Neighbour-hook σε Κεραμεικό - Γκάζι

bnv
ΠΕΜΠΤΗ, 07 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Πρώτο Neighbour-hook του έτους και η Μαρία Πορτοκαλάκη μάς ξεναγεί στα περισσότερα hot spots σε Κεραμεικό - Γκάζι.

Πρόκειται εδώ κι αρκετά χρόνια για μια από τις περιοχές με την πιο έντονη νυχτερινή ζωή. Γειτνιάζει με τις περιοχές Θησείο, Ψυρρή, Βοτανικό, Μεταξουργείο, Πετράλωνα, ενώ η πρόσβαση είναι πανεύκολη χάρη στα μέσα μαζικής μεταφοράς και κυρίως το μετρό.

Σταθερή αξία της περιοχής χειμώνα - καλοκαίρι είναι η Τεχνόπολις, ενώ τα μαγαζιά -για όλων των ειδών τα γούστα- αμέτρητα, ικανοποιώντας μεγάλη γκάμα του καταναλωτικού κοινού. Πάμε τώρα να δούμε ποια meeting points ξεχωρίσαμε...

Για καφέ και τάβλι μπορείτε να βρεθείτε στο Soho, για χορταστικό πρωινό ή γεύμα στο Gazi College, ενώ καθώς ο ήλιος δύει προτείνουμε για κρασί με εξαιρετικά συνοδευτικά μεζεδάκια ή ποτό το Gasoline, έναν ζεστό, πολυεπίπεδο χώρο, με χαλαρή ατμόσφαιρα, εξυπηρετικό προσωπικό και special μουσικές επιλογές.

New entry της περιοχής είναι το θεματικό Palmitas Pop Up Bar, που από τον Νοέμβριο μας ταξιδεύει στο Μεξικό, τόσο με τη διακόσμηση, όσο και με τις προτάσεις της cocktail list και του street style menu του.

Φυσικά, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε το ΜοΜix

Το πρώτο μοριακό bar που άνοιξε στην Ελλάδα, με στόχο να επαναπροσδιορίσει το bar tending και να δώσει μια εναλλακτική και προοδευτική εμπειρία στους καταναλωτές. Εκεί μπορείτε να γευθείτε cocktails σε διάφορες μορφές και να ζήσετε μια σπάνια γευστική εμπειρία. Τεχνικές μοριακής που μπορεί να δοκιμάσει κάποιος είναι οι: σφαιροποίηση, ατμοποίηση, ζελεδοποίηση, αφροποίηση και αρκετές ακόμα, που δίνουν μια νέα διάσταση στο cocktail.

Στον κατάφυτο χώρο του, με το προσεγμένο βιομηχανικό design, οι θαμώνες μπορούν να διασκεδάσουν απολαμβάνοντας όλες αυτές τις εμπειρίες, υπό τους ήχους της funk, jazz και ηλεκτρονικής μουσικής.

Arts & entertainment χώροι

Bios
Gazarte
PassPort
Χυτήριο
Pantheon theatre
Baumstrasse
Shamone
Θέατρο Κιβωτός

Για όσους η διασκέδαση ξεκινάει αργά...

Afrikana Jazz club
Hostel 46
Noiz
Gazoo
Koo Koo live music bar
Hotel Ερμού
Rainbow Rock Bar

Don't miss!

Οι κάτοικοι της περιοχής και οι μυημένοι στις τσάρκες τα έχουν ήδη ανακαλύψει. Εμείς δίνουμε ένα δικό μας αστεράκι στα παρακάτω αστέρια της ζωής του προαστίου: * Magritte, * Plastiko, * A Liar Man.

Ίσως δυσκολευτείτε κάπως με το parking, αλλά υπάρχουν ιδιωτικοί χώροι στάθμευσης που θα σας εξυπηρετήσουν.
Περιμένουμε να καταγράψετε και εσείς τις δικές σας προτάσεις κι εντυπώσεις, αν ο δρόμος σάς βγάλει προς τα κει...

Μαρία Πορτοκαλάκη
[email protected]

Mπορείτε να διαβάσετε όλα τα «NEIGHBOUR-HOOK» εδώ