Οι «27 Wooden Accessories» παίζουν το...ξύλο στα δάχτυλα

wooden-1
ΠΕΜΠΤΗ, 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Ποιοι είναι οι εμπνευστές της «27 Wooden Accessories», που έκαναν και πάλι τάση τα παπιγιόν; Απολαύστε τις ιδιαίτερες, ξύλινες δημιουργίες τους!

Η ομάδα αποτελείται βασικά από τον Σταμάτη και την Ερμίνα, που είναι και οι ιδιοκτήτες της εταιρείας, αλλά χωρίς τη βοήθεια των εκλεκτών τους συνεργατών, του Πάνου, του Γιώργου, του Δημήτρη και της Σέβης, τα πράγματα θα ήταν δύσκολα.

Ο Σταμάτης μεγάλωσε στην Αλεξανδρούπολη, έζησε για χρόνια στην Αθήνα λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, αλλά από το 2009 κατοικεί στην Καρδίτσα από όπου συνεχίζει την επαγγελματική του πορεία. Η Ερμίνα, αν και μεγάλωσε στην Αθήνα, πήγε στην Καρδίτσα για σπουδές κι έκτοτε δεν έχει φύγει.

«Το "27" είναι ο αριθμός μας. (27 Σεπτεμβρίου γεννήθηκε ο Σταμάτης, 27 γνωρίστηκε με τη Ερμίνα, 27 παντρεύτηκαν).

Ξεκινήσαμε να κατασκευάζουμε ξύλινα αξεσουάρ την άνοιξη του 2014. Ήταν μια ιδέα που προέκυψε λόγω των σπουδών μας σε συνδυασμό με την επιθυμία μας να δημιουργήσουμε τη δική μας επιχείρηση.

Η έμπνεση έρχεται από μικρά καθημερινά πράγματα. Δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη συνταγή για τη δημιουργία. Μαζεύουμε τις σκέψεις μας, τις συνδυάζουμε στο χαρτί και δημιουργούνται τα νέα αξεσουάρ και τα νέα σχέδια.

Τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι ξύλο και υφάσματα.
Η διαδικασία για την μορφοποίηση των ξύλων είναι η κοπή των ξύλων, το πλάνισμά τους και το ξεχόνδρισμα ώστε να αποκτήσουν το πάχος που επιθυμούμε. Έπειτα ακολουθεί η μορφοποίηση για το σχήμα του κάθε αντικειμένου και στη συνέχεια τρίβουμε και βάφουμε τα τελικά προϊόντα.

Κατασκευάζουμε ξύλινα παπιγιόν, ξύλινα γυαλιά, ξύλινα μανικετόκουμπα, ξύλινες γραβατοπιάστρες, ξύλινα βραχιόλια και το τελευταίο δημιούργημά μας είναι το ξύλινο ρολόι, το οποίο είναι το μοναδικό που κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα.

Οι τιμές των δημιουργιών μας κυμαίνονται από 15 έως 130 ευρώ.

Η ζήτηση συνεχώς αυξάνεται, όχι μόνο στην λιανική αλλά και στη χονδρική πώληση. Είναι κάτι που οφείλεται στην ιδιαιτερότητα των προϊόντων μας, στην ποιότητα τους και τις φιλικές μας τιμές.

Από όσα έχουμε δημιουργήσει ως τώρα, ξεχωρίζουμε το ξύλινο παπιγιόν, διότι ως εταιρεία καταφέραμε να δημιουργήσουμε μια τάση στο χώρο της μόδας, η οποία δεν υπήρχε στην Ελλάδα προηγουμένως. 

Όλα μας τα προϊόντα είναι κατάλληλα για δώρα, μιας και είναι πολύ ιδιαίτερα, αλλά ειδικά την περίοδο των Χριστουγέννων που διανύουμε έχουν αυξημένη ζήτηση τα αντρικά ρολόγια, τα παπιγιόν και τα βραχιολάκια για τις γυναίκες».

Τις «27 Wooden Accessories» δημιουργίες τους μπορείτε να τις αποκτήσετε εύκολα, μιας και υπάρχουν 55 σημεία πωλήσης σε Ελλάδα και Κύπρο που τις προμηθεύονται, ενώ παράλληλα εξάγονται σε Ολλανδία και Φινλανδία.

Περισσότερες πληροφορίες:

Μαρία Πορτοκαλάκη
[email protected]