Η «Φάλαινα» αναδύεται στον Σταυρό του Νότου

i-falaina-anaduetai-ston-stauro-tou-notou

ΤΡΙΤΗ, 06 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011

Με ανανεωμένη διάθεση και σύνθεση, πέντε χρόνια μετά την πρώτη του ανάδυση, το μουσικό σχήμα Μητέρα Φάλαινα Τυφλή, φιλοξενείται στην κεντρική σκηνή του Σταυρού του Νότου, όπου θα παρουσιάσει μερικά από τα καινούργια του τραγούδια, την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου.

Η Μητέρα Φάλαινα Τυφλή βγήκε στην επιφάνεια το καλοκαίρι του 2006. Είναι ένα πολυμελές ωδικό κήτος ηλεκτροακουστικής Folk-Soul Rock, αλλά και ένα ελληνόφωνο μουσικό όχημα έκφρασης, με έμφαση στα διηγηματικά τραγούδια και στις συμφωνικές ενορχηστρώσεις.

Τα τραγούδια της επιπλέουν στα ηχοχρώματα των Waterboys, των Arcade Fire, του Bruce Springsteen, του Dave Matthews και του Paul Weller, αλλά και στις δημιουργίες του Βαγγέλη Γερμανού, του Δήμου Μούτση και του Θανάση Παπακωνσταντίνου.

Με τσέλα, βιολιά, τρομπέτες, τρομπόνια, αλλά και την ισχυρή παρουσία της ακουστικής κιθάρας σαν βάση των συνθέσεών της, έχει εμφανιστεί σε πολλές μουσικές σκηνές και φεστιβάλ της Αθήνας και της περιφέρειας.

Η Μητέρα Φάλαινα Τυφλή αποτελείται από τους Διαμαντή Διαμαντίδη (κιθάρα-φωνή), Τζωρτζίνα Κοκκινάκη (βιολί-φωνή), Μιχάλη Κραουνάκη (σαξόφωνο), Κώστα Αδαμόπουλο (πιάνο-πλήκτρα-φωνή), Μυρτώ Γουζίου (βιολοντσέλο), Λάμπη Μητσιάκη (τρομπόνι-μαντολίνο), Ειρήνη Συσκάκη (βιολί), Λευτέρη Βαρθάλη (ηλεκτρικό μπάσο), Σωτήρη Πέπελα (τρομπέτα-φωνή), Βαγγέλη Παρασκευαϊδη (τύμπανα), Μάκη Δρακόπουλο (ηχοληψία), Μάκη Αναστασάκη (φωτισμοί).

Πληροφορίες: Σταυρός του Νότου Club, Φραντζή και Θαρύπου 35-37, Νέος Κόσμος, 210 9226975, 210 9239031, στις 10 μ.μ. Είσοδος 10 ευρώ (με κρασί ή μπύρα).