Η Katerine Duska στη σκηνή του PassPort

duska-1
ΤΡΙΤΗ, 08 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Η πρώτη ολοκληρωμένη δουλειά της τραγουδίστριας και δημιουργού που γνωρίσαμε από τα δυο singles της “One In A Million” και “Won’t Leave”, αλλά και από το cover της στο “Do I Wanna Know” των Arctic Monkeys, κυκλοφόρησε την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015.

Η συναυλία της, όπου θα παρουσιάσει για πρώτη φορά το σύνολο των τραγουδιών του Embodiment θα γίνει στις 27 Δεκεμβρίου στο PassPort.

Την Katerine θα πλαισιώσουν οι μουσικοί: Δημήτρης Στασινός, Γιώργος Μπουλντής, Αλέξανδρος Λιβιτσάνος, Κώστας Στεργίου και Μυρτώ Παγκάλου.

Στο πρώτο της άλμπουμ “Embodiment”, η Katerine Duska αποκαλύπτει το μουσικό της υπόβαθρο με αφοπλιστικό τρόπο, ακολουθώντας Indie-Pop, Neo-Soul και Soulful Pop μονοπάτια.

Ένας έξ´ ολοκλήρου αγγλόφωνος δίσκος που περιλαμβάνει 9 τραγούδια, όπου τη μουσική και τους στίχους υπογράφει η ίδια. Ο τίτλος ´Embodiment' (ενσάρκωση) εκφράζει αυτή την διαδικασία της ταύτισης της Katerine με το συνολικό υλικό, ειδικότερα με τα παλαιοτέρα κομμάτια αφού τα τραγούδια γράφτηκαν -στην πρωτόλεια μορφή τους- σε διαφορετικές χρονικές περιόδους - από το πρόσφατο διάστημα των ηχογραφήσεων έως και μία δεκαετία πριν, που ως έφηβη έγραψε το κομμάτι που θα την έφερνε στο προσκήνιο, το “One In A Million".

«Ένιωσα πως σαν λέξη αντηχεί το πόσο με απορρόφησε όλη αυτή η δημιουργική διαδικασία, ειδικά το διάστημα πριν την ολοκλήρωση του δίσκου. Κάπως σαν να 'έγινα ένα, σάρκα και οστά με αυτό!  Μια «σωματοποίηση» με αυτό. Επιπλέον, ίσως λόγω της ποικιλομορφίας του δίσκου, αισθάνομαι πως τα τραγούδια με καλούν προς την ενσάρκωση διαφορετικών ρόλων/πτυχών του εαυτού μου», αναφέρει η ίδια.

Ο πολυσυλλεκτικός ήχος του δίσκου αντλεί τα συστατικά του από διαφορετικούς μουσικούς χώρους όπως  pop, indie-electropop,soul και r&b μεταξύ άλλων, αποκαλύπτοντας ένα ευρύ μουσικό φάσμα που φανερώνει τις διαφορετικές επιρροές της. 

Στο δίσκο έπαιξαν οι: Δημήτρης Στασινός: κιθάρες, Γιώργος Μπουλντής: κόντρα μπάσο, ηλεκτρικό μπάσο και synth bass, Μανώλης Γιαννίκιος: τύμπανα, Χρήστος Αλεξάκης: πλήκτρα, Γιάννης Παπαδόπουλος: πλήκτρα, Άγγελος Πολυχρόνου: κρουστά, Άρης Ζέρβας: τσέλο, Γιάννης Καλκάνης: τύμπανα, κρουστά.