Όλα τα parties, dj sets και lives του τριημέρου (1-3/4)

citylife
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 01 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

Ο μήνας δεν θα μπορούσε παρά να ξεκινήσει δυναμικά, με ποικίλης ύλης events στην πρωτεύουσα!

Παρασκευή 1 Απριλίου

- Η Νέβη Τσουκαλά με την βαθιά φωνή της, μαζί με τον λυρικό πιανίστα Μάνο Αθανασιάδη και τον δεξιοτέχνη κοντραμπασίστα Κώστα Κωνσταντίνου, συνθέτουν ένα τρίο που μας παρασύρει σε προηγούμενες δεκαετίες της τζαζ μουσικής σκηνής, παρουσιάζοντας αγαπημένα διαχρονικά τραγούδια απο το American songbook, που έχουν πρωτοερμηνεύσει η Billie Holiday, o Chet Baker, η Nina Simone, καθώς και νεότεροι καλλιτέχνες όπως η Cyndi Lauper, η Diana Krall και άλλοι. Επίσης "πειράζουν" γνωστά τραγούδια της ποπ με το άγγιγμα της τζαζ. Στο El Convento Del Arte στις 22:15.

- Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης για πρώτη φορα στο Κύτταρο για 4 «συλλεκτικές» εμφανίσεις: Παρασκευή 1η, Σάββατο 2, Παρασκευή 8 και Σάββατο 9 Απριλίου. Την παράσταση χαρακτηρίζουν η επικοινωνία μεταξύ μουσικών και ακροατών, τα ελεύθερα και τα ενορχηστρωμένα μέρη, οι εντάσεις και οι σιωπές, ο συγκερασμός διαφορετικών μουσικών ειδών και η δημιουργία κοινής αισθητικής από συντελεστές που προέρχονται από διαφορετικούς μουσικούς κόσμους. Μέσα από την ιδιαιτερότητα ενός σχήματος αποτελούμενου αποκλειστικά από έγχορδα, αλλά και μέσα από την εφευρετικότητα της συγκεκριμένης ομάδας, τα τραγούδια αντιμετωπίζονται συνεχώς με νέους τρόπους, σαν πρόσωπα κοιταγμένα από διαφορετικές γωνίες.

- To mobile party Yes it does!! Sure it does!! και το Ρομάντσο, σας προσκαλούν σε ένα μεγάλο πάρτι, που σκοπό έχει να γιορτάσει το τέλος του χειμώνα και παράλληλα τον ερχομό της αθηναϊκής άνοιξης. Μεγάλος καλεσμένος της βραδιάς ο Mehmet Aslan. O Ελβετός, Τουρκικής καταγωγής DJ που απέκτησε φήμη χάρη στη μοναδική ικανότητα του να αναμειγνύει παλιά κομμάτια τούρκικης funk, disco και rock με σύγχρονους ηλεκτρονικούς ήχους, θα πραγματοποιήσει το αθηναϊκό του ντεμπούτο παρέα με τον ιθύνοντα νου του Κορμοράνου, Blue Lagoon, και τους resident DJs του Yid!Sid!, Bad Spencer & the Dreamer.

- H Medea Electronique σε συνεργασία με το ΒOOZE, διοργανώνει για 4η χρονιά το  φεστιβάλ ζωντανής πειραματικής ηλεκτρονικής μουσικής «Electric Nights». Σε αυτό το μοναδικό δρώμενο, παράγει με ισχυρή δημιουργική ενέργεια ένα πρόγραμμα καινοτόμου ηχητικού και μουσικού αυτοσχεδιασμού. Τακτικοί καλεσμένοι της Medea Electronique από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που ασχολούνται με την πειραματική ηλεκτρονική μουσική, τον θόρυβο, τις DIY μουσικές δραστηριότητες και την avant garde, συμπράττουν επί σκηνής, σε performances ηλεκτρονικής μουσικής. 

