Προτάσεις και ιδέες για να γιορτάσεις τον Άγιο Βαλεντίνο στην Αθήνα

valentine
ΔΕΥΤΕΡΑ, 08 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Eσείς πού θα επιλέξετε να περάσετε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου;

- Το Atelier cafe bar θα προσφέρει ιδιαίτερο menu με τρία πιάτα και γλυκό. Συγκεκριμένα: πράσινη σαλάτα με αβοκάντο, προσούτο και σάλτσα εσπεριδοειδών, ριζότο γαρίδας με παντζάρι, ψαρονέφρι σε κρούστα μυρωδικών συνοδευόμενο από πατάτες ρισολέ και σωτέ σπαράγγια με σάλτσα θυμαριού και για το τέλος, καρδιά σοκολάτας με φράουλες.

- Στο Μέγαρο Μουσικής θα πραγματοποιηθεί συναυλία αφιερωμένη στη μουσική των πιο γνωστών κινηματογραφικών αριστουργημάτων με θέμα τον έρωτα. Θα ακουστούν μουσικές από αγαπημένες ταινίες όπως: Όσα παίρνει ο άνεμος, Πέρα από την Αφρική, Love Story, Ρωμαίος και Ιουλιέττα, West Side Story, Δόκτωρ Ζιβάγκο, La Strada, Τιτανικός κ.ά. και θα συμμετέχει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υπό τη μουσική διεύθυνση του Βλαδίμηρου Συμεωνίδη.

- Το Κύτταρο Live θα πλημμυρίσει γλυκιά μελαγχολία, μιας και θα εμφανιστούν για δεύτερη φορά στη χώρα μας οι Σουηδοί Draconian, ένα από τα κορυφαία γκρουπ όλων των εποχών, στο χώρο του μελωδικού doom / death metal, με gothic αναφορές και συνδυασμό γυναικείων και αντρικών φωνητικών, στη σκηνή του Six D.o.g.s. θα βρεθούν οι Honeybadger, My Oblivion και AlcohoL, ενώ για όσους επιθυμούν επίσης, κάτι λιγότερο ρομαντικό αλλά ξέφρενο, να ενημερώσουμε πως στο Tiki Bar θα βρίσκονται από τις 21.00 οι Locomondo, με διάθεση για…τζαμάρισμα.

- Ο διεθνούς φήμης πιανίστας και συνθέτης Στέφανος Κορκολής παρουσιάζει στη σκηνή του Half Note Jazz Club μια ξεχωριστή παράσταση. Πρόκειται για μια διαδραστική παράσταση γεμάτη μουσικές εκπλήξεις και εκλεκτούς καλεσμένους. Η παράσταση «Solo Piano» περιλαμβάνει κλασσικά έργα, όχι με την στενή ακαδημαϊκή έννοια, αλλά με την έννοια των διαχρονικών αξιών. 

- Μια βραδιά με τη jazz και τη swing να γιορτάζουν το γυναικείο σώμα με χιούμορ, ερωτισμό και whiskey. Ένα πολυθέαμα με αέρα ρετρό καμπαρέ, αυθεντικό burlesque πάνω σε ζωντανή μουσική, τραγούδι και χορό. Είναι η θρυλική στιγμή που η Dixie Ramone, η βραβευμένη Ιταλίδα burlesque performer διεθνούς φήμης θα έρθει από τη Ρώμη στην Αθήνα για να φέρει την εξωτική και ροκ γοητεία της και να την ενώσει με τους αυθεντικούς swing ήχους των Dead Hoofers. 

Τον τόνο του χιούμορ θα δώσει η Little Anny Funny, η νεότερη starlet της ελληνικής burlesque σκηνής με τις καμπύλες της και τη Βουγιουκλακική της τσαχπινιά. Ο βασικός ύποπτος της βραδιάς, η Dandizette, θα φέρει Παριζιάνικο αέρα και joie de vivre με τις νέες της εμφανίσεις για το ελληνικό κοινό και θα πλέξει μια διονυσιακή ωδή στη γυναίκα πάνω στην αγαπημένη της σκηνή του Faust στις 21.00.

- Στο κόσμημα του Τρένου στο Ρουφ, στο Μουσικό Βαγόνι Orient Express, με την απαράμιλλα ρομαντική ατμόσφαιρα του θρυλικού συρμού, ένα δυνατό ερμηνευτικό ντουέτο, η Αμαλία Τάτση και ο Χρήστος Κωνσταντόπουλος, με τη συνοδεία του πιανίστα και συνθέτη Χρίστου Θεοδώρου, μας προτείνουν μια εκλεκτή συλλογή από γνωστά κι αγαπημένα ελληνικά και ξένα ερωτικά τραγούδια όλων των εποχών. 

Οι δύο ερμηνευτές τραγουδούν τον έρωτα, όπως ηχούσε την εποχή του μεσοπολέμου, μέσα από τις ρομαντικές μελωδίες των Σουγιούλ, Γούναρη, Γιαννίδη και πολλών άλλων αγαπημένων συνθετών. Ερμηνεύουν μέσα από τα αστικά λαϊκά τραγούδια των δεκαετιών του ‘50 και του ’60 την πιο σκληρή εκδοχή του, με τις μουσικές και τους στίχους των Τσιτσάνη, Βαμβακάρη και Παπαγιαννοπούλου. Συνεχίζουν με το ''έντεχνο'' τραγούδι των δεκαετιών ‘60, ‘70 και ’80, όπως το διαμόρφωσαν οι Χατζιδάκις, Θεοδωράκης, Σαββόπουλος και άλλοι μέσα από μελοποιημένα ποιήματα του Νίκου Γκάτσου, του Οδυσσέα Ελύτη κ.α. Φτάνουν στο σήμερα με μία επιλογή από τα πιο όμορφα σύγχρονα ερωτικά τραγούδια σημαντικών Ελλήνων συνθετών.

