Οι εκδηλώσεις της εβδομάδας (17 - 21/2)

citylife
ΤΕΤΑΡΤΗ, 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Μουσικές σκηνές και decks και αυτή την εβδομάδα παίρνουν φωτιά στην...πόλη που δεν κοιμάται ποτέ. Ας δούμε πολλά από τα events που θα πραγματοποιηθούν από την Τετάρτη 17 έως και την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου.

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου

- Ο Τhe Boy εμφανίζεται σόλο στο Bios.Tesla σε ένα χορταστικό live - αναδρομή, όπου ακούγεται ότι θα mας πει ιστορίες από το μακρινό 2010 και το κλάσικ, μα πάντα επίκαιρο, Κουστουμάκι. Ο The Boy θα mας δείξει τι συμβαίνει στην ψυχούλα του και μετά το τέλος της συναυλίας θα mας βάλει σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.
Θα κάνει στάσεις σε όλες τις εποχές της ζωής του και θα αναρωτηθεί γιατί ένιωθε πάντα την ανάγκη να μεταφράζει την καθημερινότητα του σε μουσική. Θα θέλει να τραγουδήσει για την αγάπη, που αρέσει και στα κορίτσια, άλλα από μέσα του θα αγχώνεται για το αν φαίνεται γελοίος στα μάτια των αγοριών, οπότε από άμυνα θα γίνεται τρομακτικός και θα γρυλίζει σαν άρρωστο σκυλάκι δεμένο σε εγκαταλελειμμένο αυθαίρετο στο Λουτράκι.

Ώρα Προσέλευσης: 21.30 - Είσοδος ελεύθερη

Info
Bios.Tesla
Πειραιώς 84
Tηλ.  210 342 5335

- Από την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου και κάθε Τετάρτη η σκηνή του "Ρυθμός Stage" μεταμορφώνεται σε παλιό, λαϊκό πάλκο και υποδέχεται τον Κώστα Τριανταφυλλίδη και τη Στέλλα Χροναίου. Ένα πρόγραμμα γεμάτο από αγαπημένα τραγούδια, παλιά λαϊκά, ρεμπέτικα και σμυρναίικα, που μιλούν απ’ ευθείας στην καρδιά και έχουν ως στόχο να ανακαλύψουμε την ουσία των πραγμάτων, συνδέοντας το χθες με το σήμερα.

Μαζί τους οι εξαιρετικοί μουσικοί Πέτρος Βαρθακούρης στο μπάσο, Γρηγόρης Συντρίδης στα τύμπανα, Γιώργος Γουρζουλίδης στο πιάνο και το ακορντεόν και Μάκης Πελέκας στο μπουζούκι. Η είσοδος είναι ελεύθερη και ειδικά για αυτές τις εμφανίσεις λειτουργεί και η κουζίνα του "Ρυθμού" με εξαιρετικές επιλογές. - Ώρα έναρξης: 21.00

Info
Ρυθμός Stage
Μαρίνου Αντύπα 38, Ηλιούπολη
Τηλ: 210 9750060

* Στις 20.00 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του «Rehab» - Θησέως 16, Σύνταγμα

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου

- "Από τον δρόμο στον Πειραιά, στην πραγματικότητα που ζει αυτός ο τόπος, σ’ έναν κόσμο που ξεχνά, στις απώλειες του καθενός, στην αναζήτηση για μια έξοδο κινδύνου...". Ο Παναγιώτης Αυγερινός παρέα με την μοναδική ερμηνεύτρια Βάσω Νικολάκου και μια ομάδα εξαίρετων μουσικών, παρουσιάζει υλικό από την πρώτη του δισκογραφική δουλειά, αλλά και επιλεγμένα τραγούδια της εγχώριας σκηνής. 
Συμμετέχουν: Tάσος Γιαννούσης – μπουζούκι, Γρηγόρης έξαρχος – σαξόφωνο, Παύλος Λογαράς – τύμπανα, Αλέξανδρος Μυλωνάς – μπάσο.