-  Tο νέο Αθηναϊκό Label Groove Recipe θα πραγματοποιήσει το πρώτο του Showcase στο Mikro. H Groove Recipe πρωτοτυπεί συνδυάζοντας δύο αγαπημένες μας συνήθειες, την house μουσική και τα cocktails και υπόσχεται μια μοναδική εμπειρία βασισμένη πάνω σε αυτά τα δύο συστατικά από νωρίς το βράδυ μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες. 
Ο πλέον ανερχόμενος Έλληνας παραγωγός Liva K από την Πάτρα, το δίδυμο των J.X Vertical και Minas V. από την ομάδα των Vibrate και οι ταλαντούχοι George B και Haris Kate από Πάργα και Κατερίνη αντίστοιχα, συνθέτουν το εκρηκτικό line up της βραδιάς. 

- Στα decks του "Ρολογιού" ο  dj/radio producer Snatch (Stelios Karavitis DjSnatch pepper 96.6fm). 

- O Σταμάτης Γρίσπος και η Bloody Mary συναντιούνται στα decks του Tithora club.

- O John Chouliaras παίζοντας στην έδρα του "Pop Up PIso Bar" παρουσιάζει τους Dimitris Anagnostou και atsou σε ένα party από αυτά που φεύγεις νωρίς το πρωί.

- Το SEDS ξεκινάει νωρίς το πρωί του Σαββάτου το τέταρτο after-hours party της season. Oι Steve Sai, Mattik και St.M. με full διάθεση για ένα ατελείωτο event και με dj sets που θα περιέχουν από Τechnο-Τech house μέχρι και minimal-dub ήχους, είναι σίγουρο ότι θα δημιουργήσουν μια αξέχαστη after ατμόσφαιρα. Στο SkullBar.

Σάββατο 2 Απριλίου

- Η "Δυτική όχθη" υποδέχεται με μεγάλη χαρά τον Χρήστο Δάντη για μία μοναδική εμφάνιση. Μαζί του οι μουσικοί Λευτέρης Παπαμαλλής στα πλήκτρα, Νίκος Παγώνης στα τύμπανα, Πέτρος Βασιλειάδης στο μπάσο και Μαρίος Λούπασης στην κιθάρα. Συμμετέχει στο τραγούδι και στα φωνητικά η Ευδοκία Ράπτη, ενώ την ευθύνη του ήχου έχει ο Δημήτρης Ρετουνιώτης.

- Ο Δημήτρης Μπάσης και η Σοφία Κουρτίδου συμπράττουν σε μια μουσική παράσταση με ήχους μοντέρνους, έντεχνους αλλά και λαϊκούς, για δύο παραστάσεις στον "Ρυθμός Stage" τα Σάββατα 2 και 9 Απριλίου. Ο Δημήτρης Μπάσης, έχει χαρακτηριστεί μία από τις σημαντικότερες λαϊκές φωνές των τελευταίων ετών έχοντας αφήσει το καλλιτεχνικό του αποτύπωμα στο σύγχρονο λαϊκό τραγούδι. Έχει κερδίσει όλα τα δύσκολα στοιχήματα στην καριέρα του, αφού έχει τολμήσει στις ζωντανές του εμφανίσεις να αναμετρηθεί με τραγούδια που σφραγίστηκαν από μύθους του παρελθόντος. Η ωριμότητα της φωνής του, η μοναδική του ερμηνεία, το πάθος, αλλά και η αυθεντικότητά του υπόσχονται να μας χαρίσουν μεγάλες στιγμές. 
Μαζί του η πολυτάλαντη τραγουδοποιός και ερμηνεύτρια Σοφία Κουρτίδου η οποία με το ιδιαίτερο της στυλ θα παρουσιάσει τραγούδια από την προσωπική της δισκογραφία αλλά και αγαπημένες διασκευές.

