Ηλεκτρονική συνάντηση στο Φάληρο

ΤΡΙΤΗ, 13 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010

Για δεύτερη συνεχή χρονιά το Global Dance Festival έρχεται στην Αθήνα με παγκόσμιες αποκλειστικότητες και μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα στο χώρο της ντανς και της ηλεκτρονικής μουσικής.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά το Global Dance Festival έρχεται στην Αθήνα με παγκόσμιες αποκλειστικότητες και μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα στο χώρο της ντανς και της ηλεκτρονικής μουσικής.

Μετά τη μεγάλη περσινή του επιτυχία, το Global Dance Festival φιλοξενείται την Παρασκευή 9 Ιουλίου στις εγκαταστάσεις Τάε Κβο Ντο του Φαλήρου κι αναμένεται να μας κρατήσει στο χώρο μέχρι πρωίας.

Τρεις από τους καλύτερους Djs του κόσμου, ο Aρμιν Βαν Μπιούρεν, ο Ντέιβ Οντέ και ο Γκάρεθ Έμερι, έρχονται στην Ελλάδα για να δώσουν το «παρών» στο φετινό φεστιβάλ κι αναμένεται να ξεπεράσουν την τεράστια επιτυχία που σημείωσε πέρυσι ο Dj Τιέστο.

Στο πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης, εκτός από τους τρεις διεθνείς παραγωγούς, περιλαμβάνονται και τα ονόματα του Έκοτεκ και του Ντίμι Φέιζ που θα εκπροσωπήσουν την ελληνική μουσική σκηνή.

Γνωριμία με τους συμμετέχοντες

Ο ολλανδός παραγωγός και dj, Aρμιν Βαν Μπιούρεν έχει ψηφιστεί για τρεις συνεχόμενες χρονιές, από το 2007 μέχρι και το 2009, ως ο καλύτερος Dj του πλανήτη, σύμφωνα με το περιοδικό Dj Mag.

H εβδομαδιαία ιντερνετική εκπομπή του με τίτλο «State of Trance», έχει πάνω από 30 εκατομμύρια ακροατές σε περισσότερες από 40 χώρες κι είναι η πιο δημοφιλής του είδους.

Λίγο πριν βγει ο καινούργιος του δίσκος με τίτλο «Mirage» τον Σεπτέμβριο 2010, ο Βαν Μπιούρεν έρχεται στην Αθήνα να δώσει στο ελληνικό του κοινό μια πρώτη γεύση με το single «Full Focus» που κυκλοφόρησε πρόσφατα.

Ο άγγλος Γκάρεθ Έμερι, με ποικίλες σπουδές στο πιάνο, την τζαζ και το ροκ εξελίχθηκε πολύ γρήγορα σε έναν από τους μεγαλύτερους djs της τρανς κι έφτασε το 2010, στη θέση νούμερο εννέα, σύμφωνα και πάλι με την ετήσια λίστα του περιοδικού Dj Mag, ενώ η εξέλιξή του αναμένεται πολλά υποσχόμενη.

Ο Ντέιβ Οντέ ψηφίστηκε ως ο καλύτερος ρεμίξερ στον κόσμο για το 2009. Με «πειραγμένα» κομμάτια των U2, Sting, Lady Gaga, Madonna, Britney Spears,Coldplay και άλλων έχει ήδη ολοκληρώσει 12 χρόνια ως παραγωγός και dj ενώ στην Αθήνα θα παρουσιάσει σε παγκόσμια πρώτη τις νέες του διασκευές σε τραγούδια της Lady Gaga και της Μαντόνα.

Τέλος, η ελληνική παρουσία θα είναι επίσης, σημαντική στο φετινό Global Dance Festival. Ο Κόστας Κ. (Έκοτεκ) μένει μόνιμα στην Αμερική και είναι ένας καταξιωμένος dj με πολλές συνεργασίες στο εξωτερικό, ενώ ο Ντίμι Φέιζ έγινε γνωστός με το τραγούδι του «All this love» που ακούγεται πολύ από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς αλλά και με το ρεμίξ του «Dirty Sunday» των Phatjack.

Πληροφορίες: Κλειστό Παλαιού Φαλήρου (Τάε Κβον Ντο), στις 8 μ.μ. Τιμές εισιτηρίων 35 ευρώ (τα πρώτα 1500), 45 ευρώ (προπώληση), 50 ευρώ (ταμείο), 60 ευρώ (VIP). Προπώληση από Metropolis, Fnac, Public, www .tickethour.com, 210 8108228 και από την τράπεζα Πειραιώς.