Όλα τα parties, dj sets και lives του τριημέρου (18-20/3)

citylife
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

Στην Αθήνα οι εκδηλώσεις δεν σταματούν. Το click@life τις συγκέντρωσε για εσάς και σας τις παραθέτει.

Παρασκευή 18 Μαρτίου

- To Gagarin 205 σε συνεργασία με την Zero Raid, παρουσιάζει, για πρώτη φορά στη Ελλάδα, τους θρυλικούς Clock DVA – το συγκρότημα που ξεκίνησε το 1978 τον experimental/industrial ήχο και θα βρίσκεται για μία και μοναδική συναυλία στην Αθήνα στις 18 Μαρτίου. 

- Ο Νίκος Γώγος, τραγουδοποιός της κιθαριστικής ποπ, που έχει συνεργαστεί με τον Γιώργο Δημητριάδη, τον παραγωγό Ανδρέα Βαιτούδη (πρώην μέλλος των Ενδελέχεια), τον Αλέκο Αράπη (μπασίστα των Απροσάρμοστων της μπάντας του Παύλου Σιδηρόπουλου), τον Στέλιο Γούλα (κιθαρίστα των Ονειροπαγίδα), τη Σοφία Στρατή και πολλούς άλλους, ανεβαίνει στη σκηνή του HolyWood Stage, παρέα με τους Γιώργο Δημητριάδη, Μιχάλη Κεχαγιά και Λεωνίδα Μαράντη.

- Λίγο πριν την πρεμιέρα του Holy Beat, στο Bios.Tesla θα χορέψετε σε ρυθμούς swing, jazz & rock ‘n’ roll. Το μπαρ θα σερβίρει το μοναδικό cocktail Holy Spirit, φτιαγμένο ειδικά για την περίσταση σε τιμή έκπληξη, ενώ στα decks θα παίξουν holy beats οι: Αργύρης Ξάφης, Γρηγόρης Λιακόπουλος και Γιάννης Gizmo Μπερερής.

- Στο Remedy Live Club μια ελληνόφωνη ατμοσφαιρική rock band, οι Αστείοι Αστοί, σας προσκαλεί στην παρουσίαση του πρώτου της Ep, με τίτλο "Πρώτη Ρωγμή", που κυκλοφόρησε σε ψηφιακή μορφή την 01/01/2016, αποτελούμενο από 6 κομμάτια, τα οποία μουσικά κινούνται γύρω απ' το ευρύτερο φάσμα του ελληνόφωνου rock και στιχουργικά πραγματεύονται θεματολογίες παρμένες μέσα απ την καθημερινότητα των αστών, με έμφαση στους εξωτερικούς κανόνες και στις προκαταλήψεις που διέπουν τις διαπροσωπικές τους σχέσεις. Στις 21.00.

- Ο Αλέξης Παρχαρίδης ,ένας από τους πιο σπουδαίους τραγουδιστές του Πόντου καταγόμενος από το Καπίκιοϊ της Τραπεζούντας μαζί με τους Γιώργο Ατματσίδη στην ποντιακή λύρα, Χρήστο Μαυρίδη στο νταούλι και Γιώργο Ιωσηφίδη στα πλήκτρα, θα σας παρουσιάσουν το μεγάλο πλούτο, τη δύναμη και τη γοητεία της ποντιακής μουσικής παράδοσης αλλά και πιο σύγχρονα τραγούδια εμπνευσμένα από την παράδοση όπως η "Ηλιογέννητη" σε στίχους και μουσική του Μάνου Αχαλινωτόπουλου. Στις 22.30 στο Ρυθμός Stage.

- Το γνωστό φεστιβάλ Surf Rock Mayhem V επιστρέφει στο Αν club με τη συμμετοχή των εκρηκτικών Σέρβων, Threesome για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Μαζί τους τρία ελληνικά συγκροτήματα με ιδιαίτερη και δυναμική παρουσία στη Surf σκηνή, Dirty Fuse, The Titanics, The Aqua Barons.

- Τραγουδοποιός, συνθέτης, μουσικός πολλών οργάνων, εκπληκτικός τραγουδιστής και εξαιρετικός perfomer, ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος θα παρουσιάσει στον Σχοινοβάτη ένα πρόγραμμα βασισμένο στους προσωπικούς του δίσκους: «Γαμώ την Καταδίκη μου» και «Ένας Τρελλός», γεμάτο χιούμορ και πρωτοτυπία το οποίο όμως χαρακτηρίζεται από ποικίλες μουσικές επιρροές και πρωτότυπες ενορχηστρώσεις, ενώ παράλληλα περιλαμβάνει πασίγνωστες διασκευές που δίνουν παλμό και κέφι στο κοινό. Πλάι στον Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο σταθερά παίζουν, τραγουδούν, αυτοσχεδιάζουν, διασκευάζουν και διασκεδάζουν ο Στέλιος Πασχάλης στα τύμπανα και ο Οδυσσέας Κωνσταντόπουλος στα πλήκτρα.