- Ο Σταύρος Ρωμανός με την ορχήστρα του επιστρέφουν για το Spring Sinatra Part III. Σε πρώτη original εκτέλεση στην Ελλάδα τα Night and Day, Birth of The Blues, Too Marvelous for Words, You And Me, Let Me Try Again, Papa Loves Mambo, That's Amore, Jump Jive n' Wail. Δυόμιση ώρες μουσικής πανδαισίας πλαισιωμένης από τους Swingers σε μοναδικές εκτελέσεις των Count Basie, Duke Ellington, Arturo Sandoval, Dizzy Gillespie και ένα δεύτερο μέρος full of latin & rocking swings....Blues Brothers, Brian Setzer, Bobby Darin. Κι όλα αυτά στο Jazzpoint στις 22:30. Κάθε Σάββατο από 2 έως 23 Απριλίου

- Δύο ξεχωριστές ερμηνεύτριες, δύο εξαιρετικές φωνές συναντιούνται επί σκηνής για πρώτη φορά. Η Ελένη Πέτα και η Fide Köksal θα ενώσουν τις δύο πλευρές του Αιγαίου και θα μας χαρίσουν ένα πρόγραμμα με τραγούδια του κόσμου, για δύο μοναδικές παραστάσεις στο Σφίγγα Music Theatre. Αγαπημένες μελωδίες σε διάφορες γλώσσες που ερμηνεύουν μοναδικά και οι δύο, πότε μόνες και πότε σε απολαυστικές διφωνίες, θα μας ταξιδέψουν σε ήχους, εικόνες και αισθήσεις από την Ελλάδα, την Σμύρνη και τα παράλια της Μικράς Ασίας, αλλά και την Ευρώπη και την Αμερική.

- Ένας από τους πιο χαρισματικούς καλλιτέχνες του Μεξικό, αλλά και παγκοσμίως αναγνωρισμένος, ο Hector, θα είναι για άλλη μια φορά καλεσμένος της Deep Phase. Ιδρυτής της πολλά υποσχόμενης VL Recordings και της Vatos Locos crew, καθώς και πρόσφατα resident των Music On events του Marco Carola, θα βρεθεί στα decks του Steam για να μας συναρπάσει.

- Στη γειτονιά της οδού Θησέως, στη στοά του Drunk Sinatra, θα βρεθούν οι Videotapes, για πρώτη φορά πίσω από τα decks του νέου Cocktail bar της πόλης Rehab. Exotic Disco Funk και Vintage Nu Disco tunes αυτό το Σάββατο από τις 10 το βράδυ.

- Υπό την επήρεια Chill Pill και σε μεγάλες δόσεις όπως αρμόζει για Σαββατόβραδο... Τα συστατικά του, η καλή παρέα, οι uplifting μουσικές του Steph, τα μοναδικά cocktails, η πλούσια κάβα, καθώς και οι πολλές επιλογές σε urban φαγητό και γλυκό δεν σου αφήνουν και πολλά περιθώρια να αντισταθείς... 

- Τι συμβαίνει όταν ανακατεύεις τους Duran Duran, INXS, Depeche Mode και New Order με τους Michael Jackson, Billy Idol, Madonna, Blondie; Μια χορευτική συνταγή με την υπογραφή των DJ's Σταμάτη Γρίσπου & NatK στο Ritzy!

Kυριακή 3 Απριλίου

- Παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας αδέσποτων ζώων, οι atenistas σας προσκαλούν να ανοίξετε την αγκαλιά σας και να νοιαστείτε για αυτές ξεχωριστές ψυχές χωρίς σπίτι σε μια μεγάλη φιλοζωική δράση που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Κλαυθμώνος (Μετρό Πανεπιστήμιο) από τις 11 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι.

Γνώρισε κι εκδήλωσε το ενδιαφέρον σου να υιοθετήσεις έναν από τους σκύλους που φιλοξενούνται στα καταφύγια των οργανώσεων και υποδομών. Δεκάδες σκυλάκια από μικρά ως μεγάλα θα 'ναι εκεί και θα περιμένουν να βρουν επιτέλους ένα σπίτι. Άνοιξε την καρδιά σου σ’ αυτά τα υπέροχα πλάσματα.

