Όλοι οι λόγοι για να βγούμε από το σπίτι αυτές τις μέρες

citylife
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Το click@life συγκέντρωσε για εσάς τα περισσότερα από τα events που θα γίνουν στην πρωτεύουσα από την Πέμπτη 28 έως και την Κυριακή 31 Ιανουαρίου.

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου

- Από την ψυχεδέλεια στο post rock κι από το post rock στο black metal. Τρεις αθηναϊκές μπάντες, οι Reversed Nature, οι Message In a Cloud και οι Autumn Machinery, συναντώνται για ένα βραδινό session αφιερωμένο στον ελληνικό ατμοσφαιρικό rock ήχο.

Reversed Nature: Οι Reserved Nature εδρεύουν στην Αθήνα και κινούνται στον χώρο του ψυχεδελικού rock φάσματος. Έχουν στο ενεργητικό τους 3 κυκλοφορίες, το «Nature Reversed», το «Junkie for a Guide» και το «Into the Limbo», με το τελευταίο να κυκλοφορεί σε μορφή βινυλίου μέσω της Cosmic Eye Records. Αυτό τον καιρό ετοιμάζουν νέα κομμάτια, ενώ παράλληλα πραγματοποιούν live εμφανίσεις. Το συγκρότημα αποτελείται από τους: Λευτέρης Βουτσάς (ντραμς), Αντώνης Τσιμίνος (μπάσο), Μιχάλης Ανδρεσάκης (κιθάρα), Δήμητρα Τζημούρτου (φωνή).

Message In a Cloud: Ξεκίνησαν το 2014 ως one man project από το Νίκο Λουκόπουλο (nibiru, Decemberance, Constrictor, ex-Inertial Oblivion). Το 2015, αφού ηχογραφήθηκε το “Message In a Cloud demo”, o Νίκος αποφάσισε να διευρύνει το project δημιουργώντας ένα συγκρότημα, το οποίο πλέον απαρτίζουν μουσικοί από σχήματα όπως Daylight Misery, Immensity, Kevel και Inertial Oblivion. Η μουσική των Message In a Cloud είναι instrumental με στοιχεία post-rock, shoegaze καθώς και κάποιες metal εξάρσεις, ενώ οι επιρροές τους εκτείνονται από τους Τhis Will Destroy You και τους Slowdive μέχρι τους Alcest και τους Deafheaven.

Autumn Machinery: Eίναι ένα ορχηστρικό συγκρότημα το οποίο κινείται στο χώρο του alternative, ambient, experimental και post rock ήχου. Αυτή τη στιγμή ετοιμάζουν καινούργιο υλικό, το οποίο θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2016.

Info
Ρομάντσο - Αναξαγόρα 3-5 
Τηλ. 216 700 3325
Ώρα προσέλευσης: 20.00 - Είσοδος: 4 ευρώ

- Οι Playground Theory επανέρχονται για να παρουσιάσουν ζωντανά στο Ίλιον Plus τo καινούριο τους album με τίτλο "Connect The Dots", η κυκλοφορία του οποίου θα ξεκινήσει την ίδια ημέρα από την Puzzlemusik. Η παρουσίαση θα πλαισιωθεί από guests που θα συμπράξουν live με τη μπάντα (Γιώτης Πετρέλλης: κρουστά, Ηλίας Σωτηρίου: μπουζούκι). Την έναρξη της βραδιάς θα σημάνουν οι ήχοι του Lowtronik. 

Playground Theory: Η μουσική των Playground Theory είναι βγαλμένη από όνειρα ή εφιάλτες, μυστικές σκέψεις και αγωνίες, καλά κρυμμένους φόβους και την αίσθηση του να επιπλέεις ελεύθερος, κάποιες φορές με το κεφάλι προς τα κάτω. 
Στο "Connect The Dots", με παραγωγό το Γιώργο Πρινιωτάκη, οι Playground Theory θέτουν νέες κατευθύνσεις για τη μουσική τους, η οποία ακροβατεί μεταξύ ανατολίτικων modes, trip-hop beats, delays & distortions, καθώς και όλες τις -συνειδητές ή μη- επιρροές της μπάντας. 

