Neighbour-hook στο Μετς

mets
ΠΕΜΠΤΗ, 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Αυτή την εβδομάδα κάνουμε στάση στο Μετς και σας μεταφέρουμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα και hot spots της περιοχής.

Η ανατολική αυτή συνοικία της Αθήνας συνορεύει με τις περιοχές Σύνταγμα, Κολωνάκι, Πλάκα, Παγκράτι και Νέο Κόσμο, βρίσκεται όμως και νοτιοανατολικά από το Ζάππειο επί του λόφου Λογγίνου, που αποτελεί νότια συνέχεια του λόφου Αρδηττού

Στην πλαγιά μάλιστα του λόφου εγκαταστάθηκε στα 1870 η μπυραρία του Μετς, από τον Κάρολο Φιξ, γιο του Βαυαρού Γιόχαν Φιξ βαφτίζοντας έτσι την περιοχή. Λίγο καιρό μετά, η μπυραρία μετατράπηκε σε καφέ-αμάν, με σαντούρια, βιολιά, κιθάρες και κοντραμπάσα. Κοντά στο Βατραχονήσι, όπως ονομαζόταν το νησάκι του Ιλισσού και κατ' επέκταση ολόκληρη εκείνη η κάτω περιοχή, εγκαταστάθηκαν και μερικά από τα πρώτα κέντρα διασκέδασης της Αθήνας.

Πρόσβαση στην περιοχή έχετε από το σταθμό του μετρό Ακρόπολη, τις στάσεις Αγία Φωτεινή, Κολυμβητήριο και Στάδιο, από τις γραμμές τρόλεϊ 2, 4, 11 και από τη στάση Ζάππειο του τραμ, ενώ διαμάντι του Μετς θεωρείται το Καλλιμάρμαρο Στάδιο.

Πάμε τώρα να δούμε ποια meeting points ξεχωρίσαμε...

* Για την καλοκαιρινή περίοδο ενδείκνυται το Banana Athens (Αρδηττού 1, Τηλ. 698100 9190), ένα καλοκαιρινό cocktail bar ανοικτό από το μεσημέρι με προτίμηση στις mainstream μουσικές.
* Σταθερή αξία του Μετς αποτελεί το παραδοσιακό καφενείο Ολύμπιον (Αναπαύσεως 11, Τηλ. 210 924 4388) με το ευγενικό του προσωπικό, τον εκλεκτό καφέ και τα πιάτα που θυμίζουν την κουζίνα της μαμάς.
* Το Le Bar Bodega (Αρδηττού 10, Τηλ. 210 921 9397) που καλωσόρισε και πάλι τους θαμώνες και τους νέους του επισκέπτες, μόλις χθες Τετάρτη. Πρόκειται για ένα στέκι στο Μετς με μοναδικά cocktail και ένα foodbar με σπιτικές, ελληνικές αλλά και διεθνείς γεύσεις.
* Το Odeon Cafe (Μάρκου Μουσούρου 19, Τηλ. 210 922 3414) ένα ζεστό και γραφικό cafe, όπου ηχεί κυρίως jazz μουσική.

Κάιν - Aναπαύσεως 22 & Τιμολέοντος 1, Τηλ. 694 944 5158

Αν και άνοιξε τις πόρτες του μόλις πριν από λίγες ημέρες στο αθηναϊκό κοινό, σίγουρα θα το δείτε κατάμεστο, όποια ώρα της μέρας κι αν περάσετε από μπροστά του. Λιτός χώρος, με vintage αισθητική και ευχάριστες ελληνικές και ξένες μελωδίες, κατά προτίμηση rock - reggae - jazz, με κατάλογο που προσφέρει λίγα και καλά. 

Half Note - Τριβωνιανού 17, Tηλ. 210 921 3360

Έχει διανύσει μια επιτυχημένη πορεία 33 χρόνων και έχει αναγνωριστεί από το κοινό ως ένα από τα πιο επιτυχημένα και συνεπή ως προς την πορεία και την ποιότητα του, club. Συνέβαλλε σημαντικά στη δημιουργία της τζαζ σκηνής στην Ελλάδα, ενώ από τον φιλόξενο χώρο του έχουν περάσει μερικά από τα πιο σημαντικά ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του Half Νote για όλο το Νοέμβρη εδώ.

Skyfall - Μάρκου Μουσούρου 1, Τηλ. 210 921 0098

Cocktail & food bar το οποίο μοιάζει με καλά κρυμμένο μυστικό που διαδίδεται από στόμα σε στόμα. Η πανέμορφη βεράντα του με απέραντη θέα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας θα σας ξαφνιάσει ευχάριστα. O Παρθενώνας και ο Λυκαβηττός απλώνονται επιβλητικοί μπροστά στα μάτια σας και σας µεταφέρουν σε μια άλλη εποχή. Ιδανικό σκηνικό, ενώ εσείς απολαμβάνετε τα signature cocktails, αλλά και την πολύ καλά ενημερωμένη του κάβα. Εκεί δημιουργούνται επίσης μοναδικές γεύσεις από finger food και tapas, μέχρι εξαιρετικά πιάτα ανάλογα με τις επιθυμίες σας. 

Περιμένουμε να καταγράψετε και εσείς τις δικές σας εντυπώσεις, αν ο δρόμος σάς βγάλει προς τα κει...

Μαρία Πορτοκαλάκη
 

[email protected]

Mπορείτε να διαβάσετε όλα τα «NEIGHBOUR-HOOK» εδώ