Το Πολιτιστικό Καφενείο "Διαδρομές" εκτός από καφέ, σερβίρει και ευκαιρίες (video)

kafe-diadromes
ΔΕΥΤΕΡΑ, 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Στην Καλλιθέα λειτουργεί ένα Cafe που εκτός από καφέ, ροφήματα και σπιτικό φαγητό, προσφέρει ευκαιρίες για ζωή σε ανθρώπους που τις έχουν ανάγκη.

Η Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας με ιδρυτή και επιστημονικό υπεύθυνο τον καθηγητή Π. Σακελλαρόπουλο,  είναι ένα επιστημονικό μη κερδοσκοπικό σωματείο, ξεκίνησε τη δράση του το 1981 και αποτελεί τον φορέα-ομπρέλα που βοήθησε στη δημιουργία-σύσταση του ΚΟΙΣΠΕ (κοινωνικός συνεταιρισμός περιορισμένης ευθύνης)-"ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ" και του ΚΟΙΣΠΕ Νομού Φωκίδας.
Στόχος της είναι να παρέχει υπηρεσίες ψυχικής υγείας σε όσους τις χρειάζονται. Παράλληλα, εργάζεται με τον πληθυσμό για να διαμορφωθεί το αίτημα για βοήθεια. Στο πλαίσιο δράσης της η Εταιρεία φροντίζει τα άτομα που έχουν ανάγκη στον τόπο διαμονής τους με τις Κινητές Μονάδες, υλοποιεί εκπαιδευτικά και επιμορφωτικά προγράμματα, πραγματοποιεί ερευνητικό έργο και δίνει εργασιακές ευκαιρίες μέσα από συνεταιρισμούς και με την υποστήριξη στην αγορά εργασίας.

Το Πολιτιστικό Cafe «Διαδρομές»
Το Πολιτιστικό Cafe «Διαδρομές» είναι ένας τόπος που δημιουργήθηκε για να εξυπηρετήσει αυτούς ακριβώς τους σκοπούς, την προσφορά της δυνατότητας για επανένταξη σε ανθρώπους που θέλουν να εργαστούν και να επιστρέψουν ομαλά στην καθημερινότητα ως μέλη του κοινωνικού συνόλου.
Το καφέ βρίσκεται δίπλα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και ο χώρος δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα trendy στέκια της πόλης. Προσφέρει ζεστά και κρύα ροφήματα, σνακ και φαγητό με άριστες πρώτες ύλες, προσιτές τιμές, ενώ ταυτόχρονα δίνει ευκαιρίες εργασίας σε ανθρώπους από ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στο στίγμα που χαρακτηρίζει το χώρο της ψυχικής υγείας.
Στο Πολιτιστικό Café «Διαδρομές» λειτουργεί και catering με το όνομα «Το κατσαρολάκι». Κάθε μέρα ετοιμάζει κάτι διαφορετικό που θυμίζει το σπιτικό φαγητό της μαμάς. Το μενού οργανώνετε και παρασκευάζεται με τη συνδρομή του σεφ Γιώργου Γεράρδου και δέχεται παραγγελίες στο 210 9220002 με παράδοση στο χώρο που επιθυμείτε. Διαφορετικά, μπορείτε να δοκιμάσετε τα πιάτα στον χώρο του καφέ στην Καλλιθέα.

Info
Πολιτιστικό Καφενείο «Διαδρομές»
Φραγκούδη 15-17Β στην Καλλιθέα
Τηλ. 210 9220002

Βίντεο: Βάνιας Σταυρακάκης
[email protected]
Επιμέλεια: Χριστίνα Χρυσανθοπούλου
[email protected]