Info
PassPort Art
Aνδρούτσου 151, Πειραιάς
Tηλ. 210 413 0153
Έναρξη: 21.30 - Πέμπτη 18 & 25/2

- Στο Second Skin Club όσοι πιστοί…θα ζήσoυμε από κοντά την έλευση του τυφώνα Hocico και θα απολαύσουμε μια συναυλία που δεν έχει προηγούμενο. Πρόκειται χωρίς αμφιβολία για ένα από τα σπουδαιότερα συγκροτήματα στο χώρο της εναλλακτικής ηλεκτρονικής χορευτικής μουσικής.
Στα τέλη της δεκαετίας του 80, όπου στον ηλεκτρονικό ήχο είχαν ήδη εισβάλει για τα καλά τα συνθεσάιζερ και οι πειραματικές φόρμες, οι Μεξικανοί ατίθασοι teenagers Erk Aicrag (lyrics & vocals) και Racso Agroyam (programming) αποφασίζουν να δοκιμάσουν την τύχη τους στο μουσικό στερέωμα. Οι Hocico συγκαταλέγονται χωρίς καμία αμφιβολία στα κορυφαία συγκροτήματα του Electro-industrial / Aggrotech του πλανήτη με συμμετοχές στα σημαντικότερα φεστιβάλ της Ευρώπης και Αμερικής. - Support Act: Nano Infect, Dead Inside Effect

Info
Second Skin Club 
Δαμοκλέους 8, Γκάζι
Τηλ. 697 680 1029

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου

- Η Ελένη Δήμου, η Ελένη…των φεγγαριών θα εμπιστευτεί και στους φίλους της τα δικά της μουσικά μυστικά και θα σεργιανίσει μαζί μας στου φεγγαριού τους δρόμους για τέσσερεις Παρασκευές 19 & 26 Φεβρουαρίου, 4 & 11Μαρτίου στο El Convento Del Arte στο κέντρο της Αθήνας, "ετοιμάζοντας ταξίδι" που "δεν μπορούμε" να μην πούμε "προσωπικά" η "ζωή είναι γυναίκα" και ακούει στο όνομα "εγώ είμαι η Ελένη". - Έναρξη 22:15 / Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:30 για φαγητό και ποτό

Info
El Convento Del Arte
Βιργινίας Μπενάκη 7 (κοντά στον σταθμό του μετρό "Μεταξουργείο")
Τηλ. 210 50 00 602

- Ο Γιώργος Αποστόλου (RED 96.3) και ο Σταμάτης Γρίσπος θα βρίσκονται στο Off The Chain Club για να μας κεράσουν ένα cocktail φωτιά. Τα συστατικά του; Απλά, δοκιμασμένα και άκρως εκρηκτικά… Indie & Alternative, Grunge & Stoner, Electro & Industrial μπαίνουν στο μουσικό μας blender, σε ένα πολυσυλλεκτικό set με κοινό παρονομαστή τα γκάζια και εγγυημένη διασκέδαση μέχρι το πρωί. - Έναρξη 23.00 - Ελεύθερη

Info
Οff The Chain Club
Ζωοδόχου Πηγής 25, Εξάρχεια
Τηλ. 213 040 0369

- BLINDWAVE: μια ηχητική εμπειρία σε απόλυτο σκοτάδι!

Γεννήτριες ήχου παράγουν επαναληπτική χορευτική μουσική σε πραγματικό χρόνο. Συνθετικά ηχοτοπία και κοφτό μπάσο με χειρουργική ακρίβεια κατακλύζουν τον χώρο μέσα από μια τετραφωνική εγκατάσταση που βυθίζει το θεατή σε ένα νέο, σκοτεινό και απόλυτο ηχητικό κόσμο.
Το Blindwave, είναι μια εμπειρία με μόνο αισθητήριο τη μουσική. Δεν βασίζεται στην αίσθηση της όρασης αλλά βιώνεται ενώ χορεύεις, σε πλήρες σκοτάδι, αφήνοντας αποκλειστικά τον ήχο να σε παρασύρει και να σε κάνει να χαθείς μέσα σε κύματα σκοτεινής μουσικής. Η μουσική στο απόλυτο σκοτάδι γεφυρώνει το κενό μεταξύ του καλλιτέχνη και του κοινού,  οι οποίοι συμπράττουν σε μια ζωντανή ακουστική εμπειρία. Χωρίς οπτικά ερεθίσματα, το μυαλό προσαρμόζεται, μαθαίνει και διευρύνεται με αποτέλεσμα να ενεργοποιούνται διαφορετικές περιοχές του εγκεφάλου και έτσι να ακούει τη μουσική με ένα τελείως νέο τρόπο. Μια από τις πιο δυνατές μουσικές και χορευτικές εμπειρίες που μπορεί να βιώσει κάνεις. - Στις 23.00

Monolake Surround live και Electric Indigo!
Miltiades ft. Venus Volcanism live (GR) 
Sepho (GR) // Mr. Bios live (GR)

Πριν την συναυλία, θα προηγηθεί διάλεξη με θέμα «μετά την εποχή των υπερυπολογιστών ή αλλιώς το αόρατο μουσικό όργανο» από τον Monolake.

