Πώς θα κυλήσουν τα βράδια του Φεβρουαρίου στην Babel;

nuxterina-fota
ΠΕΜΠΤΗ, 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του "Πυρήνα Τέχνης" των βορείων προαστίων, που φιλοξενεί lives, εκθέσεις, θέατρο, προβολές, παρέα με καφέ, κοκτέιλς και...υπέροχα εδέσματα.

Παρασκευή 12/2

- Ο Θοδωρής Κοτονιάς, με τα "Κλειδιά" στο χέρι, την τελευταία του δισκογραφική δουλειά με την ομώνυμη επιτυχία, έρχεται παρέα με τα Μακρινά Ξαδέρφια, για άλλη μια μοναδική βραδιά. Μία παράσταση, με τραγούδια δικά του και άλλα διαλεχτά. Από τα βουνά ως τη θάλασσα, από την Ανατολή ως τη Δύση και από τη σκοτεινή ως τη φωτεινή πλευρά της ζωής μας. Σιγανά τραγουδίσματα της ψυχής και διονυσιακές εξάρσεις, στη γνώριμη και ζεστή ατμόσφαιρα αυτής της παρέας 
που ξέρει να μας ταξιδεύει με την καρδιά.

Ξαδέρφια: Νίκος Βερύκκοκος - βιολί, Νίκος Γεωργουσάκης - κιθάρες, Κώστας Μαυριδάκης - μπάσο.
Ώρα έναρξης: 22:30

Σάββατο 13/2

- Το Ιπτάμενο Κάστρο προσγειώνεται στη BABEL με τη Στέργια Κάββαλου. Το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου, στις 12.30 το μεσημέρι, η Στέργια παρουσιάζει το νέο της παιδικό βιβλίο "Και οι μέρες είναι εφτά!". Ένα βιβλίο για όλες τις μέρες, για όλες τις ώρες, για όλα τα παιδιά. Ελάτε να ακούσετε και να πείτε ωραίες ιστορίες, να παίξετε, να ζωγραφίσετε, να τραγουδήσετε και να ...απογειωθείτε. - Είσοδος ελεύθερη

- Αρκετά χρόνια μετά την πρώτη και πετυχημένη τους συνεργασία, η Νένα Βενετσάνου και ο Νότης Μαυρουδής ενώνουν και πάλι τις καλλιτεχνικές τους δυνάμεις, επιστρέφοντας με συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Με τα ιδιαίτερα ηχοχρώματα της φωνής και της κλασικής κιθάρας η γνωστή τραγουδίστρια-τραγουδοποιός Νένα Βενετσάνου, ο συνθέτης-κιθαριστής Νότης Μαυρουδής και ο κιθαριστής Γιώργος Τοσικιάν θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα βασισμένο σε δύο κιθάρες και σε τραγούδια που ενώνουν δύο διαφορετικούς, αλλά και τόσο συναφείς, δημιουργούς, οι οποίοι δεκαετίες τώρα πάτησαν στην ποίηση, για να εκφράσουν τα όνειρα, τις ελπίδες και τους καημούς της ψυχής.
Ώρα Έναρξης: 22:00

Κυριακή 14/2

- Ο σολίστας αυτοσχεδιαστής Γιώργος Ψυχογιός θα βρεθεί επί σκηνής, μαζί με τον εντυπωσιακό πορτογάλο ερμηνευτή Andre Maia, που ζει τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, για μια παράσταση ειδικά φτιαγμένη για τη γιορτή των ερωτευμένων. Σε ένα πρόγραμμα για πιάνο, ακορντεόν και φωνή, θα ακούσετε τραγούδια από την αμερικάνικη και βραζιλιάνικη μουσική σκηνή, κομμάτια από τη Μεσόγειο, αλλά και αναπάντεχα τραγούδια της διεθνούς σκηνής, που θα ενορχηστρωθούν από τον Γιώργο Ψυχογιό ειδικά για την παράσταση – ρεσιτάλ με τον Andre Maia. Μια παράσταση γεμάτη τραγούδια για την αγάπη και τον έρωτα!
Ώρα έναρξης: 22.00

Πέμπτη 18/2

- Δύο από τους καλύτερους stand up κωμικούς της Αθήνας, ο Μιχάλης Μαθιουδάκης και ο Βύρωνας Θεοδωρόπουλος σε ακόμα μία μοναδική παράσταση. Το stand up comedy είναι ένα από τα πιο έντονα και δυσκολότερα είδη κωμωδίας που υπάρχουν. Ένας και μόνο άνθρωπος στη σκηνή κάθε φορά, ερμηνεύει έναν κωμικό μονόλογο με σκοπό να διασκεδάσει 
το κοινό. Η θεματολογία τους ξεφεύγει από τα χιλιοειπωμένα πολιτικά και σεξιστικά κλισέ και ασχολείται μεταξύ άλλων με τα μικρά και ασήμαντα πράγματα της ζωής που με έναν παράξενο τρόπο σας ενώνουν όλους.
Ώρα έναρξης: 21:30

Παρασκευή 19/2

- Δύο "μετρ" του είδους, με τεράστια εμπειρία στα unplugged sessions σε Ελλάδα κι εξωτερικό,για μια μοναδική εμφάνιση με blues και rock "βάσεις", αλλά και μια απέραντη playlist με requests απ' το κοινό. Simos Kokavesis και Kristian Fjellstad. Έναρξη 22.00 

Σάββατο 20/2

- O Μάνος Μουντάκης έρχεται παρέα με την σαραντάχρονη πορεία του στο ελληνικό τραγούδι να σας χαρίσει μια υπέροχη βραδιά! Έναρξη 22.30

