Τι συμβαίνει στην πόλη αυτή την εβδομάδα;

citylife
ΔΕΥΤΕΡΑ, 08 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Η αλήθεια είναι πως το ενδιαφέρον κοντεύει να μονοπωλήσει η Κυριακή, μιας και είναι η μέρα του εορτασμού του Αγίου Βαλνετίνου, αλλά και τις υπόλοιπες ημέρες πολλά κι ενδιαφέροντα γίνονται στην πόλη. Πάμε να δούμε όσα συγκεντρώσαμε...

Tρίτη 9 Φεβρουαρίου

- Οι Rebeletiko, η μπάντα που αυτοπροσδιορίζεται ως “μουσική συνωμοσία” θα παρουσιάσει τραγούδια από την πρόσφατη πρώτη  δισκογραφική της δουλειά σε έναν από τους αγαπημένους χώρους του κέντρου της Αθήνας, την Κληματαριά (Πλατεία Θεάτρου 2). Το “Μοναστηράκι”, όπως τιτλοφορείται το πρώτο τους άλμπουμ, περιέχει ήχους και χρώματα από διάφορα μέρη της Ελλάδας, που συνθέτονται όμως με ένα τρόπο αλληλένδετο και απόλυτα συνυφασμένο με τις φωνές και τα βήματα των διαφορετικών ανθρώπων που κάθε μέρα διασχίζουν το κέντρο της Αθήνας. 

Οι Rebeletiko επέλεξαν να παρουσιάσουν τις μουσικές τους σε ένα χώρο που ταιριάζει απόλυτα στο ύφος της μουσικής τους. Γεύσεις και αρώματα θα συνωμοτήσουν με τους ήχους των Rebeletiko για τέσσερις Τρίτες από 9 Φεβρουαρίου στις 21.30. 

- Οι Djangotropia, ένα project του Κωνσταντίνου Μητρόπουλου, κιθαρίστα των Gadjo Dilo και του Ηλία Τσάγγαρη, κιθαρίστα των Tea for 3, μαζί με τον Γιώργο Ρούλο στο κοντραμπάσο, είναι αφιερωμένο στην Gypsy Jazz μουσική και τον κιθαρίστα Django Reinhardt. Το 2010 ο Κώστας και ο Ηλίας συναντήθηκαν για πρώτη φορά στο samois Djangofest στη Γαλλία και η κοινή τους αγάπη και έρευνα για αυτό το είδος μουσικής έγινε η αφετηρία για μια καλή φιλία και μελέτη αυτού του κιθαριστικού ιδιώματος. Μέσα από αυτό το σχήμα μας μεταφέρουν την εμπειρία τους αλλά και το παθολογικό τους έρωτα για τον ήχο του Django, και υπόσχονται μια παράσταση For Gypsy Jazz Lovers. Στις 22.00  στο Athenaeum Κελάρι.

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου

- Ο The Boy για 4 Τετάρτες στο Bios Tesla θα σας δείξει τι συμβαίνει στην ψυχούλα του και μετά το τέλος της συναυλίας θα σας βάλει σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων. Σε αυτές τις ακουστικές εμφανίσεις θα κάνει στάσεις σε όλες τις εποχές της ζωής του και θα αναρωτηθεί γιατί ένιωθε πάντα την ανάγκη να μεταφράζει την καθημερινότητα του σε μουσική. Θα θέλει να τραγουδήσει για την αγάπη, που αρέσει και στα κορίτσια, άλλα από μέσα του θα αγχώνεται για το αν φαίνεται γελοίος στα μάτια των αγοριών, οπότε από άμυνα θα γίνεται τρομακτικός και θα γρυλίζει σαν άρρωστο σκυλάκι δεμένο σε εγκαταλελειμμένο αυθαίρετο στο Λουτράκι. 

- Στην Μπουάτ Απανεμιά στην Πλάκα σας προσκαλούν στις 21.30 να τραγουδήσετε παρέα στην απανεμιά των παιδικών σας χρόνων με ένα πιάνο, μια κιθάρα και τρεις φωνές.

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου

- Ο Πολυχώρος ΙΛΙΟΝ plus φιλοξενεί το πρώτο Athens Jazz FXs Festival. Το festival παρουσιάζει διαφορετικές πλευρές της σύγχρονης Αθηναϊκής Jazz σκηνής, υπό το πρίσμα της ηλεκτρονικής προσέγγισης, με έμφαση στην πρωτοτυπία, τον πειραματισμό και τον αυτοσχεδιασμό. Συμμετέχουν μουσικά σχήματα και καλλιτέχνες, που μέσα από τη σύνθεση και το δημιουργικό interaction δίνουν προσωπικό σύγχρονο ηχητικό στίγμα.

