Neighbour-hook στα δωμάτια απόδρασης της πρωτεύουσας

citylife
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 08 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

Τα δωμάτια απόδρασης έχουν δώσει άλλη διάσταση στην ψυχαγωγία και τη διασκέδαση ανθρώπων όλων των ηλικιών στην πόλη. Εμείς ξεχωρίσαμε κάποια από όσα υπάρχουν στα προάστια της πρωτεύουσας και σας προτείνουμε να πάρετε την παρέα σας και να επισκεφθείτε εκείνο που σας εξιτάρει περισσότερο.

Τhe Mind Trap - Κολωνάκι, Χαλάνδρι, Μαρούσι, Μοναστηράκι, Πειραιάς

Μπήκες στο δωμάτιο; Τώρα ο στόχος είναι η απόδραση. 
Aναλυτικά όλα τα θεματικά δωμάτια του «The Mind Trap» ανά περιοχή εδώ

Escaped - Κωνσταντινουπόλεως 65, Aιγάλεω, Τηλ. 213 035 6553

Το Escaped σε προκαλεί να ζήσεις μια συγκλονιστική εμπειρία περιπέτειας που θα σου μείνει αξέχαστη. Πέντε πραγματικά ζωντανά δωμάτια απόδρασης ήδη σε λειτουργία και άλλα 3 στα σκαριά, βασισμένα σε αληθινές ιστορίες με απίστευτη διακόσμηση και πρωτότυπους γρίφους, θα σε κάνουν να νιώσεις πρωταγωνιστής σε ταινία δράσης. Τα σενάρια πρωτότυπα και μοναδικά, όλα εμπνευσμένα και κατασκευασμένα από τους ιδιοκτήτες του, λάτρεις των διαδραστικών παιχνιδιών.

Το πρώτο και πιο «εύκολο» δωμάτιο Room 101 είναι το καμαρίνι της Νεκρής Ντίβας που σε μεταφέρει στο 1968 και σαν άλλος Ηρακλής Πουαρό πρέπει να βρεις ποιος και γιατί δολοφόνησε την πρωταγωνίστρια, αλλά και να καταφέρεις να φύγεις πριν ο δολοφόνος επιστρέψει.

Στο δωμάτιο 102 μεταφέρεσαι στη φοιτητική εστία του ΜΙΤ στο Κέμπριτζ και, μέσα από μια σειρά πανέξυπνων γρίφων, πρέπει να λύσεις το μυστήριο της εξαφάνισης του παράξενου φοιτητή, αλλά και να καταφέρεις να αποδράσεις από κει σε λιγότερο από 60 λεπτά.

Το τρίτο δωμάτιο του Escaped, Room 103 είναι τρόμου. Βρίσκεσαι κατά λάθος στο εργαστήριο ενός παρανοϊκού που θέλει να ξανακάνει γνωστά ανθρωποπειράματα. Αίμα, τρόμος, αγωνία και δράση σε ένα από τα πιο τρομακτικά δωμάτια της Αθήνας. Εσύ θα είσαι το θύμα, ο θύτης ή ο ηθικός αυτουργός;

World of Magic είναι ο τίτλος του 4ου δωματίου με αριθμό 201 στο Escaped. Μαγικά τρικ, ξόρκια, LIVE ACTING, μυστικά περάσματα αλλά και εξαφανίσεις (!) μαζί με τα 80 τετραγωνικά και ομάδα 8 ατόμων συνθέτουν το παζλ για μια μοναδική περιπέτεια στον κόσμο της μαγείας. Στόχος η επιστροφή στην πραγματικότητα.

Tέλος, το πιο καινούριο και το μόνο sequel σε escape room, το δωμάτιο 202 αλλάζει τα δεδομένα στα δωμάτια απόδρασης. Paranoic II. Η συνέχεια της ιστορίας του room 103 εξελίσσεται σε 100 τετραγωνικά χώρο, 90 λεπτά χρόνο, με 100% δράση, physical task και Live acting σε μια χολιγουντιανού τύπου υπερπαραγωγή. Ένα ζωντανό παιχνίδι για γερά νεύρα! 