Info
Romantso
Αναξαγόρα 3-5
Τηλ. 216 700 3325

- Το SkullBar θα υποδέχεται τους μόνιμους θαμώνες και νέους επισκέπτες του από τις 23.50 το βράδυ της Παρασκευής, με tech και tech house ρυθμούς, στην επιλογή των οποίων θα βρίσκονται οι: Saniter, Tonic D, Josh Roll, Be.Miss, Phono.Out και Sp.47. Για όσους αντέχουν να συνεχίσουν να χορεύουν μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου, από τις 06.00 θα ξεκινήσει το Deep Electronique After Hours Party με τους Nicola Dale, Dj Steph και Tonic D στα decks.

Info
Skullbar Athens
Ιπποκράτους & Λ. Κατσώνη 11, Αμπελόκηποι
Τηλ. 211 183 8390

- Στο «Roloi» στις 19, 20 και 21 Φεβρουαρίου από τις 18.00, θα πραγματοποιηθεί το SMILEment, ένα φιλανθρωπικό πάρτυ στο οποίο θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 30 Djs, μουσικοί και ραδιοφωνικοί παραγωγοί αφιλοκερδώς, ενώ μέρος των εσόδων θα διατεθούν για το Δίκτυο Αλληλεγγύης Βύρωνα. Στα decks θα βρίσκονται:
Παρασκευή: Wheel M, Eversor, Snatch, Mr.D, Vasilis Tsavdaridis(Dropeners), Dimitris Papaspyropoulos, Vernal, The Zen Way, Marita Superfly, Ian Sullen
Σάββατο: GZeus, Nibiru, MrOrpheas, Dj Κιτεν, Spery, Timewarp, Wag, Double P, Πρίγκηψ Ξυπόλητος, Dion
Κυριακή: Rsn, Squeezy, Sakis Tsitomeneas, StarMyan, Yiannis Ntardis, Manjah, George Bitsikas, Stiko,Y2Z, Andreas Maragos.

Info
Roloi coffee & alcohol
Λεωφ. Χρυσοστόμου Σμύρνης 47, Βύρωνας
Τηλ. 694 457 3179

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου

- Τρεις γυναίκες. Τρεις ερμηνεύτριες. Τρεις ξεχωριστές διαδρομές. Η Δήμητρα Γαλάνη, η Ελένη Τσαλιγοπούλου και η Γιώτα Νέγκα ενώνουν τις φωνές τους, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα βασισμένο στο λαϊκό τραγούδι. Με αμέτρητη χαρά και μεγάλο σεβασμό επιλέγουν τραγούδια που διατηρεί μέσα μας η μνήμη, τραγούδια που άντεξαν στο χρόνο και τα παρουσιάζουν στις αυθεντικές τους εκτελέσεις αλλά και διασκευασμένα. Στην επιμέλεια του προγράμματος συνεργάστηκε μαζί τους η Μαργαρίτα Μυτιληναίου. Από αυτό το Σάββατο και κάθε  Σάββατο και Κυριακή για 8 μόνο παραστάσεις.

Ώρα  έναρξης παραστάσεων: Σάββατο: 22.30, Κυριακή: 20.30
Ώρα προσέλευσης: Σάββατο: 21.00, Κυριακή: 19.00

Info
PassPort ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ
Κεραμεικού 58 & Μαραθώνος
Τηλ. 210 522 2203, 210 413 0153

- O Bαγγέλης Γερμανός, για μια μοναδική εμφάνιση στο νέο “art-point” του Αγίου Στεφάνου και της ευρύτερης περιοχής. Ο Πολυχώρος AELIA “υποδέχεται” τον αειθαλή τραγουδοποιό, παρέα με όλες τις μεγάλες του επιτυχίες. Κηπουρός, Κρουαζιέρα, Απόκληρος, Μπανιέρα, Δραπέτης, Γόησσα, Σκλάβος σου για πάντα.... και άλλα πολλά αγαπημένα τραγούδια, σε μια βραδιά ονειρεμένη… Bολτάρει μουσικά με αφορμή το βιβλίο του «Ο Αρμενιστής», που αφορά στην μοναχική τέχνη του τραγουδοποιού και κυκλοφόρησε πρόσφατα απ' τις εκδόσεις Ιανός ο Μελωδός. - Έναρξη: 22.30

