Συναντήσαμε την Μαριώ & τον Λ. Καρελά στο Ρυθμός stage (Photos)

mario-1
ΤΡΙΤΗ, 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015

To click@life έδωσε το παρών στο live της Μαριώς και του Λάμπρου Καρελά στο «Ρυθμός stage».

φωτογραφίες: Όλγα Αμηρίδου

Μία γνήσια ρεμπέτισσα και ένας εξαίρετος λαϊκός ερμηνευτής ένωσαν τις φωνές τους στο «Ρυθμός Stage» και μεράκλωσαν το κοινό από νωρίς. Ο λόγος για την Μαριώ και τον Λάμπρο Καρελά που μάς χάρισαν ήχους ρεμπέτικους, λαϊκούς, σμυρναίικους και παραδοσιακούς.

Τη βραδιά άνοιξε ο Λάμπρος Καρελάς, παρέα με την ορχήστρα, που αποτελείται από τον Δημήτρη Λίβανο (μπουζούκι), τον Παναγιώτη Παπαγεωργίου (πιάνο), τον Γιάννη Παππά (βιολί), τον Αντώνη Κουτελιέρη (κιθάρα) και τον Ισίδωρο Παπαγεωργίου (μπάσο).

Όπως αποκάλυψε, αφού μας καλωσόρισε, «πάντα έχουμε ένα προβληματισμό σε κάθε έναρξη με ποιο τραγούδι να ξεκινήσουμε. Απόψε καταλήξαμε στο ανέκδοτο «1.000 κομμάτια» σε στίχους Μαρίας Παπαδάκη». 

«Βρέχει στη φτωχογειτονειά», «Ο Γιάννης ο φονιάς», «Νεράιδα», «Πεθαίνω για 'σένα», «Άσ'τη να λέει», «Νιώσε με» είναι μερικά από τα κομμάτια δημοφιλών τραγουδιστών που ερμήνευσε στη συνέχεια, ενώ λίγο μετά, με εξομολογητική διάθεση, ανέφερε:

«Το επόμενο ("Την πόρτα ανοίγω το βράδυ") είναι από αυτά τα κομμάτια που ανακαλύπτεις στο πέρασμα των ετών και προσωπικά το ανακάλυψα λίγο μεγάλος, αλλά το θεωρώ το σπουδαιότερο που έχει γραφτεί για την αλληλεγγύη των ανθρώπων.

Τα μεσάνυχτα ανέβηκε στη σκηνή η κυρία της παρέας, η Μαριώ, καλησπερίζοντας τους θαμώνες και ευχόμενη καλή διασκέδαση. Και πράγματι, όσοι βρέθηκαν εκεί διασκέδασαν με την ψυχή τους, με εκείνη να ερμηνεύει ξεσηκώνοντάς τους τα «Μην κλαις», «Λαός και Κολωνάκι», «Όμορφη Θεσσαλονίκη», «Απόψε στις ακρογιαλιές».

«Στη Θεσσαλονίκη υπήρξα πολύ τυχερή. Γνώρισα καλούς τραγουδιστές και καλά παιδιά. Ένα από αυτά ήταν και ο Παπάζογλου που μπορεί να έφυγε, αλλά τα τραγούδια του έχουν μείνει. Πάμε για το μπαγλαμαδάκι...», είπε συγκινημένη κι αμέσως ακολούθησε το «Κανείς εδώ δεν τραγουδά».

Ακολούθησαν, μεταξύ άλλων, τα «Οι μάγκες δεν υπάρχουν πια», «Ο μάγκας ξεχωρίζει από το πρόσωπο», «Μες στον πράσινο το μύλο». Όλα τους τα ερμήνευσε μια γυναίκα που διακατέχεται από αληθινή μαγκιά, τραγουδά συνεχώς χαμογελώντας και παίζοντας το μπεγλέρι και που δεν παρέλειπε κατά τη διάρκεια της βραδιάς να περιποιείται και να «εκθειάζει» τους μουσικούς της ορχήστρας.

Επιπλέον, έφτανε στην άκρη της σκηνής για να χαιρετήσει όσους την πλησίαζαν για να της μιλήσουν και έδινε σήμα να παιχθούν αμέσως όλες οι παραγγελιές που της ζητούνταν.  

Φεύγοντας, νιώσαμε πως ζήσαμε μια βραδιά βγαλμένη από άλλη εποχή, σαν η Μαριώ, ο Λάμπρος και η ορχήστρα να έπαιζαν σε κάποια συγκέντωση αγαπημένων φίλων.

Οι επόμενες εμφανίσεις τους είναι προγραμματισμένες για τις 25 Δεκεμβρίου & την 1 Ιανουαρίου.

Μαρία Πορτοκαλάκη
[email protected]