Lowtronik: Μια ambient (με την ευρεία έννοια του όρου) νοοτροπία σε τερέν που απαρτίζονται από συστατικά ιδιωμάτων όπως τα trip hop, breakbeat, drum ‘n’ bass, dub, dubstep, glitch, techno και η ηλεκτρονική (με συνθεσάιζερ ή χωρίς) ποπ, «συγκατοικεί» με ψυχωμένες από μικροφώνου ερμηνείες. To remix του στο "Flow" των Playground Theory απέσπασε πολύ καλές κριτικές από το κοινό. 

Info
ΙΛΙΟΝ plus
- Κοδριγκτώνος 17 / Πεδίον του Άρεως (σταθμός ΗΣΑΠ «Βικτώρια») 
Τηλ. 6983 600 510
Έναρξη: 21:00 

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου

- Η γκαλερί του The Sowl παρουσιάζει τη νέα ατομική έκθεση της Μίλυ Μαρτιώνου με τίτλο “Waves of Infinity”. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου στις 20.00 στην γκαλερί του πλήρως μεταμορφωμένου ιστορικού κτηρίου των στάβλων του Όθωνα στο Θησείο. Η έκθεση θα περιλαμβάνει έντεκα επιλεγμένους πίνακες μεγάλης κλίμακας  από τη συλλογή Dreamscapes, σε απόλυτο διάλογο με τα νέα έργα της ζωγράφου από την συλλογή  Elements τα οποία παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό.

Η έκθεση επικεντρώνεται στην ελευθερία της άμεσης έκφρασης που χαρακτηρίζει  τον πυρήνα του Αφηρημένου Εξπρεσιονισμού, ενώ παράλληλα στόχο έχει να αποκαλύψει μέσα από το ονειρικό στοιχείο, τοπία φανταστικά, αναμνήσεις και εμπειρίες ζωής. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν την τεχνική “dripping”, ευρέως γνωστή ως “action painting” που τόσο αριστοτεχνικά χρησιμοποιεί η γνωστή καλλιτέχνις.

Info
The Sowl - Ηρακλειδών 10, Θησείο, 11851
Tηλ. 210 345 0003
Εγκαίνια Έκθεσης: 29.1.2016, 20.00
Διάρκεια: 30 Ιανουαρίου – 19 Φεβρουαρίου 2016

- Η «ομάδα του ΤΡΙΑΝΟΝ», συζητώντας για τα όσκαρ που έρχονται, συγκρούστηκε για το ποιος θα πάρει το χρυσό αγαλματίδιο για την καλύτερη ταινία. Στο ενδιάμεσο πολλών απόψεων η κουβέντα ξέφυγε από τις φετινές υποψηφιότητες και οι διαξιφισμοί συνεχίστηκαν για τις οσκαρικές ταινίες που άφησαν το στίγμα τους ανεξίτηλο στις κινηματογραφικές οθόνες.

Οι επιλογές  αποφασίστηκε να κριθούν επί της οθόνης του ΤΡΙΑΝΟΝ. Τρεις ήταν οι επικρατέστερες ταινίες και θα προβληθούν αναμένοντας την ετυμηγορία του κινηματογραφόφιλου κοινού:

  • 16:45 - Το Κεντρί  (The Sting) 1973
  • 19:00 - Στη Φωλιά του Κούκου (One Flew Over the Cuckoo`s Nest) 1975
  • 21:15 - Οι Ασυγχώρητοι (Unforgiven) 1992

Μετά τις προβολές θα ακολουθήσει party στο φουαγιέ του κινηματογράφου με rockandroll μουσικές, αμιγώς κινηματογραφικές, που θα επιλέγει ο  κριτικός κινηματογράφου και γνώστης της κινηματογραφικής μουσικής, Άκης Καπράνος.