Info
AELIΑ - Πολυχώρος Εκδηλώσεων
Λεωφ. Τραπεζούντος 39, Άγ. Στέφανος
Τηλ. 211 184 1720, 693 655 9689

- Συνεχίζει να… καλομαθαίνει τους φιλόμουσους θεατές το Τρένο στο Ρουφ με τακτικές τζαζ βραδιές και σημαντικούς καλλιτέχνες της ελληνικής τζαζ σκηνής. Έτσι, το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου στο Θεατρικό Βαγόνι φιλοξενεί ένα ξεχωριστό τζαζ σχήμα με πολυσυλλεκτικές καταβολές.

ΚοΚο είναι ένα jazz trio που έχει ήδη παρουσιάσει τη μουσική του σε πολλά jazz -και όχι μόνο- στέκια της πόλης. Αποτελείται από την Ελισάβετ Μητσού στην κιθάρα και το τραγούδι, τον Παντελή Μπενετάτο στο πιάνο και το τραγούδι και τον Χάρη Πανταζή στο κοντραμπάσο. Η μουσική τους, διατηρώντας πάντα τον ακουστικό χαρακτήρα του ιδιόμορφου και μοναδικού Nat King Cole trio, ξεκινά από την εποχή του swing και τα διαμάντια του bebop και φτάνει μέχρι το latin και τη βραζιλιάνικη bossa nova.

Info
Στο Θεατρικό Βαγόνι
ΑΜΑΞΟΣΤΟΙΧΙΑ-ΘΕΑΤΡΟ «το Τρένο στο Ρουφ»
Σιδηροδρομικός & Προαστιακός Σταθμός Ρουφ, επί της Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως
Τηλ. 210 5298922 / 6937 604988

- Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου δίσκου του Νορβηγού καλλιτέχνη Sivert Høyem, το Black Rose Cafe Bar με χαρά αφιερώνει μια μουσική βραδιά προς τιμήν του, αλλά και προς τιμήν της μουσικής κληρονομιάς του με όνομα Madrugada. Μια ανασκόπηση στη μουσική του πορεία από το 1999 έως και σήμερα, από το ''Industrial Silence'' έως και το φρέσκο ''Lioness''.

Θα προβληθούν σε video wall συνεντεύξεις του και μουσικά κλιπ από συναυλίες του, καθώς και κλιπ από τα τραγούδια του. Αν θέλετε κι εσείς να νιώσετε τη σκοτεινή, rock μουσική της Βόρειας Ευρώπης δεν έχετε παρά να δώσετε το παρών στο Black Rose με τη γεμάτη ψυχεδέλεια, συναίσθημα και ηλεκτρικά reef, μουσική σκηνή.
Από τις 21.30 - Είσοδος ελεύθερη

Info
Black Rose Cafe Bar
Αγ. Αναργύρων 14, Ψυρρή
Τηλ. 215 520 0632

- Εκλεκτικά set, δυνατό γκρουβ και αυθεντική, εκρηκτική, soulful disco είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που έχουν καθιερώσει τον Rahaan ως έναν από τους πιο περιζήτητους disc jockeys του είδους του, παγκοσμίως. Η τεχνική του, αλλά και η εντυπωσιακή ενέργεια του πάνω στα deck, τον έχουν ταξιδέψει από τα πιο underground club του Σικάγο μέχρι τα μεγαλύτερα πάρτι της παγκόσμιας μουσικής σκηνής.
Στο Τhe Day After που θα πραγματοποιηθεί στο Ρομάντσο στις 23.00, υπόσχεται να τιμήσει τον τίτλο που του έχει δoθεί ως “DJ των DJs”, χαρίζοντας ένα σπάνιο disco, garage και house set “λίγο πιο κάτω από το έδαφος”.
Τον Rahaan θα συνοδέψει ο resident του Ρομάντσο Breakin Moves και o SoulSeduction. 

Info
Romantso
Αναξαγόρα 3-5
Τηλ. 216 700 3325

- Η Anna Mystic και οι Dub Riots θα βρίσκονται στο Μικρό cafe για μια βραδιά με Reggae, Dub, Steppa και Bass μουσικές. Έναρξη στις 23.00 και είσοδος ελεύθερη.