- Στο Κελάρι του Athenaeum το Quarteto του Τζώρτζη Τσιρόπουλου σε mainstream jazz ακούσματα θα ταξιδεύει από τις 22.00 τους θαμώνες.
Τζώρτζης Τσιρόπουλος :σαξόφωνο, Γιώργος Μικρός :πιάνο, Αρίωνας Γυφτάκης :κοντραμπάσο, Αναστάσης Γούλιαρης: τύμπανα

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου

- Ο Δημήτρης Κοργιαλάς επιστρέφει στο Ρυθμός Stage για μια μοναδική εμφάνιση. Μαζί του συμπράττει ο Μιχάλης Κεχαγιάς, επίσης γνωστός και εξαιρετικός μουσικός και ερμηνευτής με αρκετά χρόνια πορείας στα μουσικά μας δρώμενα. Θα ακούσετε τραγούδια από τη δισκογραφία του Δημήτρη Κοργιαλά, τραγούδια που έχει γράψει για άλλους ερμηνευτές αλλά και αγαπημένα τραγούδια από τη ροκ σκηνή κι όχι μόνο. Στη σκηνή θα ανέβει η σημαντική στιχουργός/τραγουδοποιός Sunny Μπαλτζή για να θυμηθούμε τα παλιά και νεότερα τραγούδια από τη δισκογραφία της, αλλά και να παίξουν το τελευταίο single της, "Φρικιό" στο οποίο συμμετέχει κι ο Δημήτρης Κοργιαλάς.

- Μερικές από τις ανερχόμενες μπάντες της πόλης, αλλά και κάποιες παλιές καραβάνες, από τον ευρύτερο χώρο του doom, του sludge και του stoner, συντονίζουν τη δράση τους για μια βραδιά γεμάτη σκότος και... γκρούβα στο An Club. Έτσι, την Παρασκευή θα βρίσκονται από τις 21.30 στη σκηνή του οι: Supershooters, Widow Pit, Okwaho και Flesh of Gaia. 

- Μετά από αρκετά χρόνια, έφτασε η στιγμή αυτοί οι δύο τύποι που γνωρίζονται από την εφηβεία τους και έχουν οργώσει τα αυτιά τους με μουσική, να ξανασυναντηθούν πίσω από τα decks, στο Off the Chain Club αυτή την φορά. Ο Nick Ribeiro συναντάει τον Manos Karakatsanis για μια μουσική προσέγγιση εφ όλης της ύλης. Από τα σκοτεινά ακούσματα που έχουν ποτίσει το αίμα τους μέχρι τα πιο σύγχρονα rock, alternative και -γιατί όχι- heavy, σε μία βραδιά όπως παλιά. Το κάδρο αναμνήσεων συμπληρώνει στην μπάρα ο Yuri Blavatsky.

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου

- Mετά τα πρώτα 2 πετυχημένα τους live οι BB’s εμφανίζονται και πάλι στη σκηνή του Talk and Drink για ένα ακόμα μοναδικό Rock - Pop Party. Για όσους δεν κατάφεραν να τους απολαύσουν τις πρώτες φορές, αλλά και γι αυτούς που θέλουν να ξαναζήσουν την δυνατή ατμόσφαιρα των προηγούμενων εμφανίσεων, το Σάββατο οι BB’s θα είναι εκεί για να σας ξεσηκώσουν όλους. Ερωτευμένους και μη…

- Στο SkullBar οι ρυθμοί θα είναι από τις 23.00 electronica, synth pop, electro porn, uptempo, techno, trash, rap rave και R&B, ενώ στα decks θα βρίσκονται οι Reiko Monom, Irini Karaoglou, Rrose Sélavy και special guest η Lena Kouvela.

- Στο Maze θα ξεσηκώνουν από τις 23.00 τα πλήθη οι Roberto Capuano και Christian Cambas. 
Η Evolution καλωσορίζει δυναμικά το 2016 με τον Roberto Capuano στην πρώτη του επίσκεψη στην Αθήνα. Με κομμάτια-ύμνους όπως το "Vertigo" και το πιο πρόσφατο "Obsessed" στην Drumcode του Adam Beyer, θεωρείται πλέον σημαντική φιγούρα της ηγετικής ναπολιτάνικης σκηνής. 

- To Audiorama και το six d.o.g.s παρουσιάζουν για πρώτη φορά στον πολυχώρο της οδού Αβραμιώτου, τον θρυλικό Σλοβένο DJ και παραγωγό, Valentino Kanzyani. 
Ο Valentino είναι απο τις υδρυτικές φιγούρες της Σλοβένικης techno σκηνής και η καριέρα του απλώνεται σε βάθος εικοσαετίας. Η συνεργασία του με τον έταιρο θρύλο της σλοβένικης dance σκηνής Umek, στα τέλη των 90s, δημιούργησε το label και project Recycled Loops, ενώ οι ικανότητες του στο booth εκτόξευσαν πολύ γρήγορα τη φήμη του. Ακολούθησαν εμφανίσεις σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. 