Info
ΤΡΙΑΝΟΝ - Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων 101 (Μετρό Βικτώρια)
Tηλ. 210 821 5469

- «Ανοιχτές πρόβες» με τον Κώστα Αρζόγλου στον Πολυχώρο UNDERGROUND. Τα μαθήματα, με τίτλο: Τώρα μιλάει η Ιοκάστη» θα βασίζονται πάνω στον μύθο του Οιδίποδα. Καλούνται λοιπόν ηθοποιοί να αυτοσχεδιάσουν, να κινήσουν το σώμα τους, να μάθουν, να νιώσουν αυτόν τον μύθο. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, που στηρίζεται κυρίως στη σκηνική πράξη, θα υπάρξουν θεωρητικές προσεγγίσεις ιστορικού, κοινωνιολογικού, ανθρωπολογικού και ψυχαναλυτικού ενδιαφέροντος. Οι συζητήσεις θα τροφοδοτήσουν τις πρόβες οι οποίες θα στηρίζονται σε σύγχρονες μεθόδους αυτοσχεδιασμού και σε προτάσεις-δοκιμές των συμμετεχόντων.

Η έρευνα θα συγκρίνει και θα συνδυάσει  σκηνοθετικές τάσεις του αρχαίου δράματος με σκοπό τη δημιουργία ενός ενιαίου αποτελέσματος που θα προκύψει από τη συνεργασία του εισηγητή με τους ηθοποιούς. Ένα πρωτότυπο σεμινάριο από τον Κώστα Αρζόγλου. Ειδικοί στη μουσική, στον μύθο, στη μετρική, εικαστικοί τον συντροφεύουν. 

Τον Μάιο  το σεμινάριο θα  καταλήξει  σε παράσταση  η οποία  θα παρουσιαστεί στο πολυχώρο UNDERGROUND  επί ένα μήνα τουλάχιστον και θα παίξουν οι ηθοποιοί που συμμετείχαν στο σεμινάριο, αμειβόμενοι για την παράσταση. Επίσης, οι πρόβες  θα είναι ανοιχτές στους ενδιαφερόμενους θεατές, παρακολουθώντας διαφορετικές φάσεις της σκηνοθεσίας.

Info
Πολυχώρος UNDERGROUND - Πλατεία Κοραή 4 (είσοδος από τον κινηματογράφο ΑΣΤΥ)
Τηλ.: 213 03 70 342, 6906 963 355
Ώρες & ημέρες μαθημάτων-προβών: Δευτέρα, Τετάρτη & Παρασκευή: 17:00 – 20:00
Δυνατότητα ενσωμάτωσης μέχρι 29 Ιανουαρίου 2016

- Ο Robert Williams τραγουδιστής και τραγουδοποιός, με 48ετή επιτυχημένη πορεία στις ζωντανές εμφανίσεις και τη δισκογραφία. Από τα ιδρυτικά μέλη του αξιόλογου συγκροτήματος «Poll» . Έχει βραβευθεί σε πολλά φεστιβάλ εγχώρια και διεθνή ( 1975 το Α΄ βραβείο στο Φεστιβάλ Θεσ/νίκης με το τραγούδι του «Σαν ένα όνειρο» ενώ το 1977 μετείχε στο «τιμ» που εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Φεστιβάλ της Eurovision, 5 η θέση (με το "Μάθημα Σολφέζ" του Γ. Χατζηνάσιου).

Ο Σίμος Κουσκούνης κιθαριστής τα τελευταία 46 χρόνια . Φέτος συμπληρώνει 25 χρόνια στην Ελληνική δισκογραφία ως δημιουργός και τραγουδοποιός. Έχει υπογράψει μουσική και στίχο σε εικοσιένα προσωπικά albums & συλλογές , ενώ έχει συνεργαστεί με τους περισσότερους καταξιωμένους καλλιτέχνες είτε ως δημιουργός είτε ως ενορχηστρωτής και κιθαριστής.