Όσοι υιοθετήσουν θα λάβουν για τα σκυλάκια 6 μήνες δωρεάν τροφή (εκτός Ζ.Φ. Ηλιούπολης που καλύπτει με άλλο πρόγραμμα) καθώς και εμβολιασμό ( +στείρωση στην περίπτωση του Δ. Αθηναίων). Οι υιοθεσίες θα πραγματοποιούνται μέσω των οργανώσεων, με συμβόλαιο υιοθεσίας, και με τις προϋποθέσεις που ορίζονται από το νόμο. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του ΟΠΑΝΔΑ Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων

- Τoν Οκτώβριο το Gazarte εγκαινίασε τη θεατρική του δραστηριότητα με την πιο πολυσυζητημένη παράσταση του περσινού Φεστιβάλ Αθηνών: «To '21» του Άρη Μπινιάρη. Μια ρηξικέλευθη ματιά στην Ελληνική Επανάσταση υπό τη μορφή ροκ ορατόριου, που πηγαίνει ακόμα πιο μακριά τη φόρμα που ο ιδιοφυής νέος δημιουργός εγκαινίασε με το «Θείο Τραγί». Τον Απρίλιο δίνεται ξανά η ευκαιρία στο αθηναϊκό κοινό να δει την παράσταση αυτή καθώς επιστρέφει στο  GAZARTE για 4 βράδια: 3, 10, 17 & 24 Απριλίου.

- Kάθε Σάββατο προς Κυριακή μετά τις 5.00 το πρωί, οι Mikele και Romylos φιλοξενούν στα decks του «Athens Afte(R) Hours» στο Skull Bar, φίλους τους και αγαπημένους μας dj’s από τον ευρύτερο χώρο της dance προσφέροντας μας αξέχαστα μουσικά ξημερώματα...

- Μια εκλεκτή μουσική συντροφιά, με λατρεία στις μουσικές του Μάνου Χατζιδάκι, μας καλούν να περπατήσουμε μαζί στην Οδό Ονείρων, να ταξιδέψουμε στον χρόνο παρέα με την Ελένη, τον Κεμάλ, τον Οδοιπόρο, τη Μαριάνθη, την Αθανασία, τον Μεγάλο Ερωτικό, με επιλογές από τις τόσες μελωδίες, που γεμίζουν τα όνειρά μας, που μας κάνουν να ελπίζουμε, να θυμόμαστε, να ξαναζούμε σαν παιδιά, να σιγοτραγουδάμε... Επιβιβαζόμαστε στο Θεατρικό Βαγόνι της Αμαξοστοιχίας για μια μόνο βραδιά, στις 21.00. Η Αθηνά Ρούτση μας τραγουδά, η Άλκηστις Ραυτοπούλου συνοδεύει στο πιάνο και ο Φώτης Μυλωνάς στα πνευστά, την κιθάρα και το μαντολίνο.

- Συνδημιουργός του μοναδικού ήχου του Paisley underground στα 80s, πρωτοπόρος της americana/ alt. country με τους Green On Red, αλλά και με το on & off σχήμα του με τον Steve Wynn (Danny & Dusty), εμβληματική ροκ-εν-ρολ φιγούρα της Δυτικής Ακτής, αλλά και ένας αυθεντικός νουάρ χαρακτήρας μιας ταινίας που το μυθιστορηματικό της σενάριο της γράφεται εδώ και 35 χρόνια, ο Dan Stuart θα βρεθεί στην Αθήνα για μία και μοναδική εμφάνιση, στο Tiki Bar, σε μια συναυλία που θα συμμετέχουν επίσης, οι Dark Rags και ο Αργεντινο-Αμερικάνος τροβαδούρος Fernando.

* Ακόμα περισσότερες εκδηλώσεις θα βρείτε στην ΑΤΖΕΝΤΑ
* Ιδέες
 για τις εξορμήσεις σας μπορείτε να βρείτε και στα εκάστοτε Neighbour-hook
* Όλες οι παραστάσεις εδώ και * Οι ταινίες της εβδομάδας

Mαρία Πορτοκαλάκη
[email protected]