O δραστήριος Αμερικανός dj Diplo καλεσμένος του Κορμοράνου

o-drastirios-amerikanos-dj-diplo-kalesmenos-tou-kormoranou

ΤΡΙΤΗ, 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012

Ο remixer, επιμελητής συλλογών, παραγωγός, αλλά κυρίως σπουδαίος dj, Diplo, εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στις 15 Ιανουαρίου, στο Kookoo, σε ένα ξέφρενο πάρτι με τους Acid Baby Jesus και τους djs Winjer, Blue Lagoon και Constant Dice.

O Diplo ζει στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, το πραγματικό του όνομα είναι Thomas Wesley Pentz και είναι ένας από τους πιο δραστήριους djs και παραγωγούς των τελευταίων χρόνων. Ιδρυτής της Mad Decent, μέλος των Major Lazer, σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ «Favela On Blast» και περιζήτητος remixer, έχει στο ενεργητικό του σημαντικές συνεργασίες με τους M.I.A., Beyonce, Tiesto, Santigold, Afrojack, Skrillex, Die Antwoord και Snoop Dogg, μεταξύ πολλών άλλων.

Το 2003 ίδρυσε το Ηollertronix, ένα clubnight και ταυτόχρονα μουσική κολεκτίβα, ενώ την επόμενη χρονιά κυκλοφόρησε τον πρώτο του δίσκο, «Florida», για την big Dada της Ninja Tune. Το 2004 συναντήθηκε με την M.I.A. στο Fabric club του Λονδίνου και άρχισαν να δουλεύουν μαζί, δημιουργώντας -μεταξύ άλλων- το κομμάτι «Paper Planes», το οποίο έφτασε στο Νο. 4 του Billboard και κέρδισε ένα βραβείο Grammy.

O Diplo, τα επόμενα χρόνια σχηματίζει τους Major Lazer με τον dj Switch και κυκλοφορούν έναν δίσκο, 2 eps, singles και mixtapes. Περιοδεύουν σε όλον τον κόσμο και παίζουν headliners σε μερικά από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ του πλανήτη.

Αυτές τις μέρες πρόκειται να κυκλοφορήσει το καινούργιο του προσωπικό ep, με τίτλο «Express Yourself», ενώ παράλληλα δουλεύει για το δεύτερο φουλ άλμπουμ των Major Lazer, με πρώτο single το «Original Don».

Μαζί του θα παίξουν μουσική οι Acid Baby Jesus, μια post-psycho-garage εγχώρια μπάντα με περιοδείες στην Ευρώπη και την Αμερική. Έχουν κυκλοφορήσει μία κασέτα, ένα 7" single στην Sound Effect και πρόσφατα ένα 7" και ένα LP στην αμερικάνικη Slovenly rec.

Πληροφορίες: Kοοκοο, Ιάκχου 17, Γκάζι, 210 3450930, την Κυριακή 15 Ιανουαρίου, στις 9 μ.μ., είσοδος 10 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: vinyl microstore (ώρες καταστήματος) και Τώρα Κ44 (βράδυ).