Συμμετέχουν: Ειρήνη Χανιώτη - τραγούδι και Μαρία Κοτζάστρατη – πιάνο/πλήκτρα

Info
JazzPoint
- Ακαδημίας 18, Σύνταγμα
Τηλ. 210 323 5911
Έναρξη: 22:00 - Είσοδος 5 ευρώ

- Ο Μιχάλης Ρακιντζής επιστρέφει στο Κύτταρο για να χαρίσει ξανά στιγμές μοναδικές και να σας προσφέρει μια μοναδική  ζωντανή εμπειρία. Με φουλ μπάντα, δεκάδες αγαπημένες επιτυχίες να τον συνοδεύουν υπόσχεται, και όπως πάντα κάνει πράξη, ένα αξέχαστο βράδυ. Στη συγκεκριμένη παράσταση θα ακουστούν όλα τα αγαπημένα κομμάτια σε μοναδικές εκτελέσεις και μεγάλη μουσική θεματική ποικιλία και θα υποστηριχθούν οπτικά από συγχρονισμένα video graphics και ξεχωριστή προβολή των στίχων για να μπορούμε όλοι να γίνετε μια παρέα, μια φωνή.

Info
ΚΥΤΤΑΡΟ Live
- Ηπείρου 48 & Αχαρνών
Τηλ. 210 822 4134, 6977 641 373

- Ο Γιώργος Αποστόλου (RED 96.3) και ο Σταμάτης Γρίσπος θα βρίσκονται στο Off The Chain Club για να σας κεράσουν ένα cocktail... φωτιά. Τα συστατικά του; Απλά, δοκιμασμένα και άκρως εκρηκτικά: Indie & Alternative, Grunge & Stoner, Electro & Industrial μπαίνουν στο μουσικό blender, σε ένα πολυσυλλεκτικό set με κοινό παρονομαστή τα γκάζια και εγγυημένη διασκέδαση μέχρι το πρωί. 

Info
Off The Chain Club
- Ζωοδόχου Πηγής 25, Εξάρχεια
Τηλ. 213 040 0369
Έναρξη 23.00

- Ακόμα συγκλονισμένοι από την δυσάρεστη είδηση που μάθαμε το πρωί της 10ης Ιανουαρίου και σαν ελάχιστο φόρο τιμής, το Death Disco διοργανώνει μια βραδιά αφιερωμένη στο έργο του David Bowie και την επιρροή αυτού στις ζωές μας. 

Συγκροτήματα, dj's, video artists και εικαστικοί που ο David Bowie επηρέασε με το έργο του, μαζεύονται στο Death Disco και διασκευάζουν / παρουσιάζουν μερικές από τις πιο σημαντικές στιγμές του λευκού δούκα. Την Παρασκευή γιορτάζουμε το έργο μιας από τις πιο σημαντικές μορφές της μουσικής και θυμόμαστε μερικούς από τους λόγους για τους οποίους ο David Bowie θα είναι για πάντα μαζί μας. 

Συμμετέχουν τα συγκροτήματα: Εmpty Frame, Nick Frontman, Skinner Box, Constantine Kyrtsis.
Αποκλειστικό David Bowie best of show από τους Absolute Beginners, που δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για το συγκεκριμένο event.

Στα decks θα βρεθούν οι: Nicolas Dales, Χρήστος Μίχος, Nassos Vlachakis, Natassa Kokkineli, Leo Skiadas, Thodoris OneTwo, The Bowie Sisters.

Info
Death Disco
- Ωγύγου 16 & Λεπενιώτου / Ψυρρή
Στις 21.00 - Είσοδος ελεύθερη

- Λίγο πριν την έναρξη της πρώτης τους ευρωπαϊκής περιοδείας, οι Tuber επιστρέφουν στην Αθήνα για ένα μεγάλο show στο An Club. Με μόνη σταθερά το rock n’ roll, φλερτάρουν με την ψυχεδέλεια και τον ρομαντισμό, συνδιάζοντας την λυρικότητα με τον σκληρό ήχο και τον χορευτικό ρυθμό.