- Οι Haris G. (The Ducky Boyz) και Σταμάτης Γρίσπος (Fuzzbomb) συναντιούνται για ακόμα μια φορά στο ΠΟΔΗΛΑΤΟ για μια βραδιά αφιερωμένη σε τρία αγαπημένα θέματα: το ποτό, την αμαρτία και το rock 'n' roll. Ετοιμαστείτε για ένα μουσικό ταξίδι απ' την Αμερική στην Αγγλία κι από εκεί στην Αυστραλία, γεμάτο με τα πιο αγαπημένα ακούσματα από πέντε δεκαετίες rock' n 'roll. 

- Το «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» υποδέχεται την ομάδα Science Reactors για πέντε διασκεδαστικές παραστάσεις Stand-up Science. Μπορούμε να απενοχοποίησουμε τη «σοβαροφάνεια» της επιστήμης; Διαθέτουν οι επιστήμονες χιούμορ; Ποιος θα περίμενε ότι η επιστήμη μπορεί να είναι και «ξεκαρδιστική»;

Σε όλα αυτά τα ερωτήματα απαντά η ομάδα Science Reactors, μέλη της οποίας είναι επιστήμονες από διαφορετικά πεδία: Φυσική, Αστροφυσική, Χημεία, Βιολογία, Μαθηματικά, που μοιράζονται όλοι, εκτός από την αγάπη για την επιστήμη τους, το πάθος να «ανοίξουν» το έργο τους στο κοινό, με τρόπο κατανοητό και ταυτοχρόνως διασκεδαστικό. Ώρα έναρξης: 20:30

- Ο καταξιωμένος σαξοφωνίστας Γιάννης Κασέτας παρουσιάζει στο Τρένο στο Ρουφ ένα ιδιαίτερο αφιέρωμα στους θρύλους του σαξοφώνου της δεκαετίας του ’60, Wayne Shorter, Joe Henderson και Dexter Gordon. 
Μαζί με τρεις κορυφαίους μουσικούς της ελληνικής jazz σκηνής, τον ντράμερ Σπύρο Παναγιωτόπουλο, τον μπασίστα Μάνο Λούτα και τον πιανίστα Παντελή Μπενετάτο, μας ταξιδεύουν στην θρυλική jazz σκηνή της δεκαετίας του 1960.

- Οι Athens Swing Cats διοργανώνουν το δεύτερο τους Gangsters & Dolls πάρτυ στον πιο αριστοκρατικό κι αυθεντικά swing χώρο της Αθήνας. To Arthens, πανέμορφο νεοκλασσικό στην Αιόλου, με μία υπέρλαμπρη μαρμάρινη σκάλα κι ένα τεράστιο ξύλινο πάτωμα στον επάνω όροφο αποκλειστικά για χορό, στεγάζει για φέτος τα σαββατιάτικά τους πάρτυ. Γεμίζουμε λοιπόν το χώρο με μουσικές απο τα μακρυνά 1940ς αλλά και το σήμερα αρκεί να είναι κατάλληλες για χορό. Ατελείωτη ξύλινη πίστα για χορό, καταπληκτική θέα, πολύ προσεγμένη Art Deco διακόσμηση, και το κυριότερο, δίπλα στο Μετρό στο Μοναστηράκι.

- Ποιος ξέρει καλύτερα τον έρωτα από τα κορίτσια;
Σάββατο 13 Φεβρουαρίου. Μεσάνυχτα. Μετά τις 00:00, 14 Φεβρουαρίου. Του Αγίου Βαλεντίνου. Γιορτή του έρωτα.
Του έρωτα που δεν έρχεται. Του έρωτα που έρχεται.
Του έρωτα που καθυστερεί να έρθει. Του έρωτα που χάθηκε.
Του έρωτα που έφυγε. Του έρωτα που έκανε seen και δεν απάντησε ποτέ.
Του έρωτα που κρύβεται. Του έρωτα που αγνοείται. 
Του έρωτα του ανεκπλήρωτου. Του έρωτα που φουντώνει και σβήνει.
Του έρωτα πυροσβέστη. Του έρωτα πειρατή. Του έρωτα των κοριτσιών.

6 μικρές Βαλεντίνες σας καλούν στο μεγαλύτερο St. Valentine’s Party - ωδή στον έρωτα και τα έχουν σκεφτεί όλα: και τη μουσική και τα ποτά και τις καρδούλες και τα φιλάκια. Μουσική για να προθερμάνεις, μουσική για να αγαπήσεις και να αγαπηθείς, μουσική για να χωρίσεις, μουσική για να κάψεις σπίτια, μουσική για όλα τα στάδια της καψούρας. Θα υπάρχουν ποτά με καρδούλες ειδικά για το πάρτυ, ενώ θα μοιράζονται κονκάρδες για να έρθουμε πιο κοντά. 
Κι όλα αυτά στις 22.00 στο Bios.

* Ακόμα περισσότερες εκδηλώσεις θα βρείτε στην ΑΤΖΕΝΤΑ
* Όλες οι παραστάσεις εδώ και * Οι ταινίες της εβδομάδας

Mαρία Πορτοκαλάκη
[email protected]