Πήραμε μια δόση "Chill Pill", μας άρεσε και κάτι μας λέει πως θα εθιστούμε

pill
ΔΕΥΤΕΡΑ, 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

Το «Chill Pill» ήρθε για να μας δώσει δυνατές …δόσεις twisted μορφών chilling.

φωτογραφίες: click@life

Κοντά στο Θησείο, προς το τέλος της Ερμού, στο γραφικό στενό της Λεπενιώτου, έκανε το «Chill Pill» την εμφάνισή του αρχές του Μάρτη, ενώ τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν μέσα στον Απρίλιο. Πρόκειται για το πρώτο επιχειρησιακό εγχείρημα του Νικήτα και της Αθηνάς Οικονομάκου, που αποτελεί το νέο talk of the town.

Ο Νικήτας, αν και Μαθηματικός, ασχολούταν ανέκαθεν με χώρους εστίασης, ενώ η Αθηνά, αν και καταξιωμένη ηθοποιός και προσφάτως δημιουργός κοσμημάτων, ήθελε πάντα να καταπιαστεί με το αντικείμενο. Έτσι, ύστερα από έρευνα μηνών για το κατάλληλο σημείο, κατέληξαν στην οδό Λεπενιώτου 22, όπου σε μια αρχοντική μονοκατοικία του 1930 δημιούργησαν το δικό τους στέκι.

Τη διακόσμηση επιμελήθηκαν οι δυο τους, ύστερα από τις εικόνες και τις εμπειρίες που έχουν συλλέξει κατά τα ταξίδια τους ανά τον κόσμο και κάπως έτσι γεννήθηκε το Chill Pill, υπό την επήρεια του οποίου διαμορφώνεται ο παλμός της πόλης έντονα τον τελευταίο μήνα.

Μοναστηριακός, πολυεπίπεδος και μοντέρνος χώρος, με θετική αύρα, ζεστός -για το χειμώνα- και παράλληλα, δροσερός -για τα καλοκαίρια- με έντονες δόσεις μπρονζέ στους τοίχους, τούβλο και ξύλο να κυριαρχούν, και γυάλινη οροφή να τον καθιστά ακόμα πιο ευήλιο, θα σας κάνει να αισθανθείτε αμέσως οικεία. Ιδανικός και για prive parties!

Το μεράκι της Αθηνάς και του Νικήτα προδίδουν επίσης το juke box στον επάνω όροφο του καταστήματος, που λειτουργεί κανονικά, η τηλεόραση – τραπέζι (δεκαετίας του 1960), αλλά και περισσότερες ρετρό πινελιές, που μπορείτε να ανακαλύψετε στο χώρο, όπως μια ραπτομηχανή singer, ο τεράστιος ξύλινος καθρέφτης, αλλά και οι καναπέδες κι οι πολυθρόνες που δεσπόζουν, σε βαθύ κόκκινο χρώμα.

Τι μπορείτε να απολαύσετε εκεί;

Εκλεκτό και μυρωδάτο καφέ (2,60 – 3,60 ευρώ), σοκολάτα κρύα ή ζεστή, σε διάφορες γεύσεις (3,50 – 4,50 ευρώ), όπως φράουλα ή μπαχαρικά, στις οποίες μπορεί να προστεθεί κατ’ επιλογή και αλκοόλ.

Επίσης, έχει γίνει προσεγμένη επιλογή σε μπύρες (μπουκάλια, αλλά και ποτήρι Radeberger Pils) και οίνους (3 λευκούς, 2 ροζέ, 3 ερυθρούς), ενώ όσον αφορά στην ενημερωμένη του κάβα θα συναντήσετε και premium αποστάγματα. Whiskey (blended, special, premium, rye, irish), Bourbon, Vodka, Tequila, Gin, Rum, Liquers, Vermouth, Cognac, Brandy από 7 – 9 ευρώ. Και φυσικά... super special cocktails.

Εμείς «αγγαρέψαμε» τον bar leader, Τζίμη Πατσούρα και γευθήκαμε μερικά από αυτά. Πρόκειται για παραλλαγές κλασικών cocktails, τις οποίες ανέλαβε να παρουσιάσει μέσω της σχετικής House Cocktail List η BarPhilosophy, επιθυμώντας να δώσει μια διαφορετική αίσθηση στον ουρανίσκο κάθε πελάτη.

Πάμε να τα δούμε…

Tommy’s Margarita (8 ευρώ): τεκίλα, Yuzu, αγαύη και λάιμ με γαρνιτούρα αποξηραμένο λεμόνι.

Cosmopolitan (8 ευρώ): βότκα, berry blend tee και πορτοκάλι, ενώ για γαρνιτούρα ένα χωνάκι με μαλλί της γριάς και κόκκινα φρούτα.

Zombie (9 ευρώ): rum blend, passion fruit, βανίλια, fresh pink grapefruit και σπιτικό falernum.

Moscow Mule (8 ευρώ): βότκα, stout beer και ginger beer.

Brumble (8 ευρώ): τζιν, κόκκινα φρούτα και λεμόνι, ενώ στο χείλος του ποτηριού υπήρχε λιωμένη σοκολάτα.

Αν το αλκοόλ σάς ανοίξει την όρεξη, μην την καταπιέσετε. Γευθείτε ένα από τα πιάτα του καταλόγου, όπως Smoked Salmon Club Sandwich (7 ευρώ), Old Fashion Beef Burger (8,50 ευρώ), ποικιλία τυριών για 2 άτομα (8 ευρώ) και μια σούπερ σαλάτα «Chill Vegie» (7,50 ευρώ) με ρόδι, τυρί gorgonzola, καρύδια, σπανάκι και σάλτσα ροδιού.

Εν καιρώ θα προστεθούν περισσότερες επιλογές σε urban φαγητό, αλλά και γλυκά (με αλκοόλ), όπως μπανόφι, τσιζκέικ κ.ά. σερβιρισμένα με πρωτότυπους τρόπους.

Τη μουσική επιμελούνται δημοφιλείς και καταξιωμένοι στο χώρο τους djs και κινείται σε ρυθμούς soul, funky, jazz, rock, nu disco και ηλεκτρονικούς, ενώ τα Σάββατα οι μελωδίες είναι πιο mainstream. Σύντομα θα αρχίσουν να διοργανώνονται και θεματικές βραδιές, είτε με live εμφάνιση συγκροτημάτων, είτε με εκθέσεις ή βραδιές stand-up comedy.

* Ανοιχτά από Τετάρτη έως και Κυριακή, από νωρίς το απόγευμα, ενώ όσο ανοίγει ο καιρός θα ανοίγει και το Chill Pill νωρίτερα, προσφέροντας στους θαμώνες και brunch.
* Αν αγχωθείτε πως θα δυσκολευτείτε να βρείτε parking στα στενά της περιοχής, να σας ενημερώσουμε πως απέναντι ακριβώς από την είσοδο του καταστήματος υπάρχει ιδιωτικό parking. (5 ευρώ)

Eσείς ακόμα να πάρετε την εβδομαδιαία «Chill Pill» δόση σας;

Μαρία Πορτοκαλάκη
[email protected]