Info
AN Club
- Σολωμού 13-15
Τηλ. 21 0330 5056
Ώρα προσέλευσης: 21.00

Σάββατο 30 Ιανουαρίου

- Το Πολυμήχανο Café Teatral παρουσιάζει το βραβευμένο ντουέτο κρουστών "All' improvviso" μαζί με τον τον εξαιρετικό Γάλλο βιμπραφωνίστα της τζαζ Jacques Marugg, σε ένα ταξίδι γεμάτο ατμόσφαιρα και χρώμα. Αυτοσχεδιασμοί, ρυθμός και ηχοχρώματα.

Ιnfo
Πολυμήχανο Café Teatral - Φλέμινγκ 58 (Αργυρούπολη)
Τηλ. 215 551 7311
Ώρα προσέλευσης: 21.00 - Είσοδος 5 ευρώ

- Η Innersense Productions Athens, γιορτάζοντας την εικοσάχρονη παρουσία της στην drum n’ bass σκηνή της Ελλάδας και το Ρομάντσο υποδέχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον OM UNIT, το Βρετανό DJ και παραγωγό που έχει εδραιωθεί ως ένας από τους πιο συνεπείς και πρωτότυπους εκπροσώπους της bass κουλτούρας. Τον Om Unit θα συνοδεύσουν οι Cryogenics, Junior SP., Bluez και Winjer.

Ιnfo
Ρομάντσο - Αναξαγόρα 3-5
Τηλ. 216 700 3325
Ώρα προσέλευσης: 23.00 - Είσοδος: 8 ευρώ

- Στη δύση του Γενάρη το Cabrio Bar Drinks & More σας προσκαλεί στο 1ο του Live για να ζήσετε, όπως υπόσχεται, κάτι μοναδικό μέσα από rock, και όχι μόνο, ρυθμούς υπό τους ήχους τριών μουσικών οργάνων, δύο μελωδικών φωνών και με την παρέα ενός εξαιρετικού σαξοφωνίστα.

Info
Cabrio
 - Καστοριάς 34-36
Τηλ. 210 348 0010
Στις 21.30

- Η Ελένη Πέτα, με αφορμή το νέο της κομμάτι «Το Δώρο» σε μουσική Θέμη Καραμουρατίδη και στίχους Γεράσιμου Ευαγγελάτου ξεκινάει μια νέα σειρά παραστάσεων. Το Σάββατο 30 Ιανουαρίου στην BABEL, επιλέγει να τραγουδήσει από τα ωραιότερα τραγούδια του ελληνικού και του παγκόσμιου ρεπερτορίου, δίνοντας έμφαση στο ελληνικό ρεπερτόριο τόσο στο δικό της όσο και μεγάλων ελλήνων κλασσικών συνθετών. Μαζί της οι εξαιρετικοί μουσικοί Νάσσος Σωπίλης στο πιάνο και Μιχάλης Πορφύρης στο Βιολοντσέλο.

Info
BABEL Πυρήνας Τέχνης
- Βασ. Σοφίας 87, Mαρούσι
Τηλ. 215 52 52 982
Οι πόρτες ανοίγουν 22.30 

- Τι συμβαίνει όταν ανακατεύεις τους Duran Duran, INXS, Depeche Mode, New Order με τους Michael Jackson, Billy Idol, Madonna, Blondie; Μια χορευτική συνταγή με την υπογραφή των DJ's Σταμάτη Γρίσπου & NatK. Το μενού θα σερβιριστεί στο The Ritzy, όπου μπορείτε να πιείτε ιδιαίτερα Cocktails από τα χέρια του Tom Cruise, να χορέψετε με τον Leroy και να φύγετε αγκαζέ με την Κουκλίτσα με τα Ροζ.