Mind the clue - Λεωφ. Βουλιαγμένης 165, Τηλ. 210 902 5732

Τρία δωμάτια, ένας στόχος… Αποδράστε πριν να είναι αργά

Live Experiment: Ένας ψυχοπαθής επιστήμονας, μία απαγωγή και ένα ζωντανό πείραμα. Μπορεί ο ανθρώπινος εγκέφαλος να νικήσει τον φόβο; Μπορεί το ένστικτο επιβίωσης να νικήσει τον χρόνο; Μπορείς να συνεργαστείς για να αποδράσεις; Για να απαντήσεις γίνε εσύ το επόμενο θύμα του σε αυτό το ζωντανό πείραμα! Θυμήσου: Η απόδραση αυτή την φορά δεν είναι αρκετή για να επιβιώσεις… Πόσοι από την ομάδα σου θα τα καταφέρουν;

The Scientific laboratory: Ένα νοσηρό σχέδιο εξόντωσης της ανθρωπότητας. Μία μυστική συνάντηση λίγο πριν την αντίστροφη μέτρηση για το τέλος του κόσμου όπως τον ξέραμε. 5 αδίστακτοι και διεστραμμένοι επιστήμονες ένωσαν τις γνώσεις τους για να αφανίσουν το ανθρώπινο είδος. Έχεις 60’ για να βρεις το σημείο συνάντησης και να τους σταματήσεις… Θα τα καταφέρεις;

The dark room: Ιt’s gonna be dark and it’s coming soon…

The Box - Λεωφ. Ηρακλείου 197, Ν. Ιωνία, Τηλ. 210 279 9427

Πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση, η οποία λειτουργεί περίπου ενάμιση χρόνο κι είναι βασισμένη αποκλειστικά σε ιδέες του δημιουργού της, Στάθη Κοκκινάκη. Όλα τα δωμάτια απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες (από 10 ετών) και διαμορφώνονται ανάλογα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες των παικτών. Σημαντικό πλεονέκτημα αποτελεί η κινηματογραφική παρουσίαση των παιχνιδιών, που ξεκινά από τους χώρους υποδοχής και συνεχίζεται και στα δωμάτια, με μουσική, οπτικά και ηχητικά εφέ, σενάριο και σκηνοθεσία. Οι ιστορίες που αντιστοιχούν σε κάθε ένα από τα δωμάτια είναι:

The haunted box: Ενα ρίγος διαπερνά την σπονδυλική σας στήλη, την ώρα που η πόρτα κλειδώνει πίσω σας. Ρίχνετε βιαστικές ματιές γύρω σας. Τι θα κάνετε; Κάποιος σας ακολουθεί ή νομίζετε; Πρέπει να ξεκινήσετε να ψάχνετε τον τρόπο να βγείτε έξω. Η ώρα περνάει... Το ρολόι πλησιάζει 12... Τικ, τακ, τικ, τακ...

The museum box: Μπαίνετε στο δωμάτιο και το βλέπετε! Ακριβώς μπροστά στα μάτια σας γυαλίζει και σας προκαλεί να απλώσετε το χέρι να το πιάσετε. Δεν είναι όμως και τόσο εύκολο. Υπάρχει φύλακας, υπάρχουν κάγκελα και λείζερ. Τέρμα το χάζεμα, ας αρχίσουμε! Ακούγονται βήματα... είναι ο φρουρός! Πλησιάζει βήμα, βήμα, βήμα.

The temple box: Έχοντας αφιερώσει χρόνια μελετώντας τον θαυμαστό, αλλά χαμένο στην ζούγκλα, πολιτισμό των Μάγιας, η έρευνά σας, σας οδήγησε στην αποκρυπτογράφηση του μυστηριώδους κώδικα που άφησαν πίσω τους και είστε επιτέλους έτοιμοι να πραγματοποιήσετε το ταξίδι των ονείρων σας και ίσως να ανακαλύψετε τον πολύτιμο θησαυρό τους. Ο πιλότος μας μπορεί να σας οδηγήσει μέχρι την είσοδο του ναού, αλλά μόνο οι δικές σας δυνάμεις θα σας επιτρέψουν να επιστρέψετε από αυτό το μαγικό ταξίδι στον χρόνο, όπου ιστορία και μύθοι θα ζωντανέψουν μπροστά στα μάτια σας, σε μια περιπέτεια, που μόλις ξεκινάει.

