Οι εκδηλώσεις του τριημέρου 23-25/10

citylife
ΠΕΜΠΤΗ, 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015

Το click@life συγκέντρωσε για εσάς τα περισσότερα από τα events που θα γίνουν στην πρωτεύουσα την Παρασκευή 23, το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Οκτωβρίου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

- Οι Laurent de Schepper Trio έρχονται από την Λειψία και τη Δρέσδη και μας μεταφέρουν έναν ιδιαίτερο ανεξάρτητο ήχο post-jazz παίζοντας κομμάτια και από το τελευταίο τους δίσκο, Aquanaut. Η παρέα της Isabel Fischer στο μπάσο, του Lars Oertel στα ντραμς, του Thomas Bär στο σαξόφωνο και του René Palffy στην κιθάρα, αψηφά τα καθιερωμένα είδη και σχήματα μουσικής και δημιουργεί easy listening ήχους, απλούς και ταυτόχρονα πρωτότυπους.
Στις 22.00 στο Floral - Θεμιστοκλέους 80, Πλατεία Εξαρχείων, Τηλ. 210 3800070

- Oι συνήθεις ύποπτοι Vassilis Kalabogias και George Common στα dexx του Dunkel Bar, με ένα Freestyle Dj Set, για να σας δώσουν και πάλι τις μουσικές αφορμές να περάσετε καλά το βράδυ της Παρασκευής.
Στις 22.00 στο Dunkel Bar - Cocktails & More - Πανόρμου 117 (Κτίριο 46), Τηλ. 213 0409418

- Oι ομάδες Seds και Sound Directiva εγκαινιάζουν τις χειμερίνες International βραδιές στον ολοκαίνουργιο χώρο του Apartment club καλώντας τους ταλαντούχους Ιταλούς DJ/παραγώγους Proudly People και τον Βετεράνο συμπατριώτη τους techno DJ D-Deck. Τη βραδιά συμπληρώνει ο αγαπημένος παραγωγός του Ελληνικού κοινού Mattik και η Teatrina.
Στις 23.30 στο The Apartment - Μεγάλου Αλεξάνδρου 141, Γκάζι, Τηλ. 6945014923

- Ο Μιχάλης Κακέπης θα βρίσκεται στο «TWENTY BEERBAR» για να προσφέρει στους θαμώνες ακόμα μία αξέχαστη ροκ βραδιά. Μαζί του ο Θωμάς Φώτης.
Στις 22.00 στο TWENTY BEERBAR - Εθνικής Αντιστάσεως 131, Πειραιάς, Τηλ. 210 4613089

ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

- Το θέατρο Επί Κολωνώ και η Ομάδα Νάμα, σε συνεργασία με το Σύλλογο Ανωγειανών της Αθήνας, διοργανώνει στις 18:30 μια θεατρική παράσταση αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες. Η παράσταση «Αγαπητή Ελένα» θα παρουσιαστεί ειδικά για το σκοπό αυτό και αντί εισιτηρίου, οι ενδιαφερόμενοι – θεατές καλούνται να προσφέρουν τρόφιμα μακράς διαρκείας (ζυμαρικά, γάλατα, χυμούς, νερά, κλπ), φάρμακα, είδη προσωπικής υγιεινής (χαρτιά υγείας – κουζίνας, σερβιέτες, βρεφικές πάνες), λευκά είδη (σεντόνια, πετσέτες, κλινοσκεπάσματα), παιδικά είδη (μπλοκ ζωγραφικής, ξυλομπογιές, μαρκαδόρους, γραφική ύλη (τετράδια, στυλό, μολύβια), τα οποία θα διατεθούν στα Κέντρα Υποδοχής Συρίων προσφύγων της Γενικής Γραμματείας Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, στο Κέντρο Υποδοχής Αστέγων του Δήμου Αθηναίων και την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ανωγείων - Περισσότερες πληροφορίες στο 2105138067.