- Ο Μάριος Παπαδέας "τζογάρει" και πάλι στο Ζάρι, μαζί με τον Απόστολο Καρποντίνη (κιθάρα-λαούτο).

- Love Me Again...γιατί η αγάπη δεν τελειώνει ποτέ! Κάθε Παρασκευή, στον ανανεωμένο χώρο του Grande JOJO Cocktail Bar στο Μπουρνάζι, διασκεδάστε με Mainstream Dance Tunes από τον Dimitris Dalakos, αλλά και ένα εντελώς διαφορετικό dance performance από το team του party.

- Η Αθηναϊκή μουσική ομάδα Βeatnik ενώνει τις δυνάμεις της με το Π για να υποδεχτούν στο six d.o.g.s τoν Αμερικανό Rrose στην Αθήνα. Μας συστήθηκε με τις κυκλοφορίες του στην Sandwell District. Από τότε διαθέτει την μουσική του κυρίως στο label του EUX, ενώ κυκλοφόρησε και album στην Further records, όπως επίσης και ένα 12'' στη Stroboscopic Artifacts. Το ιδιαίτερο ύφος της μουσικής του συνοδεύεται και από μια εξίσου ιδιαίτερη και εκκεντρική σκηνική παρουσία, εμπνευσμένη από την Rrose Sélavy, το θηλυκό alter ego του σπουδαίου Ντανταϊστή καλλιτέχνη, Marcel Duchamp, που μεγαλούργησε στις αρχές του 20ου αιώνα. Οι Sepho και Cue Ed του Βeatnik παρέα με τους Nemmett και 3.14 του Π θα αναλάβουν τα support DJ sets. 

- Η βραδιά στο Death Disco θα είναι ένα ταξίδι στα μονοπάτια της Gothic rock και Gothic metal σκηνής. Οι Panos Warlord (Panos Bougalis), After Dark (Γιώργος Μακόης), Inkubus (Dimitris Tsimbouras) και Victoria Kar αναλαμβάνουν τις μουσικές επιλογές. Από τους Sisters of Mercy στους Amorphis, από τους Rosetta Stone στους Moonspell, από τους Garden of Delight στους Katatonia, από τους Secret Discovery στους Theater of Tragedy και πολλά ακόμα.

- Οι Mood Swings trio και το Saint George Bar σάς προσκαλούν σε μια βραδιά σε swing, soul & blues ρυθμούς. Θα ταξιδέψετε μαζί στις αγαπημένες μελωδίες των Beatles, Janis Joplin, Etta James, Joe Cocker, Caro Emerald, Amy Winehouse, στις ταινίες του Tarantino, αλλά και στη Λατινική Αμερική, με το νέο single της Ζωής Μουράτογλου “Παντού και πουθενά”, που κυκλοφορεί από τη 14music. Πρόκειται για μια βραδιά διαφορετική από τα συνηθισμένα, με κέφι αλλά και νοσταλγική διάθεση.

- Το Novem φιλοξενεί στις μουσικές, αυτήν την Παρασκευή, την dj και παραγωγό του best radio 92.6 Eύη Σιδηροπούλου. Up tempo διαθέσεις και κομμάτια διαλεγμένα από το ευρύ φάσμα της electronica.

- Επειδή η σοβαροφάνεια βλάπτει την υγεία, το Ghost House σάς προσκαλεί στο Ghost Karaoke Show του. Αγαπάς να τραγουδάς, ν' ακούς τη δική σου φωνή και να βγάζεις την τρέλα που κουβαλάς; Έχεις φωνή, αλλά δεν σε πήραν στο Voice ή ντρέπεσαι να πας; Σε νομίζουν ψώνιο η φαλτσοσφυρίχτρα; Στην τελική, θέλεις να διασκεδάσεις διαφορετικά, αλλά δεν βρίσκεις τόπο και τρόπο; Να η ευκαιρία... 

