Οι εκδηλώσεις της εβδομάδας (20 - 23/1)

citylife
ΤΕΤΑΡΤΗ, 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Το click@life συγκέντρωσε για εσάς τα περισσότερα από τα events που θα γίνουν στην πρωτεύουσα από την Τετάρτη 20 έως και το Σάββατο 23 Iανουαρίου.

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου

Οι Echo Train έρχονται στο Faust να μοιραστούν τραγούδια από το πρώτο τους νεογέννητο άλμπουμ Μemento Mori και να μας μεταφέρουν σε ένα ψυχεδελικό ταξίδι χρωμάτων, με blues, folk και garage επιροές από τα 60’s, σε μία παράσταση που έχει ως όνειρο να οδηγήσει την ψυχή σε παγανιστικά μονοπάτια και να μας φέρει πιο κοντά στα στοιχεία της φύσης και τις σκέψεις του λύκου όταν κοιτάζει την πανσέληνο.
Οι Echo Train αποτελούνται από τους Ren (vocals), Greggy K. (guitars, beer jug), Dennis Panagiotidis (drums), Thanos Karagiannis (synths), Spyros Valkaniotis (bass), Guspyr (flute, tenor saxophone).
Στις 20.00

Ιnfo
Faust
Καλαμιώτου 11 & Αθηναΐδος 12
Τηλ. 210 323 4095

Οι «ΠΛΕΓΜΑ» στο 1002 ΝΥΧΤΕΣ παρουσιάζουν μια μουσική αφήγηση που θα μας πάει "ως την άκρη της κλωστής". Τι συμβαίνει όταν συναντιούνται ένας συγγραφέας και τραγουδοποιός, μια τραγουδίστρια, δύο ζωγράφοι και τρεις ηθοποιοί-σκηνοθέτες;

Εφτά νέοι καλλιτέχνες από διαφορετικά πεδία και με τελείως ξεχωριστές διαδρομές ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν μια ξεχωριστή καλλιτεχνική κολεκτίβα, τους ΠΛΕΓΜΑ, που με επίκεντρο το ανέκδοτο διήγημα του Παντελή Κυραμαργιού «Ως την άκρη της κλωστής», δημιουργούν ένα πολύμορφο κουβάρι με λέξεις, μουσικές, ζωγραφιές και αναπαραστάσεις

Την Τετάρτη στο 1002 Νύχτες, μετά από τις επιτυχημένες εμφανίσεις τους σε ξεχωριστούς χώρους στην Αθήνα, η τραγουδίστρια Εύα Λαύκα και ο Παντελής Κυραμαργιός στα κείμενα και τη μουσική, θα παρουσιάσουν σε μορφή μουσικής αφήγησης τραγούδια των ΠΛΕΓΜΑ, τα περισσότερα ακυκλοφόρητα, αλλά και διασκευές της δουλειάς μουσικών που τους ταιριάζουν, σε ένα live/προπομπό της μουσικοθεατρικής παράστασης που θα παρουσιαστεί μέσα στους επόμενους μήνες με στόχο να μας πάει... ως την άκρη της κλωστής.

Μαζί τους στη σκηνή το μουσικό κομμάτι των ΠΛΕΓΜΑ, οι Νίκος Σταδιάτης (ακορντεόν), Αλέξανδρος Κούρος (κρουστά), Ιούλιος Κουτσογεωργίου (μπάσο), Γιάννης Ταυλάς (κιθάρες) και Νικόλας Μαύρος (μπουζούκι).

Info
1002 ΝΥΧΤΕΣ
Καραϊσκάκη 10, Ψυρρή (από Ερμού 104)
Tηλ. 210 331 7293
Ώρα έναρξης: 22:00

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 

Η 7η σεζόν των 5|25 Live Sessions ολοκληρώνεται με καλεσμένους στις 19:30 στο live stage του En Lefko 87.7 τους Imam Baildi για ένα εορταστικό, τελευταίο γι αυτή τη σεζόν, live session. 

Οι Imam Baildi είναι η μπάντα που έχει «πειράξει» με τον καλύτερο τρόπο ελληνικά τραγούδια των δεκαετιών του ’40, ’50 και ’60, φτιάχνοντας remix με σύγχρονη παραγωγή που σε κάνουν να θέλεις χορέψεις. Με τρία album στην κορυφή των charts, ένα tour στην Αμερική και τρία ευρωπαϊκά στο ενεργητικό τους, ετοιμάζονται φέτος για ένα tour ακόμα, καθώς και την κυκλοφορία του πρώτου τους live album. Η ελληνική παράδοση συναντά τη hip hop και την cumbia, το μπουζούκι την electro swing, και τα νοσταλγικά γυναικεία φωνητικά έναν MC που ξεσηκώνει το κοινό, σε ένα live αποκλειστικά για τους ακροατές του En Lefko 87.7.