The time box: Ο διεθνούς φήμης επιστήμονας βρίσκεται ένα βήμα πριν την φοβερή ανακάλυψη του μαγικού φίλτρου, που θα βοηθήσει όλη την ανθρωπότητα. Και ξαφνικά χάνεται, αφήνοντας πίσω του έρευνες πολλών ετών. Εκεί θα μπεις εσύ με την παρέα σου και θα συνεχίσεις την μισοτελειωμένη χρονομηχανή του για να επιστρέψεις στην εποχή που βρισκόταν το μοναδικό συστατικό! Ένα υπέροχο ταξίδι,στον χώρο και στον χρόνο,σε περιμένει. Ετοιμάσου!

Great Escape - Λεπενιώτου 12, Ψυρρή, Τηλ. 213 035 4432

Το Great Escape αποτελεί μια εταιρία που δραστηριοποιείται στον τομέα των ζωντανών παιχνιδιών απόδρασης, βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και διανύει το δεύτερο έτος λειτουργίας της. Τα ωράρια είναι 14.30 - 23.30 από Δευτέρα μέχρι και Σάββατο και 11.30 - 23.30 τις Κυριακές. Οι κρατήσεις γίνονται είτε τηλεφωνικά είτε ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας του. Αυτή την στιγμή έχει 5 διαφορετικά θεματικά δωμάτια σε μια έκταση 400 τετραγωνικών μέτρων, ενώ έχει ανοίξει παραρτήματα τόσο στην πόλη της Καλαμάτας, όσο και σε αυτή της Θεσσαλονίκης με τα ίδια θεματικά δωμάτια. Τα 5 θεματικά δωμάτια είναι:

The Circus: ιδανικό για αρχάριες ομάδες, μας μεταφέρει σε ένα τρελό τσίρκο το οποίο παίζει με το μυαλό μας και μας προκαλεί να βρούμε μέσα σε 60 λεπτά τον τρόπο να αποδράσουμε από αυτό.

The Perfect Crime: πολύ διαδραστικό με έντονη δράση. Το δωμάτιο μας μεταφέρει στην αγωνιώδη αναζήτηση ενός serial killer προκαλώντας μας να λύσουμε το μυστήριο με τις 3 δολοφονίες μέσα σε 60 λεπτά και να βρούμε την έξοδο από το κρησφύγετο του πριν αυτός επιστρέψει και μας πιάσει να ψαχουλεύουμε στα πράγματά του. 

Guantanamo: εξίσου διαδραστικό με ακόμα πιο έντονη δράση και πολύ αδρεναλίνη. Μας μεταφέρει στην πιο σκληρή φυλακή του πλανήτη όπου έχουμε 60 λεπτά για να βρούμε τον τρόπο να σπάσουμε τα συστήματα ασφάλειας και να αποδράσουμε πριν φτάσει η ώρα της εκτέλεσής μας. 

Schindler's List: βασισμένο στην ομώνυμη ταινία, το δωμάτιο μας μεταφέρει στην Πολωνία του 39 και στο πολύ ατμοσφαιρικό γραφείο του Όσκαρ Σίντλερ, με σκοπό να βρούμε την λίστα με τα ονόματα αυτών που κατάφερε να σώσει από τον βέβαιο θάνατο των στρατοπέδων συγκέντρωσης πριν από τους Γερμανούς και να καταφέρουμε να αποδράσουμε με τη λίστα στα χέρια μας. 

Inception: βασισμένο και αυτό στην ομώνυμη ταινία, μας μεταφέρει στο μέλλον και στο όνειρο ενός πολύ πλούσιου επιχειρηματία με μοναδικό σκοπό να ανακαλύψουμε έναν κωδικό πριν αυτός ξυπνήσει και μας εγκλωβίσει για πάντα στο όνειρό του. 

Μαρία Πορτοκαλάκη
[email protected]

Mπορείτε να διαβάσετε όλα τα «NEIGHBOUR-HOOK» εδώ