Videotapes: «Κάθε χώρος είναι ένα εν δυνάμει dancefloor»

videotapes-1

 Photo: Nina Smich

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Οι retro lovers djs «Videotapes» συνεχίζουν τα πάρτυ στο στούντιο του Cannibal Radio και το Spinster. Ενδιάμεσα, έκαναν ένα διάλειμμα και κατέβηκαν από τα decks για να μιλήσουν στο clickatlife. Ας τους γνωρίσουμε.

Το 2002 και συγκεκριμένα τρεις δεκαετίες μετά την άφιξή τους στον πλανήτη γη, πραγματοποιείται η πρώτη τους on deck συνάντηση σε ένα θεματικό party. Ακολούθησαν κι άλλα parties μέχρι το καλοκαίρι του 2008, όπου η σύμπραξη αυτή δημιούργησε τους FofoQUEIRAS. To 2011, και αφού έχουν ήδη εμφανιστεί σε αρκετά bar της Αθήνας, μετονομάζουν το duo σε «Videotapes».

Όπως μάλιστα αναφέρουν οι ίδιοι: «Όταν επιλέχθηκε το συγκεκριμένο ψευδώνυμο, υπήρχε η διάθεση να αντιπροσωπεύει εμάς, τη μουσική μας και το «retro feeling» για κάτι που βρίσκεται θεωρητικά στο χρονοντούλαπο, αλλά ανά πάσα στιγμή ενεργοποιεί το παρελθόν και το μεταφέρει στο τώρα».

Έχοντας παίξει πλέον στα περισσότερα μαγαζιά της αθηναϊκής σκηνής κι έχοντας διατελέσει residents σε κάποια από αυτά, ξεκινούν το 2012 το Concept Party “The Workout” σε συνεργασία με άλλους Djs, μετατρέποντας τα εκάστοτε μέρη σε χώρους… χορευτικής εκγύμνασης.

Eirini Papavasileiou

Σήμερα, έχοντας ακόμα «home based» διάθεση στις εμφανίσεις τους, το μότο τους παραμένει το ίδιο: «κάθε χώρος είναι ένα εν δυνάμει dancefloor και τα πάρτυ ένας ανεξάντλητος διαγωνισμός χωρού».

Με ποια αφορμή αποφασίσατε να ασχοληθείτε με το χώρο του djing και ποια είναι η κινητήριος δύναμη που σας ωθεί να συνεχίζετε;

Αφορμή ήταν και παραμένει η ανάγκη να περνάμε καλά εμείς, οι φίλοι μας και ο κόσμος που έρχεται για να μας ακούσει.  Η αγάπη μας για τη μουσική και η γνώση μέσα από αυτή, είναι ο κύριος λόγος που συνεχίζουμε. Επίσης, εξακολουθούμε να διασκεδάζουμε μαζί με τον κόσμο που μας ακολουθεί όλα αυτά τα χρόνια. 

Ποιος ήχος σας αντιπροσωπεύει;

Οι βάσεις, από το ξεκίνημά μας έως τώρα, παραμένουν οι δεκαετίες του '70 και του '80. Στην πορεία ενσωματώθηκαν και νεώτερα ακούσματα και παραγωγές από τη Nu Disco, την Electro Funk και την εναλλακτική ηλεκτρονική μουσική, με πιο πρόσφατη προσθήκη την Acid Arab Disco.

Ποιος πιστεύετε πως είναι ο ήχος του μέλλοντος;

Δεδομένου ότι η διασκέδαση έχει συρρικνωθεί πλέον σε μικρότερους χώρους, η πολυσυλλεκτικότητα των ήχων πιστεύουμε πως είναι η τάση του τώρα, αλλά και των επόμενων χρόνων. 

Ποια εκδήλωση στην οποία συμμετείχατε σας έχει μείνει αξέχαστη;

Παρότι όλα αυτά τα χρόνια έχουμε βρεθεί σε πολλούς χώρους και έχουμε συνεργαστεί με αξιόλογους συναδέλφους, το αίσθημα της πρώτης φοράς στον «Ρινόκερο» το 2009 παραμένει αξέχαστο.

Ποια στέκια στην Αθήνα προτιμάτε για να διασκεδάζετε ή να παίζετε μουσική;

Το Spinster και το Μωσαϊκό είναι δύο χώροι που αγαπάμε, είτε παίζουμε μουσική είτε διασκεδάζουμε ως πελάτες. Και η ταράτσα του Couleur Locale όταν ο καιρός ζεσταίνει.

Πού μπορούμε να σας απολαύσουμε προσεχώς;

Το Σάββατο (13/2), μαζί με μια μεγάλη παρέα φίλων Dj και τη λογική του «bring your own booze», οργανώνουμε ένα πάρτυ σαν αυτά που κάναμε και εξακολουθούμε να θέλουμε να κάνουμε στο σπίτι μας, από φίλους για φίλους και όχι μόνο. Όλα αυτά στο στούντιο του Cannibal Radio (Μάρνης 59 – Μεταξουργείο) με μουσικές από την Disco era, τη synthpop και τα 80s. Και το επόμενο Σάββατο (20/2), το καθιερωμένο μηνιαίο ραντεβού μας στο Spinster (Ικτίνου 3 – Αθήνα) .

Περισσότερα νέα τους μπορείτε να μαθαίνετε μέσω Facebook, Instagram & Soundcloud.

Μαρία Πορτοκαλάκη
[email protected]