Η εκπομπή που έγινε συνήθεια συνεχίζεται για 7η σεζόν με νέους καλλιτέχνες που ήδη ξεχωρίζουν στις επιλογές μας και άλλους που αξίζει να γνωρίσουμε. 25 λεπτά συναυλίας και 5 λεπτά συνέντευξης στην Κατερίνα Καφεντζή (a.k.a. Κάφκα) απευθείας από το stage του En Lefko 87.7 και αποκλειστικά για τους ακροατές του.

Info
En Lefko 87.7
Φραγκοκλησιάς 8, Μαρούσι
Tηλ. 213 0700 877

Η Ζαχαρούλα Κληματσάκη ύστερα από το πετυχημένο live που πραγματοποίησε το Σεπτέμβριο στο Ρότα Art Bar, την Πέμπτη 21/1 για μία μόνο παράσταση, μαζί με τους ταλαντούχους μουσικούς της, θα παρουσιάσουν αυτή τη φορά στο PassPort Art, ένα μοναδικό Live - αφιέρωμα στην Βίκυ Μοσχολιού.

Τραγούδια του Γιώργου Ζαμπέτα, του Γιάννη Σπανού, του Σταύρου Ξαρχάκου, του Μάνου Ελευθερίου, του Απόστολου Καλδάρη, του Άκη Πάνου, του Νίκου Γκάτσου, της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, του Λευτέρη Παπαδόπουλου, μελωδίες που μας ταξιδεύουν και συγκινούν κάθε φορά που τις ακούμε.

Μουσικοί
Ακορντεόν: Κωσταντίνος Μιχαλάκης
Μπουζούκι: Άγης Παπαπαναγιώτου
Κιθάρα: Γιώργος Παπαδόπουλος 

Info
PassPort Art
Ανδρούτσου 151 & Β.Γεωργίου, Πασαλιμάνι
Τηλ. 210 413 0153
Στις 21.00

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου

Κατευθείαν από το Λονδίνο, ο παγκοσμίου φήμης Dj Dr. Jim Layne στην πιο αυθεντική Κουβανέζικη νύχτα της Αθήνας.
Μια έκτακτη Fiesta Cubana θα φιλοξενήσει τον μεγαλύτερο Dj Κουβανέζικης μουσικής από το Λονδίνο στον καταπληκτικό χώρο του Cabrio ένα από τα ωραιότερα bars της πόλης.

Info
Cabrio Bar
Καστοριάς 34-36, Βοτανικός
Τηλ. 210 348 0010
Είσοδος ελέυθερη

Η Ευανθία Ρεμπούτσικα, μετά την τεράστια επιτυχία της «Πολίτικης Κουζίνας», συνεργάζεται και πάλι με τον Τάσο Μπουλμέτη, συνθέτοντας την πρωτότυπη μουσική για τη νέα του ταινία «Νοτιάς» που προβάλλεται στους κινηματογράφους, και την παρουσιάζει στον IANO.

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00
Η βραδιά θα μεταδίδεται ζωντανά από τo IANOS RADIO.

Info
IANOS
Σταδίου 24
Τηλ. 210 321 7426

«Εδώ και πολύ καιρό και παίζοντας τα τελευταία 5 χρόνια ουσιαστικά μόνο σε μεγάλες σκηνές, θυμηθήκαμε πόσο μας έχουν λείψει οι συναυλίες που κάναμε παλιά σε μικρά μπαράκια στις διάφορες γειτονιές της Αθήνας.
Μερικά από τα πιο γνωστά μας τραγούδια, αλλά και ιδέες που μέχρι σήμερα χρησιμοποιούμε στο σόου δημιουργήθηκαν κυρίως μέσα από αυτήν την γόνιμη ανταλλαγή ενέργειας που υπάρχει στους μικρούς χώρους...», αναφέρουν οι Locomondo και σας προσκαλούν την Παρασκευή στις 22.00 στο LAZY Club.

Info
LAZY Club
Λεωφ. Πεντέλης 1, Βριλήσσια
(απέναντι από το γήπεδο Χαλανδρίου)
Τηλ. 210 689 5535

Οι «The Big Nose Attack» θα παρουσιάσουν στο Gagarin 205 το νέο τους άλμπουμ, '69'. Το ντουέτο από το Μπραχάμι επιστρέφει στα πάτρια εδάφη μετά από το Ευρωπαικού τουρ “Pizzophrenia 2015”. Αφού φάνε τις πίτσες τους και οργώσουν τα stages του εξωτερικού σάς καλούν στην πρώτη επίσημη live παρουσίαση του νέου τους δίσκου με τίτλο “69”. Το “69” είναι ο τρίτος δίσκος της μπάντας και αντικειμενικά πολύ πιο κοντά στο live feeling τους. Ηχογραφήθηκε την άνοιξη του 2015 στο Top Floor Studio στην Αθήνα σε παραγωγή του Πάνου Τσεκούρα και mastering του Στέλιου Εφεντάκη.

