα της αλληλοεπίδρασης με τον κόσμο, αλλάς και της δημιουργίας, μιας και πέρα από barman έχει διαπρέψει ως μουσικός, αλλά και ως γραφίστας, έχοντας διατελέσει Creative Art Director σε περιοδικά κ.α. Αυτήν την εποχή εργάζεται στο Blinky Bar στο Παγκράτι, που στεγάζεται σε ένα νεοκλασικό μονώροφο κτίριο και θυμίζει πολύ τα μπαρ της δεκαετίας του ‘90.

- Πώς φλερτάρουν οι γυναίκες της πόλης;
Οι γυναίκες είναι μαγικά πλάσματα. Ασκούν μια μαγική επιρροή πάνω στους άνδρες. Καταφέρνουν και «πετρώνουν» τα αρσενικά θύματα της γοητείας τους, επαναλαμβάνοντας ξανά και ξανά το τελετουργικό της Μέδουσας. Πλέον όμως, οι γυναίκες διοχετεύουν τη μαγική τους επιρροή και μέσα σε κάθε λογής εφαρμογές τις σύγχρονης τεχνολογίας και τα αρσενικά έχουν χάσει την μπάλα. Βρίσκονται αντιμέτωποι με έναν τεράστιο όγκο πληροφορίας που δεν μπορούν να διαχειριστούν.

- Πώς φλερτάρουν οι άνδρες της πόλης;
Οι άντρες από την άλλη, προσπαθούν να αντιπαρέλθουν χρησιμοποιώντας σχεδόν τα ίδια όπλα με τις γυναίκες. Είναι σαν να έχουμε δύο ηθοποιούς στον ίδιο ρόλο. Θα κυριαρχήσει το ταλέντο και η εκ φύσεως γοητεία, άρα τα αρσενικά χάνουν στα σημεία των καιρών. Είναι δυστυχώς πολύ συνηθισμένη η εικόνα μιας πολύ όμορφης παρέας με κοπέλες να είναι περιτριγυρισμένη από αγόρια που εστιάζουν μονίμως στο smart phone τους από αμηχανία, μη γνωρίζοντας πώς να προσεγγίσουν για να φλερτάρουν.

- Η πιο περίεργη ατάκα που σου έχει πει κάποιος/α ή που σου έχει συμβεί εν ώρα εργασίας
Οι περίεργες ατάκες είναι όντως περίεργες, κυρίως λόγω των συνθηκών που βιώνουμε συγκεκριμένες στιγμές. Δεν περιγράφονται!

- Η νυχτερινή ζωή στην Αθήνα εν καιρώ κρίσης
Η νυχτερινή ζωή στην Αθήνα καθρεφτίζει πλήρως τη συνθήκη ζωής που βιώνουν οι θαμώνες της. Η κυρίαρχη ψυχολογία του κόσμου φοράει το βραδινό της πέπλο, σαγηνεύεται από τις ιδιότητες του αλκοόλ, κρύβεται από τα βιοποριστικά προβλήματα της αναζητώντας ξεγνοιασιά, άλλα κατ' ουσίαν ξέρει, ότι δεν μπορεί να αποφύγει το αίσθημα της αδικίας, που θεωρεί ότι υφίσταται. Υπάρχουν βέβαια και οι εξαιρέσεις του κόσμου που έχει λεφτά. Εκεί τα πράγματα διαφοροποιούνται…

- Aν η Αθήνα ήταν cocktail ποιο θα ήταν;
Θα ήταν Zombie, αν και θα ήθελα να είναι Strawberry ice cream ή May Pop.

ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΑΒΑΣ

Παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει ξεχωρίσει στο χώρο. Αρχικά πριν από 2 χρόνια κερδίζοντας στο διαγωνισμό της Filandia, ενώ φέτος ήταν ένα από τους 12 φιναλίστ του World Class. Ξεκίνησε την καριέρα του στο Theory Bar στο Χαλάνδρι, ενώ τον τελευταίο 1,5 χρόνο βρίσκεται στο Recipe Bar, ένα all day bar που αποτελεί τον καλύτερο προορισμό για cocktail και pizza στην Κηφισιά.

- Πώς φλερτάρουν οι γυναίκες της πόλης;
Επιτηδευμένα. Επικεντρώνονται περισσότερο στην εμφάνιση τους, κάτι που είναι καλό, αλλά τους λείπει ο αυθορμητισμός. Άλλωστε ακόμα κι ένα ειλικρινές χαμόγελο μπορεί να κερδίσει στη στιγμή έναν άντρα.

- Πώς φλερτάρουν οι άνδρες της πόλης;
Διστακτικά. Στο εξωτερικό αν σου αρέσει μια κοπέλα στο μπαρ, θα της μιλήσεις χωρίς δεύτερη σκέψη. Εδώ το κουράζουν πολύ και μπορεί να χάνουν καλές ευκαιρίες για γνωριμίες.

- Η πιο περίεργη ατάκα που σου έχει πει κάποιος/α ή που σου έχει συμβεί εν ώρα εργασίας
Σε κάποιο μαγαζί που εργαζόμουν, είχε ξεκινήσει δουλειά και ένας καινούργιος bartender. Μια μέρα λοιπόν, εν ώρα εργασίας και αιχμής, καθώς χτυπούσε το shaker, του γλίστρησε, έπεσε στον τοίχο και άνοιξε δίπλα από τον εργοδότη. Κοκκινίζει και κατευθυνόμενος σ’ εκείνον τον ρωτάει "μεγάλε αύριο δουλεύω;".

- Η νυχτερινή ζωή στην Αθήνα εν καιρώ κρίσης
Ο κόσμος δεν έχει σταματήσει να διασκεδάζει. Μπορεί να βγαίνει λιγότερες φορές μέσα στην εβδομάδα, αλλά αυτό καθιστά τις εξόδους του πιο ποιοτικές. Η νύχτα, τα μπαρ και γενικά η διασκέδαση είναι στο αίμα του Έλληνα, ειδικά αυτή την εποχή, που μάλλον λειτουργεί σαν ψυχοθεραπεία.

- Aν η Αθήνα ήταν cocktail ποιο θα ήταν;
Θα ήταν σίγουρα martini, που αποτελεί για τους γνώστες των cocktail ό,τι η Ελλάδα για τον υπόλοιπο κόσμο. Δυναμικό, ευρέως αποδεκτό και με διαχρονική αξία. Φαίνεται απλό και γνώριμο, αλλά κάθε φορά που το πίνεις ανακαλύπτεις κάτι καινούριο, όπως συμβαίνει και κάθε φορά που επιλέγεις να βγεις στην Αθήνα.

Μαρία Πορτοκαλάκη
[email protected]