Κυριακή 21/2

- Oι “Άϊντε Ψιλά Ψιλά” συνεχίζουν την μουσική διαδρομή τους, σε ένα ευρύ φάσμα ακουσμάτων με βασικό άξονα το παλαιό 
και νέο έντεχνο – εναλλακτικό τραγούδι, αλλά και αναφορές στην καλή λαϊκή και ρεμπέτικη μουσική. H ποιοτική προσέγγιση κι ο σεβασμός στους δημιουργούς και το έργο τους συνδυάζονται με την νεανική ματιά, το χιούμορ και τον φρέσκο αέρα των μουσικών, δίνοντας σύγχρονο ήχο σε αγαπημένα τραγούδια του χτες και του σήμερα.
Ταυτόχρονα παρουσιάζεται και η επερχόμενη δισκογραφική δουλειά του Νίκου Χρηστίδη με δικά του τραγούδια και τίτλο “Ο Tρελός του χωριού”.
Παίζουν: Νίκος Χρηστίδης, Ιωάννα Κουρκούδιαλου, Πλάτων Τσιπίδης, Κώστας Βρώτσος
Ώρα έναρξης: 22.00

Πέμπτη 25/2

- Τραγούδια τούρκικα, τραγούδια ελληνικά. Παραδοσιακά και έντεχνα. Τραγούδια που θεωρούμε ελληνικά, ενώ είναι τούρκικα ή από άγνωστη πατρίδα. Τραγούδια που οι γείτονες θεωρούν δικά τους, ενώ είναι ελληνικά. Με τον Σταύρο Παπασταύρου (κιθάρα-φωνή), την Άλκηστη Ραυτοπούλου (πιάνο) και τον Φώτη Μυλωνά (πνευστά-μαντολίνο). Έναρξη 22.00

Παρασκευή 26/2

- Ο Πάνος Μαλαχιάς παρουσιάζει ένα πρόγραμμα από έντεχνα ροκ ως ρεμπέτικα, με δύο ακουστικές κιθάρες και ένα μπουζούκι. Τραγούδια του Μικρούτσικου, Μαχαιρίτσα, Μάλαμα, Περίδη, συναντιούνται με τραγούδια του Τσιτσάνη, Ξυλούρη κ.α. με ιδιαίτερη αναφορά στα τραγούδια του Πάνου από την προσωπική δισκογραφία του. Συνοδοιπόρος στην κιθάρα και στο μπουζούκι, ο Αλέξανδρος Καραμπίλας.
Έναρξη: 22.00

Σάββατο 27/2

- O Haig Yazdjian έρχεται στη BABEL. Είναι ένας από τους πιο γνωστούς βιρτουόζους στο ούτι κι ένας ιδιαίτερος συνθέτης, ανήκοντας, πλέον, στο μουσικό δυναμικό του τόπου, χωρίς φυσικά να χάνει την παγκοσμιότητά του σαν άνθρωπος και καλλιτέχνης. Μαζί του οι μουσικοί: Νίκος Παραουλάκης (νευ), Γιώργος Κοντογιάννης (λύρα,κρουστά), Γιώργος Παππάς (λαούτο,φωνή).

Κάθε Τρίτη Swing Νights

- Η "μηχανή του χρόνου" της Babel έχει για soundtrack τον πρόδρομο του rock’n’roll. Tιράντες και κασκέτα, κορδέλες στα μαλλιά, κατακόκκινο κραγιόν, Charleston φορέματα και γόβες με στρογγυλεμένες μύτες και λουράκι... Νοσταλγία, μελαγχολία, χαμόγελα, χορός, συγκινήσεις, άλλες εποχές, άλλα "αρώματα", βραδιές μ' έναν ρομαντισμό, που λείπει απ' την εποχή μας.
Aπό τις 22.00 | ελεύθερη είσοδος

Κάθε Κυριακή στις 12 το μεσημέρι 

- Πέντε μύθοι του Αισώπου, γνωστοί αλλά… αγνώριστοι! Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος και ο σκηνοθέτης – μουσικός Πέτρος Δαμουλής μεταφέρουν στη σκηνή γνωστές ιστορίες του παραμυθά Αισώπου, στην πιο σύγχρονη και απρόσμενη εκδοχή τους, με μουσική, τραγούδι και εναλλαγές που θυμίζουν σε ταχύτητα κάτι από κόμιξ. Η παράσταση ΑΙΣΩΠΟΥ ΚΟΜΙΞ! είναι διαδραστική, με ζωντανή μουσική, με θεατρικό παιχνίδι και ουσιαστική συμμετοχή των παιδιών στην εξέλιξη της δράσης. 

Τα παιδιά συστήνονται με τους ήρωες των παραμυθιών του Αισώπου «Ο Τζίτζικας και ο Μέρμηγκας», «Βοριάς και ήλιος», «Η αλεπού και ο κόρακας», «Ο λαγός και η χελώνα», «Ο ποντικός της πόλης κι ο ποντικός της εξοχής», μέσα από παιχνίδι, κέφι, χορό και μουσική. Ζουν τα παθήματα και τα μαθήματα από τον κόσμο των ζώων και της φύσης, βιώνουν τις μεταμορφώσεις των ηρώων, συμμετέχουν και επεξεργάζονται, μαζί με τους ηθοποιούς, τις αλληγορίες των μύθων, για την αλαζονεία και τη βία, για την υπομονή και τη φιλία, για τη γενναιότητα, για το θυμό και την αγάπη. 

Info
BABEL Πυρήνας Τέχνης
Βασ. Σοφίας 87, Mαρούσι
Πληροφορίες - Κρατήσεις: 215 52 52 982