Info
Gagarin 205
Λιοσίων 205
Τηλ. 211 411 2500

Ιδέα 3 χρόνων ζωής. Group με σχεδόν 4.000 μέλη. Ραδιοφωνικές εκπομπές με μοναδικές αποκλειστικότητες και αφιερώματα. Events σε όλη την Αθήνα. 

Όμως όσο εντυπωσιακά και να είναι τα στατιστικά, οι Modern Tapes δεν υπάρχουν για αυτά. Ζουν και αναπνέουν για το πολυτιμότερο αγαθό του πλανήτη. Τη μουσική. Κάθε μέρα, τα μέλη της ομάδας μοιράζονται στιγμές, εμπειρίες, εντυπώσεις με σεβασμό και αγάπη μέσα από τα soundtracks της ζωής του.

Όλες οι αγαπημένες Indie / Alternative / Pop & Rock / New & Dark Wave / Nu Metal ήχοι που μοιραζόμαστε καθημερινά, θα περάσουν από τα decks του TAPEmaSter Stamatis Grispos, αλλά και των administrators, για μια νύχτα γεμάτη ζεστασιά και ξέφρενο κέφι.

Info
OFF THE CHAIN CLUB 
Ζωοδόχου Πηγής 25, Εξάρχεια
Τηλ. 213 040 0369

Μισή Ελληνίδα μίση Αφρικανή, η Idra είναι η Soul Funk Queen της πόλης κι έρχεται πιο ανανεωμένη από ποτέ στο O'Canto Pub με uplifting set, με το δικό της πρωτότυπο υλικό και κομμάτια από Amy Winehouse, Faith Evans, Salt'n'Pepa, Erykah Badu και άλλα πολλά. Μαζί της στη σκηνή οι μουσικοί: Βαγγέλης Στεφανόπουλος-πλήκτρα, Θίο Γκουτσίδης-κιθάρα, Κωστής Βήχος-μπάσο και Γιώργος Κωστελέτος-τύμπανα.

Info
O' Canto Pub
Αριστοτέλους 31, Άλιμος
Τηλ. 210 983 1712

Παρασκευή 22 και Σάββατο 23 Ιανουαρίου

Μια πλειάδα αστέρων έτοιμη να χαρίσει μοναδικές στιγμές στους λάτρεις της ροκ και των μπλουζ για δύο μαγικά βράδια στο ναό της ροκ σκηνής της Ελλάδας.

Ο Γιάννης Σπάθας, ο κιθαρίστας και συνιδρυτής των Socrates Drank The Conium (μαζί με τον σπουδαίο Αντώνη  Τουρκογιώργη), ο ανθρώπος που άλλαξε την αντίληψη του Έλληνα ακροατή ως προς την έννοια του ροκ κιθαρίστα στη χώρα μας. Συνθέτης όλων των διαχρονικών ύμνων των Socrates και συνεργάτης  με όλα τα «ιερά τέρατα» της μουσικής μας (Θεοδωράκης, Χατζιδάκις, Μαρκόπουλος, Παπαθανασίου, Λοΐζος κ.ά.). 

Ο δεξιοτέχνης της κιθάρας, αλλά και συνθέτης, συγγραφέας, δάσκαλος, καθώς και συνεργάτης με την αφρόκρεμα της ελληνικής δισκογραφίας και παλαιό μέλος των Socrates, ο σπουδαίος Άκης Τουρκογιώργης και οι εκρηκτικοί «The Blue Airways», οπού δεσπόζει η μορφή ενός από τους κορυφαίους ντράμερ της χώρας – του Μάκη Γιούλη (Socrates 2002-2010), ο οποίος αποτελεί θέαμα και ακρόαμα από μόνος του. 

Ένας μουσικός διεθνών προδιαγραφών, του οποίου η επιλεκτική δράση και μόνο τον κράτησε εντός των εγχώριων μουσικών δρώμενων με μεγάλες συνεργασίες. Μαζί με τον εξαιρετικό Λεωνίδα Φιλίντα στο μπάσο, συνθέτουν ένα καταιγιστικό rhythm section. 

