Neighbour-hook στο κέντρο της Αθήνας - #1 Πλατεία Καρύτση

athens
ΠΕΜΠΤΗ, 17 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

Αυτή την εβδομάδα απομονώνουμε μια δημοφιλή πλατεία του κέντρου της πόλης, σας μεταφέρουμε τα καλόγουστα στέκια της, που ανεβάζουν τον πήχη της αθηναϊκής διασκέδασης ολοένα και ψηλότερα και σιγά σιγά απλωνόμαστε στη γύρω περιοχή.

Μέσα στο γκρι, τσιμεντένιο φόντο της πρωτεύουσας, υπάρχουν μικροί θησαυροί, άλλοι πιο παλιοί και άλλοι νεότεροι, που η λάμψη τους - ποιοτική παροχή υπηρεσιών και προϊόντων - σε καλεί να διασκεδάζεις ώρες ατελείωτες.

Σ' αυτό το Neighbour-hook λοιπόν, θα ξεδιπλώσουμε το κουβάρι των θησαυρών της πλατείας Καρύτση και με αφετηρία αυτή, θα περιπλανηθούμε σταδιακά στην ευρύτερη περιοχή. 

42 - Κολοκοτρώνη 3, Τηλ. 694 824 2455

Photographer: Angelos Giotopoulos

Ξύλινη διακόσμη, καθαρή ατμόσφαιρα -άκαπνο περιβάλλον- , ιδιαίτερα cocktails που έχει επιμεληθεί ο διακεκριμένος mixologist, Χρήστος Χουσέας και τα οποία σερβίρονται με τα κατάλληλα συνοδευτικά. Η μουσική κινείται σε ρυθμούς jazz, soul και funky, το προσωπικό εξυπηρετικό και έτοιμο πάντα να σας βοηθήσει να καταλήξετε στο τι θα παραγγείλετε. 

9 - Κολοκοτρώνη 9, Τηλ. 210 323 2795

Ενα μικρό all-day μπαρ στην Κολοκοτρώνη με ενημερωμένη κάβα, εκλεκτά cocktails και μουσική από jazzy sounds, hip-hop selections ως pop & rock, free style και soulful slow mood. Διαθέτει ένα χώρο-έκπληξη με ένα μεγάλο ξύλινο τραπέζι, πίνακες, χαλιά και βιβλιοθήκες.

The Gin Joint - Χρήστου Λαδά 1, Τηλ. 210 321 8646

Πέρασαν ήδη πέντε χρόνια από τότε που το Gin Joint άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του. Από τότε μέχρι σήμερα, άλλαξε συνταγές, προσωπικό, συνήθειες, σερβιρίσματα, ρούχα... Το μόνο που δεν άλλαξε είναι η αγάπη του για το gin, η οποία παραμένει αναλλοίωτη. Eμπνευσμένο από την εποχή της ποτοαπαγόρευσης και την αρχή της ιστορίας των cocktails, με διάχυτη την ατμόσφαιρα των 30s να αποπνέει ζεστασιά και οικειότητα, σε κάνει να μη θέλεις να αποχωριστείς το αγαπημένο σου στέκι, ακόμα κι όταν ο χώρος του είναι ασφυκτικά γεμάτος. 

Την Παρασκευή 18/3, το Gin Joint, με πέντε επετειακές συνταγές g&t και τους Laternative να κουμαντάρουν τη μουσική, γιορτάζει πέντε χρόνια πορείας. Στο μπαρ η Νάταλι Λιβιτσάνου, ο Θάνος Ιωάννου και ο Δημήτρης Κιάκος.

Saint George Bar - Πλατεία Καρύτση 2, Tηλ. 210 321 1522

Κλασικό στέκι στην πλατεία Καρύτση που προσφέρεται για όλες τις ώρες της ημέρας και ξεχωρίζει για τη μεγάλη ξύλινη bar και τον πολύ ωραίο εξωτερικό του χώρο. Μια πολύ δημιουργική και μεγάλη λίστα κοκτέιλ, ταιριάζει απόλυτα με τις soul, world και funk μουσικές που επιλέγουν έμπειροι DJs πίσω από τα decks. 

Black Duck - Χρήστου Λαδά 9Α, Tηλ. 210 323 4760

Το Black Duck προσφέρει μια ανάσα τέχνης και αισθητικής στην καθημερινότητα του κέντρου της Αθήνας. Με καφέ, bar, εστιατόριο, γκαλερί αποτελεί το φιλόξενο πολυχώρο τεχνών στην περιοχή Καρύτση. Η μαύρη πάπια οργανώνει εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας, μουσικές βραδιές,θεατρικές παραστάσεις, σερβίρει αρωματικό καφέ, εκλεκτό κρασί και ποτά, νοστιμότατα φαγητά και γλυκά.