Info
ΜΙΚΡΟ CAFE
Ερυθραίας 2, Μετρό Περιστέρι

- Έναν χρόνο μετά το θαυμάσιο live τους στην Αθήνα, οι Dead Brothers επιστρέφουν, αυτή τη φορά στο Gagarin, για να κερδίσουν μερικές ακόμα ψυχές. Δεν είναι μικρό πράγμα να είσαι η μοναδική Death Blues Funeral Trash ορχήστρα του κόσμου και οι εκ Γενεύης ορμώμενοι Dead Brothers γνωρίζουν πολύ καλά το φορτίο που κουβαλούν:
είναι οι απορριφθέντες του Άδη, μια μπάντα σουρεαλιστών μουσικάντηδων, εκείνοι που ανέλαβαν την αποστολή να μπλέξουν τα μοιρολόγια με το bluegrass, την τζαζ με το ροκενρόλ, τη φολκ με το φιλμ νουάρ, τον Νίτσε με μια συμμορία κοινών εγκληματιών, το μπέρμπον με τον αγνό ρομαντισμό – και να μην αφήσουν ποτέ την όποια αλήθεια να χαλάσει τα υπέροχα μυστικά τους και τον θρύλο που έχουν φτιάξει οι ίδιοι για τον εαυτό τους.

Στις 20 Φεβρουαρίου οι Dead Brothers θα βρεθούν στη σκηνή του Gagarin για να διαπιστώσουν αν (και) η δική σας ψυχή αντέχει μια βαθιά συναισθηματική, σχεδόν μυστικιστική εμπειρία.

Info
Gagarin 205
Λιοσίων 205
211 411 2500

- Αυτό το Σάββατο και κάθε Σάββατο στο White Noise θα ακούσετε για αρχή Muse, Placebo, Arctic Monkeys, Black Angels, Madrugada, Kasabian, White Stripes, Black Keys, QOTSA, Pearl Jam, ενώ καθώς περνάει η ώρα Nirvana, 1000Mods, Alice In Chains, RATM, Tool, System Of A Down, Deftones, Godsmack, Planet Of Zeus, Clutch, Marilyn Manson, Kadavar, Kyuss, Nightstalker, Red Fang, αλλά και Μωρά στη Φωτιά, Τρύπες, Χάσμα κ.ο.κ.
Αυτό σημαίνει διαφορετικές μουσικάρες κάθε φορά, αλλά με κοινό παρανομαστή και πολλά db.

Info
White Noise Music Place
Ευμολπιδών 20

- Το team του Sunrise Zone επιστρέφει για μια βραδιά βγαλμένη από το παρελθόν με προορισμό το μέλλον. Το μεγαλύτερο και κατά κοινή ομολογία το πάρτυ που επηρέασε όσο κανένα άλλο την club κουλτούρα της Ελλάδας θα παρουσιάσει δύο events με ορισμένους από τους κορυφαίους, original djs της μεγάλης πορείας του. Το πρώτο στις 20 Φεβρουαρίου στο club Steam. Η ιστορία της dance μουσικής και της underground κουλτούρας σε μια μοναδική βραδιά.

Line up: Petros Floorfiller, Mr Dennis, Errikos, Dj Pascal, Mikele, G.
Hosted by Akis Tigas - Mary Zokou

Info
Steam Athens
Ευρυμέδοντος 3
Τηλ. 210 341 2120,  6940 772 237

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου

- Το Key Bar γιορτάζει τα 9α γενέθλιά του και σας προσκαλεί να γιορτάσετε μαζί του, να σβήσετε τα κεράκια και να περάσετε ξέφρενα στο πάρτυ που θα στηθεί.

- Στις 21 Φεβρουαρίου 1972, οι Σοβιετικοί επέστρεψαν στο φεγγάρι με την αποστολή τους Luna 20. Στις 21 Φεβρουαρίου 2016 (-τυχαίο; -δε νομίζω) το Swing 'n' More επιστρέφει στο White Monkey. Το εξωτικό bar του Χαλανδρίου θα σας περιμένει όπως πάντα με τα καλύτερα cocktails, ένα ξύλινο πάτωμα ιδανικό για να μοστράρετε τις τελευταίες σας φιγούρες και μουσική σε ρυθμούς swing 'n' - maybe- more από τον Thanasis Oikonomou. Χορεύετε;

* Ακόμα περισσότερες εκδηλώσεις θα βρείτε στην ΑΤΖΕΝΤΑ
* Όλες οι παραστάσεις εδώ και * Οι ταινίες της εβδομάδας

Mαρία Πορτοκαλάκη
[email protected]