- Μετά την πρόσφατη κυκλοφορία του δίσκου «Διαδικασία Ημέρευσης» που αποδεικνύει ότι η φράση δεν αντιπροσωπεύει την φάση και με αφορμή την κυκλοφορία των ολοκαίνουργιων τους κομματιών στο διαδίκτυο, οι Chinese Basement επιστρέφουν στην Αθήνα για ένα live που θα μας φέρει 505 μέτρα υπό την επιφάνεια της γης.
Στις 21.00 στο Ρομάντσο – Αναξαγόρα 3-5

- Ο Βαγγέλης Γερμανός επί σκηνής, σε άλλη μια μοναδική εμφάνιση αυτή τη φορά παρέα με τον βιρτουόζο κιθαρίστα Σίμο Κοκαβέση, "σε μια ατέλειωτη παρτίδα", όπως τιτλοφορούν τη συνύπαρξή τους επί σκηνής. Ένα ταξίδι απ' τα «Μπαράκια» ως τα «Μπλουζάκια», με ενδιάμεσους σταθμούς τα τραγούδια που αγαπάμε. Στον χώρο θα υπάρχει και το βιβλίο του "Ο Αρμενιστής", που αφορά στην μοναχική τέχνη του τραγουδοποιού και κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις IANΟΣ ο Μελωδός.
Στις 22.30 στο Μπαράκι της Διδότου - Διδότου 3 και Σίνα, Κολωνάκι, Τηλ. 210 3642990

- Το πρώτο live της σεζόν είναι γεγονός. Οι Eva & The SoulVibes κάνοντας ένα μικρό διάλειμμα από τις ηχογραφήσεις στο στούντιο του single "Maybe" έρχονται στη σκηνή του CloudNine για να γεμίσουν ένα βράδυ με "μαύρη" μουσική. Soul, funk, blues επιτυχίες καινούργιες αλλά και παλιές αγαπημένες είναι το μενού της βραδιάς. Στο τσεπάκι τους έχουν κρυμμένους και κάποιους άσσους, που θα τους κάνουν την τιμή να ανέβουν στη σκηνή μαζί τους και να μοιραστούν το ταλέντο τους.
Στις 22.30 στο CloudNine - Μαρίνου Αντύπα 66, Ν. Ηράκλειο, Τηλ. 2155253366

- Εν αναμονή της κυκλοφορίας του πρώτου τους δίσκου, οι Mind Departure εμφανίζονται στο Floral στα Εξάρχεια. Οι Mind Departure είναι ένα αγγλόφωνο alternative rock συγκρότημα από την Αθήνα, που αποτελείται από τους Δημήτρη (φωνητικά), Χρήστο (κιθάρα), Κριστιάν (μπάσο) και Βαγγέλη (τύμπανα). Από το 2011 δίνουν το δικό τους στίγμα σε μουσικές σκηνές και event εντός και έκτος της πρωτεύουσας. Τον Ιανουάριο του 2014 παρουσίασαν στο κοινό τους το ΕΡ Mind Departure, ως ανεξάρτητη παραγωγή με υλικό από τον πρώτο τους δίσκο ROOTS.
Στις 22.00 στο Floral - Θεμιστοκλέους 80, Πλατεία Εξαρχείων, Τηλ. 210 3800070

- Ο Μίλτος Πασχαλίδης αναλαμβάνει να μας διηγηθεί την 20ετη του περιπέτεια στο τραγούδι μέσα από τους σημαντικότερους σταθμούς της αλλά κυρίως απ΄ό,τι φέρει η στιγμή. Λίγο πριν τη κυκλοφορία της ηχογράφησης των δύο sold out συναυλιών στο Θέατρο Βράχων, με τις οποίες γιόρτασε τη συμπλήρωση 20 χρόνων στη δισκογραφία, ο Μίλτος Πασχαλίδης από την Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου μας ξεναγεί στα αγαπημένα του τοπία από το ελληνικό τραγούδι. Οι δικές του, προσωπικές στιγμές αλλά και από τις συνεργασίες του με εκλεκτούς συναδέλφους, μπλέκουν με τα τραγούδια που αγάπησε και ζήλεψε.
Από 24/10 και κάθε Σάββατο (εκτός του 7/11/2015) στις 22.30 - ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ Κεντρική Σκηνή - Φραντζή & Θαρύπου 35-37, Τηλ. 210 9226975

ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

- Το "φανταστικό χωριό" Άνω Πουρναρούσα σας προσκαλεί στο αστικό του καφενείο, σε μια βραδιά αφήγησης ελληνικών λαϊκών παραμυθιών για ενήλικες και παιδιά άνω των 10 ετών. Αφηγείται η Μαρία Μπάκα και συνοδεύει η Μαρία Κοτσίρη με πολίτικο λαούτο.
Στις 19.30 στο Αστικό Καφενείο «Άνω Πουρναρούσα» - Ευφράνορος 10, πλατεία Πλαστήρα - Παγκράτι, Τηλ. 210 7010770

- Μία ξεχωριστή βραδιά με ένα πλούσιο ρεπερτόριο μοντέρνας ορχηστρικής μουσικής θα παρουσιάσει η Μαρία Κοτρότσου στη μοναδική συναυλία που θα δοθεί στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Η Μαρία Κοτρότσου είναι βραβευμένη συνθέτρια από τη Βασιλική Ακαδημία του Λονδίνου. Το 2013 κυκλοφορεί το πρώτο της άλμπουμ με τίτλο «passion», το οποίο κέρδισε το μουσικόφιλο κοινό και τους ειδικούς από την πρώτη στιγμή και έγινε best seller. Στην τελευταία της δημιουργία “27 mars” κάνει και πάλι η ίδια, τη σύνθεση, την ενορχήστρωση, την παραγωγή και συμμετέχει στην εκτέλεση των κομματιών, εκπροσωπώντας επάξια την Ελλάδα στο εξωτερικό. Τα κομμάτια του άλμπουμ της, παντρεύουν τη μουσικότητα των κλασικών οργάνων με ηλεκτρονικούς ρυθμούς και μελωδίες.
Στις 21.00 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης - Πειραιώς 206, Ταύρος, Τηλ. 210 3418550

- H Miss Catalina, sound selector par excellence και οι feelgood ιδιότητες των μουσικών της επιλογών δίνουν το έναυσμα της νέας εβδομάδας γλυκά και κεφάτα. Τo εκλεκτικό dj set της είναι εμπνευσμένο από τα περιπετειώδη ταξίδια της σε όλη την υδρόγειο. Κάθε Κυριακή απόγευμα λοιπόν, στα decks του Floral βρίσκεται η music traveller της πόλης, Miss Catalina.
Στις 19:30 στο Floral - Θεμιστοκλέους 80, Πλατεία Εξαρχείων, Τηλ. 210 3800070

- Κυρίαρχη μορφή της αμερικάνικης ροκ σκηνής, ανεξάντλητος συνθέτης, πολίτης του κόσμου. Αυτός είναι ο Steve Wynn, ο οποίος από τις μέρες των θρυλικών Dream Syndicate μέχρι και σήμερα δε σταματά να προσφέρει μερικές από τις καλύτερες μουσικές που μπορούν να βρεθούν, ενώ αν πιάσουμε και τις εκάστοτε συνεργασίες του (με μέλη από R.E.M. μέχρι και Green On Red) τότε θα χρειαστούμε σελίδες ολόκληρες. Ο Steve λοιπόν, επιστρέφει για να μας χαρίσει μερικές από τις δημιουργίες του (τόσο από Dream Syndicate αλλά και στην μοναχική του διαδρομή) που έχουν καθορίσει την τριαντάχρονη καριέρα του, σε μία solo electric εμφάνιση.
Στις 21.00 στο ΤΙΚΙ - Φαλήρου 15, Κουκάκι, Τηλ.: 2109236908 

* Περισσότερες εκδηλώσεις θα βρείτε στην ΑΤΖΕΝΤΑ του click@life!

Mαρία Πορτοκαλάκη
[email protected]