Επιλεγμένοι DJs προσφέρουν εξαιρετικές μουσικές επιλογές πάντα με βάση το αλάθητο της πάπιας. Παράλληλα το Black Duck δραστηριοποιείται στο χώρο των τεχνών και πέρα από τα όρια του πολυχώρου και προτείνει μουσικές εκδηλώσεις, παραστάσεις, βιβλία, cd και εκθέσεις.

Pairidaeza - Παρνασσού 3, Τηλ. 210 321 0233

Καλόγουστος χώρος του με κόκκινα φωτιστικά, ρετρό πολυθρόνες, μαύρη μπάρα και αριστοκρατική - παριζιάνικη - αύρα. Το Pairidaeza, στεγασμένο σ' ένα κτίριο του 1862, προσφέρει από νωρίς καφέ ή τσάι με jazz ακούσματα, ενώ το βράδυ η μουσική δυναμώνει, αγαπά τον μαύρο ήχο και γεμίζει με κόσμο τόσο το ισόγειο όσο και το πατάρι του.

Giraffe - Πραξιτέλους 5, Τηλ. 212 104 9526

Άνοιξε το Δεκέμβριο του 2015 και λειτουργεί καθημερινά μετά τις 19.00 και έως αργά. Το μενού ποτών περιλαμβάνει πάνω από 130 ετικέτες ποτών και premium spirit σε λογικές τιμές και μια λίστα με δημιουργικές συνταγές κοκτέιλ. Πίσω από το concept του μπαρ αλλά και τη συνολική επιμέλειά του βρίσκεται ο Κωνσταντίνος Κώτσος, καταξιωμένος επαγγελματίας στο χώρο των μπαρ και bartender ο ίδιος, ο οποίος σε συνεργασία με τον βραβευμένο bartender του Giraffe Παναγιώτη Αγγέλου επιμελήθηκε και τη λίστα των cocktail.

Η μουσική κινείται σε happy jazz, soul, funk ρυθμούς, όπως μαρτυράει και η jazzy διακόσμηση του ζεστού εσωτερικού χώρου του Giraffe με μουσικά όργανα.

Bartesera - Κολοκοτρώνη 25, Τηλ. 210 322 9805

Βρίσκεται στη στοά της Κολοκοτρώνη κι αποτελεί έναν industrial χώρο, που φιλοξενεί συστηματικά εικαστικές εκθέσεις, ενώ προσφέρει από νωρίς οτ πρωί έυγευστο καφέ, αλλά και όσο η νύχτα χαμηλώνει, καλοφτιαγμένα cocktails σε πληθωρικές ποσότητες, με δυνατή πολυσυλλεκτική μουσική το βράδυ και συχνές θεματικές βραδιές.

Charlie - Κολοκοτρώνη 8, Τηλ. 210 324 5308

Το Charlie είναι ένας χώρος με βιομηχανικό στυλ και έντονες πινελιές χρώματος. Παράλληλα με τα ζωντανά χρώματα η καταπληκτική του διακόσμηση με μοναδικά αντικείμενα, που προέρχονται από την εποχή της ποτοαπαγόρευσης, κερδίζουν τις εντυπώσεις. Κινείται στη λογική των restaurant Cocktail and wine bars στη καρδιά της Κολοκοτρώνη στο κέντρο της Αθήνας.

Ένας διώροφος χώρος πολυμορφικός στον οποίο οι θαμώνες μπορούν να απολαύσουν από το πρωί εκλεκτές ποικιλίες καφέ, αντιοξειδωτικών χυμών, χειροποίητων γλυκών και να συνεχίσουν αργότερα με τις νοστιμιές μιας γκουρμέ και μεσογειακής κουζίνας με μοναδικά πιάτα από γνωστούς σεφ. Καθώς οι ώρες προχωρούν, οι μουσικές από γνωστούς Djs, ο φωτισμός και τα τρία ανισόπεδα μπαρ, μεταμορφώνουν το χώρο σε ένα ζεστό mainstream bar με μοναδικά πολύχρωμα cocktails και επιλεγμένες οινικές ετικέτες. Το Charlie διαθέτει χώρο για εταιρικά launch meetings, εταιρικές παρουσιάσεις, εκδηλώσεις.

Οι κάτοικοι της περιοχής και οι μυημένοι στις τσάρκες τα έχουν ήδη ανακαλύψει. Εμείς δίνουμε ένα δικό μας αστεράκι στα παρακάτω αστέρια της ζωής της πρωτεύουσας:

The Bank Job - Κολοκοτρώνη 13, Τηλ. 694 888 0144
La Vie En Rock - Κολοκοτρώνη 11, Τηλ. 210 322 9452
Barley Cargo - Koλοκοτρώνη 6, Τηλ. 210 323 0445

...Το be continued!

Μαρία Πορτοκαλάκη
[email protected]

Mπορείτε να διαβάσετε όλα τα «NEIGHBOUR-HOOK» εδώ