Neighbour-hook στα Βριλήσσια

brilissia
ΠΕΜΠΤΗ, 03 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Τα Βριλήσσια είναι μια περιοχή σε ημιορεινή θέση και, παρότι έχει τη φήμη της ήσυχης γειτονιάς, διαθέτει καλά κρυμμένους θησαυρούς για διασκέδαση όλες τις ώρες της ημέρας.

Για την ιστορία, να σας πούμε πως ο χείμαρρος από το βουνό Βριληττός είναι εκείνος που κληροδότησε το όνομα στην περιοχή. Τα Βριλήσσια, επίπεδα καθώς είναι, δικαίως προσελκύουν εκείνους που θέλουν να ξεφύγουν από την καθημερινότητα, έχοντας την αίσθηση ότι βρίσκονται κάπου...κέντρο απόκεντρο, κάνοντας ορθοπεταλιές, περιπάτους και σουλατσάρισμα ειδικά στην κεντρική πλατεία. Μάλιστα, εδώ είναι η χαρά του οικογενειάρχη που μπορεί να πιει καφέ επιβλέποντας τα πιτσιρίκια. 

Πολιτιστικά, τα Βριλήσσια δεν έχουν πολλά να ζηλέψουν από τις πέριξ περιοχές. Διαθέτουν τρία πολιτιστικά κέντρα. Το ένα βρίσκεται επί της οδού Κισάβου στα Άνω Βριλήσσια, το δεύτερο οικοδομήθηκε με δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου στην κεντρική Πλατεία Αναλήψεως και το τρίτο εγκαταστάθηκε στο πάρκο Μίκης Θεοδωράκης. Παράλληλα, κατά την καλοκαιρινή περίοδο στο δημοτικό θέατρο Νταμάρι Βριλησσίων Αλίκη Βουγιουκλάκη φιλοξενούνται θεατρικές παραστάσεις. 

Η περιοχή συνορεύει με την Πεντέλη, το Χαλάνδρι, την Αγία Παρασκευή και τον Παράδεισο Αμαρουσίου, ενώ συνδέεται με όλη την Αττική μέσω της Αττικής Οδού, του Μετρό και του προαστιακού σιδηροδρόμου. Την πρόσβαση διευκολύνουν και γραμμές λεωφορείων, άρα δεν έχετε καμιά δικαιολογία να μην επισκεφτείτε τα Βριλήσσια με την πρώτη ευκαιρία. 

Ας ανακαλύψουμε τώρα μερικά από τα πιο μπαρ, εστιατόρια και cafe της περιοχής για καλή διασκέδαση! 

Butcher cafe - Αναλήψεως 6, Πλατεία Βριλησσίων, Tηλ. 210 683 1137

Οικείος χώρος, με ξύλινη διασκόμηση, ιδανικός για όσους επιθυμούν να απολαύσουν το καφεδάκι τους, στη συνέχεια μπύρα ή ποτό και παράλληλα να γευθούν χορταστικές σαλάτες, τορτίγια, πίτσα, μπέργκερ, ζυμαρικά και κρέατα. 

Η Έλη του Κλου - Λ. Πεντέλης 110, Τηλ. 210 803 7773

All day στέκι, με ρομαντική και χαλαρωτική ατμόσφαιρα, που ξεκινά από τις 9 το πρωί με καφέ και πολλά ροφήματα, τα οποία συνοδεύονται από σπιτικά γλυκά. Το βράδυ το σκηνικό αλλάζει και υπό τις latin, ethnic, freestyle και jazz μελωδίες, δεν θα μπορέσετε να αντισταθείτε στα μοναδικά cocktails που προσφέρονται. 

Stay - Θέτιδος 3, Τηλ. 210 810 5530

Πρόκειται για ένα μοντέρνο και ήρεμο περιβάλλον, στο οποίο σας υποδέχεται καθημερινά εξυπηρετικό προσωπικό προσφέροντας μυρωδάτο καφέ, νόστιμα και χορταστικά κυρίως πιάτα, γλυκά και προσεγμένα cocktail. 