Η κορυφαία ερμηνεύτρια Μαρκέλλα Παναγιώτου (Socrates 1999-2009), συναντάει στη σκηνή του Κυττάρου, την κατά πολλούς καλύτερη μπλουζ μπάντα της Ευρώπης. Μια μπάντα φαινόμενο για την Ελληνική πραγματικότητα, πρωτεργάτες του μπλουζ στη χώρα μας με πλειάδα διακρίσεων εντός και εκτός των τειχών, 30 χρόνια πορείας, πάνω απο 10 δίσκος στο ενεργητικό τους, συνεργασίες με κορυφαία ονόματα του είδους (John Hammond/ Louisiana Red/ Katie Webster/ Carey Bell / Dave Kelly/ Angela Brown/ Larry Garner/ Dick Heckstall Smith/ Al Copley/ Guitar Shorty/ Johnny Mars/Dr.FEELGOOD κ.α.).

Blues Wire
Ηλίας Ζαϊκος - κιθάρα / Φωνή
Σωτήρης Ζήσης - Μπάσο
Νίκη Γουρζουλίδου - Τύμπανα

Info
KYTTARO Live Club
Ηπείρου 48 &Αχαρνών
Τηλ. 210 8224134

Σάββατο 23 Ιανουαρίου

Η Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία, παρουσιάζει στον εκθεσιακό της χώρο, την ατομική έκθεση του μέλους της Σπυρίδωνα Κακούρη με τίτλο ''Pin-up girls''. Ο Σπυρίδων Κακούρης (SpirosK photography) φωτογραφίζει pin-up girls τα τελευταία πεντέμισι χρόνια, κυρίως στο στυλ του Gil Elvgren, τον οποίο θεωρεί τον μεγαλύτερο και καλύτερο καλλιτέχνη του είδους. Τα pinup girls του Elvgren, που ενέπνευσαν τις φωτογραφίες αυτές, χαρακτηρίζονται από αθωότητα, νάζι και μια τάση προς τα “αποκαλυπτικά” ατυχήματα.

Το έργο περιλαμβάνει πάνω από 30 αποτυπώσεις pin-up girls και καθοριστική σημασία για την ολοκλήρωσή του είχε το μοντέλο και καλλιτέχνης Irene Astral, η οποία εκτός των εννέα δικών της pin-up φωτογραφιών (στις οποίες έκανε και το styling/δημιουργία ρούχων/και σε μερικές και το makeup/hair styling) επεξεργάστηκε τις φωτογραφίες ώστε να έχουν ενιαία όψη.
Στο έργο έχουν συμβάλει: η Jennifer Ray (makeup artist),η Ξένια Καραμπέκιου (makeup artist), η Anna Violet (hair stylist), και η Alvina (hair stylist) που πίστεψαν σε αυτό το φωτογραφικό έργο και προσέφεραν τις υπηρεσίες τους για τη δημιουργία του καθώς και όλα τα μοντέλα που τον εμπιστεύτηκαν.

Τα αποτελέσματα αυτής της δουλειάς θα εκτεθούν στον εκθεσιακό χώρο της ΕΦΕ από το Σάββατο 23 Ιανουαρίου.
Επιμελητής έκθεσης: Κυριάκος Κόκκος
Εγκαίνια έκθεσης: Σάββατο, 23 Ιανουαρίου, στις 20:00
Διάρκεια έκθεσης: 23 Ιανουαρίου- 5 Φεβρουαρίου 2016, καθημερινές 6-9 μμ.
Είσοδος Ελεύθερη

Info
Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία​
Γυθείου 12
Τηλ. 210 822 8131

Αυτή την εβδομάδα είναι γεγονός το 1ο Σαββατιάτικο gathering μετά την επαναλειτουργία του χώρου. Και προς μεγάλη ευχαρίστηση του προσωπικού του... Four Twenty - The Break Bar, ύστερα από 2,5 χρόνια λειτουργίας, θα βρίσκεται εκεί φιλοξενούμενος στο 4.20 booth, ο παραγωγός του ερτζιανού ραδιοφώνου Μανώλης Οικονόμου
Στις 23.00

Info
«Four Twenty»
Αιόλου 57
Τηλ.: 211 408 3905

Δύο κιθάρες, δύο φωνές κι ένα σαξόφωνο. Ο Βασίλης Μπαμπανιάρης και ο Κωνσταντίνος Βιτώρος σε τραγούδια του πρώτου, τραγούδια από τους ήρωες των παιδικών σας χρόνων και όχι μόνο. Παρέα σας και... ο Morisson με τον Σαββόπουλο, οι Rolling Stones με το Σιδηρόπουλο, οι U2 με τους Κατσιμιχαίους και πολλοί πολλοί άλλοι.
Στις 22.30

Info
KAPU
Χαλδείας 34,Ελληνικό (δίπλα στο μετρό)
Τηλ. 210 9606 760

* Ακόμα περισσότερες εκδηλώσεις θα βρείτε στην ΑΤΖΕΝΤΑ
* Όλες οι παραστάσεις εδώ
* Οι ταινίες της εβδομάδας

Mαρία Πορτοκαλάκη
[email protected]