- Στο Ποδήλατο, οι Fuzz Alex & Σταμάτης Γρίσπος σάς λένε Double Aloha, έτσι, για να μπείτε στο κλίμα από την αρχή. Alternative & Garage Rock, Punk Rock & Grunge και ό,τι μπορείτε να περιμένετε από δύο ανθρώπους που μιλούν την ίδια μουσική γλώσσα σε ένα χώρο που γράφει καθημερινά το λεξικό της. Εσείς βάλτε τη διάθεση. Τα υπόλοιπα είναι δική τους δουλειά.

- Από τις 23.00, στα decks του Four Twenty θα είναι οι StarMyan και NecSFS Blackman με Electric Sound, Underground Rules και Positive Vibes, ενώ στο Room 22 οι Jonn & Dio jr., Arche και Kostas Mallios. 

Σάββατο 19 Μαρτίου

- Ο Λάκης Παπαδόπουλος, ο Γιάννης Γιοκαρίνης και ο Νίκος Ζιώγαλας θα βρεθούν μαζί στη σκηνή του Κυττάρου, για μια μοναδική βραδιά παρέα με κομμάτια που έχουμε αγαπήσει, χαρακτηριστικές ερμηνείες, χαβαλέ αλλά και τροφή για σκέψη. Τρεις από τους σημαντικότερους τραγουδοποιούς της μουσικής μας, μα πάνω απ' όλα τρεις φίλοι που τα τραγούδια τους δεκαετίες τώρα συνοδεύουν χαρακτηριστικές στιγμές της ζωής μας, θα μας παρασύρουν με την τρέλα και τις νότες τους να γίνουμε μέρος της πιο feelgood παράστασης της φετινής σαιζόν. 

- Ο Φοίβος Δεληβοριάς ολοκληρώνει τις εμφανίσεις της πολύ επιτυχημένης Καλλιθέας του στο Passport Κεραμεικός και σας περιμένει όλους για ένα τελευταίο, πανηγυρικό live-party.

- Η Θεοδοσία Τσάτσου δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Μια ανατρεπτική παρουσία από το 1996 στον χώρο της rock μουσικής σκηνής, με σπάνια χροιά, φωνητικό εύρος και ξεχωριστά δυναμική σκηνική παρουσία, μας κινεί να συνταξιδέψουμε στους soul, funky, blues ρυθμούς της. Το Σάββατο live στο Da Vinci Music Hall.

- Το Maamaya υποδέχεται τους Vanila Swing σε ένα δυναμικό live γεμάτο χορευτική διάθεση! Ύστερα από την κυκλοφορία του album τους ''The Rose'', η τετραμελής μπάντα επιστρέφει ανανεωμένη και έτοιμη για δράση. Mε frontwoman τη Λήδα Αγγελάκη, κινούνται σε ύφος rock ’n’ roll, rockabilly του ‘50  και swing του ’40, παραμένοντας πιστοί στη vintage αισθητική που τους έχει αναδείξει. Διασκευάζουν με το δικό τους ιδιαίτερο Vanila ύφος από Beyonce μέχρι Motorhead και από Moby μέχρι Robbie Williams και White Stripes. Τι σχέση μπορεί να έχει ο Elvis, ο Chuck Berry και η Wanda Jackson με τους παραπάνω; Θα το μάθετε στο live τoυς sτο νέο πολυχώρο στην Πεύκη.

-  Ο εκκεντρικός τύπος που ξεχωρίσαμε και αγαπήσαμε ως front man του Parov Stelar, Μarkus Ecklmayr, ανεβαίνει στη σκηνή του Gazarte για ένα live-εμπειρία. Κρατώντας στα χέρια του το σαξόφωνο μεταμορφώνεται και αναπτύσσει ένα μοναδικό δέσιμο με το κοινό, εκτινάσσοντας τη διασκέδαση σε άλλα επίπεδα με τη δεξιοτεχνία, το ταλέντο αλλά και την εκρηκτική σκηνική του παρουσία.

- Το Blend υποδέχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα την Ιταλίδα εκπρόσωπο της techno, Carola Pisaturo. Μια άκρως γοητευτική περίπτωση παραγωγού και DJ, η οποία θα ανέβει στο booth του six d.o.g.s με σκοπό να μαγέψει το κοινό με τον ιδιαίτερο, χωρίς αναστολές ήχο της. Τα ενεργειακά grooves της Pisaturo σε συνδυασμό με την ομολογουμένως ενδιαφέρουσα παρουσία της, συνθέτουν μια περίπτωση καλλιτέχνιδος που συναρπάζει. Το line up θα συμπληρώσουν οι resident djs του Blend, Mikee και Μanolaco.