Cibo - Κονίτσης 29, Πλ. Αναλήψεως, Tηλ. 210 689 7030

Για καφέ ή πότο, σνακ ή γεύμα, το Cibo με το βιομηχανικό κυρίως design, αποτελεί ιδανικό χώρο, επίσης. Εκεί μπορείτε να τρελάνετε τους ουρανίσκους σας με: ομελέτες, μπριός, τορτίγια, μπαγκέτες, ποικιλίες, σαλάτες, ζυμαρικά και γλυκά, αλλά και να ...σβήσετε τη δίψα σας με την κατάλληλη επιλογή ποτού. Οι μουσικές επιλογές κινούνται σε jazz, blues, funky, pop και swing επιλογές. 

BarBara Que - Εθνικής Αντιστάσεως 27, Τηλ. 213 034 9058

Στο Νιου Τζέρσεϊ επικρατεί ο αστικός μύθος κατά τον οποίο το 1700 ζούσε εκεί μια μάγισσα. Λόγω των αντιλήψεων εκείνης της εποχής, την καταδίκασαν σε θάνατο και την έριξαν στην πυρά. Το όνομα της μάγισσας ήταν Barbara Que. Από τότε, κάθε φορά που οι κάτοικοι του Νιου Τζέρσεϊ ήθελαν να περιγράψουν το μέγεθος της φωτιάς που απαιτείται για να ψήσουν κρέας, έκαναν αναφορά στη φωτιά που έκαψαν την Barbara Que.

Με τα χρόνια οι λέξεις άρχισαν να ενώνονται και τελικά να χρησιμοποιούνται ως μία, η οποία κατέληξε συνώνυμη του ψησίματος σε εξωτερικούς χώρους. Έτσι λέγεται ότι βγήκε η λέξη “Barbeque”. Και κάπως έτσι πήρε και το όνομά του το εν λόγω cosy μαγαζί, στο οποίο μπορείτε να γευθείτε οι οπαδοί του είδους, ζουμερά μπέργκερς, αφού ξεκινήσετε με κάποιο από τα 9 εκλεκτά του ορεκτικά, τις 6 σαλάτες και φυσικά να τα συνδυάσετε με το κατάλληλο ποτό ή signature cocktail.

33 τετραγωνικά μέτρα - Πλατεία Αναλήψεως 4, Τηλ. 210 682 1033

Λιλιπούτειο, cosy bar, με μοντέρνο, βιομηχανικό design και, ναι, πρόκειται πράγματι για μικρό (σε τετραγωνικά) χώρο, αλλά λειτουργικό. Από το 2010 προσφέρει αρκετές ετικέτες ποτών, μπύρες, ενημερωμένη cocktail list, αλλά και φαγητό. Οι μουσικές εναλλάσσονται μεταξύ των pop, jazz και ηλεκτρονικών ήχων.  

Lazy Club -  Λεωφόρος Πεντέλης 1, Τηλ. 210 689 5535

Από το 2004 προσφέρει μία άλλη άποψη για τη νυχτερινή διασκέδαση, πραγματοποιώντας καθημερινά live, με εναλλασσόμενα σχήματα, επικεντρωμένα στο rock και το blues, σε όλες τις εκφάνσεις τους. Ψαγμένη μουσική, δυνατά συγκροτήματα, καθαρή live ατμόσφαιρα και το σημαντικότερο...καθαρά ποτά. Κάθε Δευτέρα πραγματοποιούνται Jam βραδιές - θεσμός στην Ελλάδα από το 2005, για ανοιχτό πάλκο, όπου οι μουσικοί της πόλης βρίσκουν χώρο και μέσο έκφρασης.

Οι κάτοικοι της περιοχής και οι μυημένοι στις τσάρκες τα έχουν ήδη ανακαλύψει. Εμείς δίνουμε ένα δικό μας αστεράκι στα παρακάτω αστέρια της ζωής του προαστίου:

* Αποθήκη - Εθνικής Αντιστάσεως 30, Τηλ. 210 684 4884
* Το Χάνι του Σταύρου - Γράμμου 32 & Αναλήψεως 6, Τηλ. 210 300 3101
* Meat Meat Meat - Λεωφ. Πεντέλης 36 & Αναλήψεως, Τηλ. 210 681 2112
* Για λαχταριστά γλυκά, όσοι πιστοί τρέξατε στην «Κυβέλη» - Λεωφ. Πεντέλης 28, Τηλ. 210 689 7574

Μαρία Πορτοκαλάκη
[email protected]

Mπορείτε να διαβάσετε όλα τα «NEIGHBOUR-HOOK» εδώ