Ιnfo
The Ritzy
- Λεωφόρος Μεσογείων 242 (Στάση Μετρό Χολαργός)
Τηλ. 210 653 3334

Κυριακή 31 Ιανουαρίου

- Ο εορτασμός των 70 χρόνων δημιουργίας ελληνικών κινουμένων σχεδίων από την Ένωση Ελλήνων Δημιουργών Κινουμένων Σχεδίων ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ και τη διαδικτυακή πύλη GREEKANIMATION ολοκληρώνεται με την απονομή  βραβείου καλύτερης ελληνικής παραγωγής κινουμένων σχεδίων. Τα μέλη της ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ θα βραβεύσουν την καλύτερη ανάμεσα σε 50 ελληνικές παραγωγές κινουμένων σχεδίων που προβλήθηκαν στα ελληνικά φεστιβάλ το 2015. H πρωτη ελληνική ταινία κινουμένων σχεδίων που προβλήθηκε ήταν «Ο Ντούτσε αφηγείται» του Σταμάτη Πολενάκη το 1945.

Η απονομή του βραβείου θα συνοδευτεί από προβολές ταινιών που υλοποιήθηκαν από παιδιά 8-12 ετών στη διάρκεια παιδικών εργαστηρίων και από την κοπή της πίτας για το 2016.

Οι διοργανωτές της δράσης, ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ και greekanimation, σηματοδοτούν έτσι τη συσπείρωση που επιδιώκουν στον τομέα της παραγωγής κινουμένων σχεδίων με στόχο την ενίσχυση της ελληνικής παραγωγής και την προσέλκυση συμπαραγωγών από όλον τον κόσμο. 

Στο τεύχος Φεβρουαρίου του αμερικάνικου περιοδικού «Animation Magazine», του μεγαλύτερου διεθνώς περιοδικού για τα κινούμενα σχέδια, φιλοξενείται ένα τρισέλιδο άρθρο για τα 70 χρόνια δημιουργίας ελληνικών κινουμένων σχεδίων με ειδική αναφορά στο εξώφυλλο, βάζοντας για τα καλά την Ελλάδα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της διεθνούς κοινότητας.

Info
Ρομάντσο - Αναξαγόρα 3-5 
Τηλ. 216 700 3325
Ώρα προσέλευσης: 18.30 - Είσοδος ελεύθερη

- Στις 20.00 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση με τους Υποψήφιους για το Βραβείο Νέου Λογοτέχνη 2016 από το Περιοδικό Κλεψύδρα και το Έναστρον Βιβλιοκαφέ. Πρώτες προσκεκλημένες οι Κάλλια Παπαδάκη με το βιβλίο της “Δενδρίτες” Εκδόσεις Πόλις και Μαρία Ξυλούρη με το βιβλίο της “Η νυχτερινή βάρδια του καλλιγράφου” Εκδόσεις Καλέντη. 

Info
Έναστρον Βιβλιοκαφέ - Σόλωνος 101
Είσοδος ελεύθερη
Τηλ. 210 3828161, 210 3828139

- Δύο κιθαρίστες με συνεπή παρουσία στον μουσικό χώρο, ο Αλέξανδρος Κρητικός και ο Κώστας Μπουρόπουλος, επιχειρούν ένα μουσικό ταξίδι μέσα από το ρεπερτόριο της κλασσικής κιθάρας και όχι μόνο. Ένα μωσαϊκό ήχων, με αμοιβαίο το ενδιαφέρον για τη μουσική αποτύπωση  της ιδιαιτερότητας κάθε σύνθεσης. Έργα γραμμένα για δύο κιθάρες αλλά και μεταγραφές, μέσα από τις οποίες εξερευνώνται και αναπτύσσονται οι δυνατότητες ενός κιθαριστικού ντουέτου.

Μέσα από το Mπαρόκ και τον Jean-Phillipe Rameau, τον ιμπρεσιονιστή Maurice Ravel, την περίφημη Tango Suite του Astor Piazzolla, αλλά και τη μουσική με το οικείο σε μας ανατολίτικο ιδίωμα του Τούρκου πιανίστα Fazil Say, αναδεικνύεται ο ήχος της κιθάρας, η ευελιξία του οποίου μας προσφέρει τη δυνατότητα να ταξιδέψουμε στο πέρασμα του χρόνου. 