- Στην αυλή του Chill Pillμε τη γυάλινη οροφή και τη ζεστή ατμόσφαιρα, εκεί όπου χάνεις την αίσθηση του χρόνου μέσα από τις ιδιαίτερες μουσικές επιλογές του dj Stephμπορείτε να βρεθείτε για να απολαύσετε ιδιαίτερα cocktails από τους εξειδικευμένους bartenders, ιδιαίτερης γεύσης κρασιά και μπύρες, καθώς και μια ευρεία γκάμα επιλογών για το κάθε είδους ποτό. Το βράδυ του Σαββάτου η διάθεση θα είναι freestyle, funky, soul, rock και reggae.

- Το KaBar Cocktail Bar&Resto ανοίγει ξανά τις πόρτες του ανανεωμένο και έτοιμο να ξεσηκώσει τις νύχτες στο Θησείο. Grand Opening Σάββατο 19 Μαρτίου στις 23:30.

- 17 από τους πιο αγαπημένους djs της Αθήνας και 3 μοναδικοί performer και djs από το Λονδίνο, ενώνουν τις δυνάμεις τους για το μεγάλο πάρτι, που θα στηθεί στα δύο stage του Ρομάντσο, με σκοπό την ενίσχυση του Athens Pride.

- Στα Εξάρχεια και το Cusco cafe bar η Μαρία Πακτίτη μας προσκαλεί για ένα dj set... στο φλου. Παρέα θα ακούσετε rock, punk και funk μουσικές από την ελληνική και παγκόσμια μουσική σκηνή ξεφεύγοντας για λίγες ώρες από την καθημερινότητα. Ο Jack White, οι The Last Shadow Puppets, οι Ramons, οι Τρύπες, ο Κύριος Κ και οι Noise Figures είναι μόνο κάποιοι από τους καλεσμένους.

- Μουσικές από τις δεκαετίες του '40 και του '50, θα συνοδεύουν τα ποτά σας στο Blue Fox. Rock 'n' roll, swing, jive, boogie woogie και άλλες χορευτικές μουσικές εποχής, και φυσικά, χορός για όλους. Στις μουσικές: Dj Silvery Theodore και σπέσιαλ dj guest, ο Mr SaDle. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί κλήρωση με δώρα για 2 τυχερούς: μία κανάτα κοκτέιλ και ένα μπουκάλι βότκα ή ουίσκυ. 

- Μέσα από rock και όχι μόνο ήχους, σας περιμένουν στις 21.30 στο Cabrio για να περάσετε μια αξέχαστη βραδιά...υπό τους ήχους τριών μουσικών οργάνων και μιας μελωδικής φωνής, αλλά και με την παρέα ενός εξαιρετικού σαξοφωνίστα. LaCulpa!

- Αυτό το Σάββατο στο Χοροστάσιον θα στηθεί Rockaholic Party με τον Τάσο Χρηστίδη - 96.9 Rock FM - στα νέα decks, μιξάροντας όλους τους αγαπημένους alternative rock ύμνους από τα 90's μέχρι σήμερα.

- Το Steam Club υποδέχεται έναν από τους κορυφαίους και αγαπημένους techno artists του πλανήτη, τον Alberto Ruiz. Ο Ισπανός σταρ και resident DJ του Mega club BCM στην Ibiza, με αναρίθμητα tracks στα top 10 των techno charts, έρχεται για πρώτη φορά στη χώρα μας με τη φόρα της τεράστιας επιτυχίας των τελευταίων ετών. Μαζί του οι: Steve Sai, Anna V., Tech1ne και Fragk & Gi.

- Adrianos Papadeas, George Seragos, Nis Jou Vane, Steve Tsama και Dimitris Xourikis στα decks του ROOM 22.

- Mr.Orpheus και Chris K στο booth του Charlie.

- Gus & Bosno, Zoo Roo, Clubkid και Marsha στο Μaze.

Κυριακή 20 Μαρτίου

- Από τις 11.00 στη ζεστή γωνιά του Μπλε Παπαγάλου, όσο οι μεγάλοι θα πίνουν το καφέ τους, η Ελίζα Μπακοπούλου θα διαβάσει παραμύθι για τους μικρούς μας φίλους.

- Στο Barrett από τις 12.00 έως τις 20.00 θα στηθεί ένα bazaar με second hand ρούχα, αξεσουάρ, τσάντες, γυαλιά ηλίου, χειροποίητα κοσμήματα και ξύλινες κατασκευές με ανοιξιάτικη και boho διάθεση.