Μία μοναδική βραδιά αφιερωμένη στους ερωτευμένους, σε μια από τις πιο καλά κρυμμένες ρομαντικές γωνιές της Αθήνας!

- Ο Σπύρος Γραμμένος φέτος, όπως και κάθε χρόνο ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, έρχεται πιο κοντά στον έρωτα κάνοντας την ίδια βαρετή παράσταση, με σκοπό κάποια στιγμή να βγάλει φτερά και να γίνει κι αυτός φτερωτό αγγελάκι με τόξο. Διάφοροι καλεσμένοι και υπέροχοι μουσικοί θα περάσουν από το πατάρι του, για να χορέψουμε και να χωνέψουμε αγκαλιασμένοι κάτω από το φως... Θα παίξει και τον καινούριο δίσκο, που εκείνες τις μέρες θα ψήνεται για να βγει στην κυκλοφορία. Πριν από την παράσταση, θα τελεστεί θυσία παρθένου με ωροσκόπο Ταύρο. Στο PassPort στις 21.00.

- Οκτώ βιολιά σε ένα ρομαντικό «δρομολόγιο» με βαγόνια τις μουσικές του κόσμου και «ατμομηχανή» την ακωδικοποίητη μαγεία της Ανατολής, στις «ράγες» της μουσικής σκηνής του «Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης», την Κυριακή στις 22.30. Το πρόγραμμα επιμελείται ο σολίστας του βιολιού Κυριάκος Γκουβέντας. Συνεπιβάτες του ο Γιάννης Τσέρτος στο ακορντεόν και το πιάνο, η Εύη Μάζη στο φλάουτο και το τραγούδι και οι «Βιολιστές της στέγης του κόσμου». 

- Ο Άγιος Βαλεντίνος υποτίθεται ότι είναι μία μέρα για τους ήδη ερωτευμένους, αλλά στον Μπλε Παπαγάλο τονίζουν πως ο Άγιος Βαλεντίνος είναι μία μέρα για να ερωτευτείς. Τουλάχιστον να δοκιμάσεις. Γι αυτό και οργανώνουν γι αυτή την ημέρα ένα speed dating στο πιο flirty μαγαζί της Αθήνας, με τον Στέλιο Ιερόπουλο να παίζει αθεράπευτα ερωτικές μουσικές και τους Bluetenders να σερβίρουν ένα special love potion cocktail για την βραδιά. Δηλώστε συμμετοχή στέλνοντας Inbox στην σελίδα του Μπλε Παπαγάλουόπου θα αναφέρετε το όνομά σας, η ηλικία σας, ένα τηλέφωνο επικοινωνίας κι ένα email.
*όριο ηλικίας 25-35
*Στο παιχνίδι θα πάρουν μέρος 20 γυναίκες και 20 άντρες οι οποίοι θα προκύψουν έπειτα από κλήρωση
*Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι το Σάββατο 13/2 23:59

- Και στο Meet Market όμως, θα φορέσουν την πιο ρομαντική κι αισθησιακή τους ένδυση. Τι εννοούμε; Στις 13 και 14 Φεβρουαρίου που θα γίνει το Meet Market στη Τεχνόπολη, θα λάβει τόπο ένα παιχνίδι στο πνεύμα του Αγίου Βαλεντίνου, με σκοπό να διασκεδάσετε, να γελάσετε και πού ξέρετε, να βρείτε και ταίρι.

Στο κεντρικό ταμείο θα υπάρχουν 3 κουτιά με τους παρακάτω τίτλους / κατηγορίες: 
1) “Μόλις χώρισα”
2) “Για πάντα εργένης” και 
3) “Σε σχέση και μ’ αρέσει”

Όποιος θέλει να παίξει, θα βάζει σε ένα χαρτάκι το όνομά του και θα το ρίχνει στο αντίστοιχο κουτί που νιώθει ότι ανήκει. Την Κυριακή το βράδυ θα γίνει η κλήρωση και οι νικητές από τις δυο πρώτες κατηγορίες θα κερδίσουν ένα μυστηριώδες ραντεβού στα τυφλά (με μπόλικο αλκοόλ μέχρι του σημείου που ερωτευόμαστε...και το σκαμπό) κανονισμένο από το Meet Market, ενώ οι νικητές τις τρίτης κατηγορίας θα κερδίσουν μια ρομαντική βραδιά με cocktails κερασμένα από το Meet Market.

Speed Dating Game: Κορίτσια σε σταθερές θέσεις στο Baroù από τις 14.00. Αγόρια μιλάνε στα κορίτσια, τους κάνουν γκριμάτσες, τα κάνουν να γελάσουν, ρωτούν ό,τι θέλουν ή ντρέπονται πολύ και δεν αλλάζουν κουβέντα μεταξύ τους για 3'... Μην αργήσεις να δηλώσεις συμμετοχή γιατί θα σου φάνε τη θέση!
Στείλε μέιλ: [email protected] ή έστω τηλεφώνα: 6981373351

Happy Valentine's Day!!!

Mαρία Πορτοκαλάκη
[email protected]