Αποτοξινωθήκαμε στην εξωτική ατμόσφαιρα του Rehab (Video)

rehab-123
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

Rehab: το λέει και το όνομά του. Αποτοξίνωση. Αποτοξίνωση …από τη στεναχώρια, τη ρουτίνα, το στρες και το γκρι που κυριαρχούν γύρω μας.

Επισκεφθήκαμε τον κόσμο του Rehab κι αυτομάτως αισθανθήκαμε να κατακλυζόμαστε από αγάπη, πάθος, έρωτα, χαλάρωση. Ταξιδέψαμε σε ένα εξωτικό μέρος, που αν και στο κέντρο της Αθήνας, δε θυμίζει σε τίποτα κάποιο από τα στέκια της.

Τη διακόσμηση επιμελήθηκαν οι ιδιοκτήτες του, Τεό Γαντές και Βάσω Παπαγιάννη, με το αρχιτεκτονικό γραφείο «al design». Βρίσκεται στο βάθος της στοάς της οδού Θησέως 16, άνοιξε τις πόρτες του στις 17 Φεβρουαρίου και μας υποδέχεται καθημερινά από τις 17.00. Πρόκειται για ένα λαμπερό και μυστήριο spot με ιδιαίτερη αύρα και προσωπικότητα, που είναι εμπνευσμένο από την εποχή των 50's, με δυναμικά στοιχεία πολυτέλειας που θα σας γοητεύσουν.  

Καθώς εισέρχεστε στο χώρο του, σίγουρα θα ξεχωρίσετε το ενυδρείο ,με τα πολύχρωμα ψάρια και το φωτιστικό με τους κυλίνδρους που παραπέμπει σε μάτι ψαριού.

Σε όλο το μαγαζί υπάρχει διάχυτο ένα παιχνίδι αντανακλάσεων χάρη στα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν (μάρμαρο, μπρούντζος, καθρέπτες και το ραφ πλακάκι), στις ραφιέρες του θα αντικρίσετε μοναδικές συλλογές διακοσμητικών αντικειμένων από την προσωπική συλλογή των ιδιοκτητών, ενώ η μαύρη ταπετσαρία με τους χρυσούς φοίνικες, που κυριαρχεί σε όλους τους τοίχους του Rehab, αποτελεί εξαιρετικό σουρεαλιστικό φόντο, ώστε να αναδειχτούν τα πολύχρωμα ψάρια του Απόστολου Λάβδα.

Κατά την επίσκεψή μας, συναντήσαμε πίσω από την μπάρα τον Αλέξανδρο Γκικόπουλο, ο οποίος μας μύησε στην Tiki κουλτούρα, βάζοντάς μας να γευθούμε μερικά από τα cocktail της signature list, που επιμελήθηκε για το Rehab.

Έτσι, ξεκινήσαμε με το «The Chameleon Song», για τη δημιουργία του οποίου ο Αλέξανδρος εμπνεύστηκε από την ιδιότητα του χαμαιλέοντα να αλλάζει χρώμα (πρόκειται για ένα cocktail που αλλάζει γεύσεις), συνεχίσαμε με το «Aquarell», που ονομάστηκε έτσι γιατί πολλά πράγματα ξεκινούν από μια ακουαρέλα, όπως δηλώνει ο ίδιος, οπότε αποφασίστηκε να κλείσει ο κατάλογος με το συγκεκριμένο ποτό. Εμείς κλείσαμε το ταξίδι αυτό με ένα «Elevator to the Gallows», που εμπνεύστηκε από την ταινία «Ασανσέρ για δολοφόνους» και το soundtrack του Miles Davis, ενώ οσονούπω θ’ αποκτήσει σχέση και με κάτι που θα γίνει στο ντεκόρ του μαγαζιού. Ίδωμεν...

Πάρτε κι εσείς μια γεύση

Πίσω από την μπάρα, εκτός από τον Αλέξανδρο, θα σας εξυπηρετήσει και η γυναίκα της παρέας, Εύη Χρήστου.
Πέρα από τα cocktail, το Rehab προσφέρει πάνω από 90 ετικέτες σε ρούμι, αφού προς αυτό είναι προσανατολισμένο αυτό το απόλυτο tiki bar, αλλά η ενημερωμένη του κάβα έχει ποικίλες επιλογές και για τους λάτρεις των υπολοίπων ποτών.

Επίσης, μην παραλείψετε να γευθείτε τις γαστρονομικές δημιουργίες του σεφ, Γιώργου Μαυρογιαννόπουλου, που εναρμονίζονται απόλυτα με την tiki ταυτότητα του Rehab. Καλαμάκι μπαμπού με ψητό ανανά πασπαλισμένο με καρύδα μαριναρισμένο σε βανίλια και ρούμι, κεφτεδάκια χοιρινά με ανανά, τζίντζερ, καρύδα & τσίλι τυλιγμένα σε φύλλο μπανάνας και χοιρινά  παϊδάκια μαγειρεμένα σε χόισιν σάλτσα με τροπικά φρούτα, σετσουάν πιπέρι & σουσάμι, είναι μόνο μερικές από τις προτάσεις του καταλόγου.

Djs εναλλάσσονται καθημερινά στα decks ξεσηκώνοντας τους θαμώνες με τις disco, funky και groovie –πάντα από την ερωτική σκοπιά– μουσικές επιλογές τους.

* Τέλη Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση της νέας cocktail list.
* Το Rehab θα σας υποδέχεται καθημερινά, καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. 

Μαρία Πορτοκαλάκη
[email protected]

Video: Βάνιας Σταυρακάκης
[email protected]