Info
Ειλισσός 
- Αγλαονίκης 3 & Βουλιαγμένης 40
(Μετρό Ακρόπολη ή Συγγρού-Φίξ) 
Τηλ. 210 9214248 - 6944 301678

- Από την Κυριακή 31 Ιανουαρίου και κάθε Κυριακή του Φεβρουαρίου, στο Cabaret Voltaire, μια νέα ομάδα ηθοποιών παρουσιάζει το "Σσσς… Αρχίζει!”, μια μουσικοθεατρική παράσταση για τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο. 

1950-1970: Η Χρυσή εποχή του Ελληνικού Κινηματογράφου! Το δικό μας ελληνικό “Hollywood”! Ενώνουμε τις φωνές μας, τις σκηνές που αγαπήσαμε, τα πιάνα μας, τις κιθάρες μας, τα ντέφια μας και κάνουμε μια μουσικοθεατρική παράσταση αφιερωμένη σε εκείνα τα Σαββατόβραδα που η Λαζάρου πρόσεχε την Πολυχρονοπούλου, που πρόσεχε την Ξανθοπούλου που μίλαγε με τη Γιαδικιάρογλου, που η Σούζυ έτρωγε, που τα Κορίτσια ήταν για Φίλημα, που το χειλάκι ήταν πετροκέρασο και το μάγουλο βερίκοκο, που η κοινωνία άλλους τους ανέβαζε και άλλους τους κατέβαζε στα ξένα χέρια… Πρόβα κάνουμε από πέντε χρονών κι επιτέλους «Σσσς…Αρχίζει».

Παίζουν-Τραγουδούν: Ιωάννα Παυλίδου, Γιώργος Μπούμπας, Ζωή Σολδάτου
Πιάνο: Θάνος Θεοδωρόπουλος
Κιθάρα: Πάνος Μποζάς 

Info
Cabaret Voltaire
- Μαραθώνος 30 & Μ. Αλεξάνδρου, Μεταξουργείο
Τηλ. κρατήσεων: 210 522 7046, (+30) 693 1015 004

- Το μουσικό σχήμα Scarlet Nights φιλοξενείται στο Μουσικό Βαγόνι Orient Express του Τρένου στο Ρουφ. Οι Scarlet Nights δημιουργήθηκαν εδώ και δύο περίπου χρόνια με κοινό παρονομαστή την αγάπη τους για την jazz, τα blues, το swing και τα vocal jazz standards, τα οποία ερμηνεύουν με μία χαρακτηριστική, ακουστική αισθητική προσέγγιση.

Το όνομά τους παραπέμπει στο βαθύ άλικο χρώμα, που παίρνει ο ουρανός ένα συννεφιασμένο σούρουπο, προμηνύοντας μία νύχτα γεμάτη πάθος και αμαρτία. Το σχήμα ιδρύθηκε από την τραγουδίστρια Δώρα Τσίγκα μαζί με τον πιανίστα Γιάννη Καφετζόπουλο και στη συνέχεια προστέθηκε και ο τρομπετίστας Σωτήρης Πέπελας.

Το ρεπερτόριό τους περιλαμβάνει τραγούδια πολύ γνωστών ερμηνευτών και καλύπτει ένα μουσικό φάσμα από την Billie Holliday, τη Nina Simone και την Peggy Lee ως τη Melody Gardot και την Christina Aguilera, και από τον Louis Armstrong, την Ella Fitzgerald και τον Nat King Cole ως τον Tom Waits, καθώς και διασκευές κομματιών από σύγχρονους καλλιτέχνες. 

Info
Μουσικό Βαγόνι Orient Express -
Τρένο στο Ρουφ επί της Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως
Τηλ. 210 529 8922 / 6937 604 988
Στις 20:30 - Γενική Είσοδος: 12€

* Ακόμα περισσότερες εκδηλώσεις θα βρείτε στην ΑΤΖΕΝΤΑ
* Όλες οι παραστάσεις εδώ και * Οι ταινίες της εβδομάδας

Μαρία Πορτοκαλάκη
[email protected]