Kάθε Κυριακή μεσημέρι η σκηνή του "Ρυθμός Stage" μεταμορφώνεται σε παλιό λαϊκό πάλκο και υποδέχεται τους Κώστα και Δημήτρη Τριανταφυλλίδη. Ένα πρόγραμμα γεμάτο από αγαπημένα τραγούδια, παλιά λαϊκά, ρεμπέτικα και σμυρναίϊκα, που μιλούν απ’ ευθείας στην καρδιά και έχουν ως στόχο να ανακαλύψουμε την ουσία των πραγμάτων, συνδέοντας το χθες με το σήμερα. Η είσοδος είναι ελεύθερη και ειδικά για αυτές τις εμφανίσεις λειτουργεί και η κουζίνα του Ρυθμού με εξαιρετικές επιλογές.

- Οι Ηappy Dog Project δημιουργήθηκαν στην Αθήνα το 2000. Ξεκίνησαν επηρεασμένοι από μουσικούς και συγκροτήματα όπως οι John Scofield, Beastie Boys, Medeski Martin & Wood, Bill Laswell, James Brown, Έλληνες σολίστες της παραδοσιακής μουσικής (Πετρολουκάς Χαλκιάς) καλλιτέχνες του μεσογειακού/ανατολίτικου ήχου (Omar Faruk Tekbilek, Mercan Dede κά).

Με τον καιρό, το συγκρότημα δημιούργησε το δικό του χαρμάνι ήχου που μπλέκει το funky/hip hop groove με τους jazz αυτοσχεδιασμούς, ηχοχρώματα από την ελληνική παράδοση και dub ατμόσφαιρες. Έχουν παίξει σε δεκάδες clubs και φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στο φημισμένο Akbank Jazz Festival της Κωνσταντινούπολης, στο λονδρέζικο Hyde Park και αλλού. Το 2014 είναι χρονιά ορόσημο. Το γκρουπ αλλάζει σύνθεση, προσθέτει τρία πνευστά, πειραματίζεται σε νέους ήχους γυρνώντας σελίδα στην πορεία του.

Ακόμα πιο funky με ολίγον afro ήχο και με hip-hop "παρεμβάσεις" του MC Jeff “BNC” Gonzalez, οι νέοι Happy Dog ρισκάρουν και έχουν στιγμές απογειωτικές. Είναι το πρώτο τους live στο Tiki. Expect the unexpected!

- Στο Κελάρι του Athenaeum, οι Next Step Quintet, με καλεσμένο τον τραγουδιστή των Minor Project, Ευστάθιο Δράκο θα παρουσιάσουν live το project τους με διασκευές σε τραγούδια των Radiohead. Το project αυτό είναι κατά κανόνα instrumental. Οι Next Step Quintet κυκλοφόρησαν μόλις πρόσφατα το δεύτερο άλμπουμ τους με τίτλο «2» που έχει ήδη κερδίσει κοινό και κριτικούς, ενώ τον Μάιο το συγκρότημα θα βρεθεί στην Νέα Υόρκη. Ως νικητές του διεθνούς διαγωνισμού “Made In New York Jazz Competition” προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν στο gala-συναυλία που θα κλείσει τον διαγωνισμό.

- Το καπέλο είναι το κοινό στοιχείο κάθε φινετσάτου, σικάτου, κομψού και στιλάτου χορευτή. Όντας σημείο αναφοράς στη μόδα και την καθημερινότητα των περασμένων δεκαετιών, το καπέλο, μπορεί να έχει χάσει λίγη από την αίγλη του αλλά παραμένει ένα αγαπημένο αξεσουάρ. Ήρθε η στιγμή να ανοίξουμε παλιά μπαούλα και να ξετρυπώσουμε τραγιάσκες, akubra, ναυτικά καπέλα, boater hats, cloche hats, muchroom hats, bowler hats και cartweel hats. Φοράμε τα καπέλα μας λοιπόν, και δίνουμε ραντεβού στο Ρομάντσο, με υπέροχες μουσικές επιλογές rhythm n’ blues και rock 'n' roll από τον DJ Αντρέα Παναγόπουλο.

* Ακόμα περισσότερες εκδηλώσεις θα βρείτε στην ΑΤΖΕΝΤΑ
* Ιδέες
για τις εξορμήσεις σας μπορείτε να βρείτε και στα εκάστοτε Neighbour-hook
* Όλες οι παραστάσεις εδώ και * Οι ταινίες της εβδομάδας

Mαρία Πορτοκαλάκη
[email protected]