Μιλήσαμε με τον Νίκο Ζώη που οργανώνει ένα mini music tour στα καλύτερα στέκια της πόλης

zois-2
ΠΕΜΠΤΗ, 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

Ο πολυτάλαντος Dj και μουσικός παραγωγός, Νίκος Ζώης ξεκινά το βράδυ της Πέμπτης 14 Απριλίου ένα πρωτόγνωρο mini music tour στα καλύτερα στέκια της πόλης και λίγο πριν την έναρξη του "The Perfect 10" project του μιλά στο click@life.

φωτογραφίες: Γιώργος Λούβαρης

Ασχολείται επαγγελματικά με το ραδιόφωνο από το 1990. Αλλά πώς ξεκίνησαν όλα;

«Ξεκίνησα  στα Ιωάννινα (από εκεί κατάγομαι) στο 1ο Κανάλι, ύστερα στον Top Fm. Βραδινές ώρες τότε με slow μουσική και ερωτικές αφιερώσεις. Ήταν μια άλλη εποχή. Συνέχισα στη Θεσσαλονίκη και τον Kiss Fm για 6 χρόνια, ενώ όταν κατέβηκα στην Αθήνα και τον Kiss Fm, τα πράγματα πήραν άλλη τροπή. Βρέθηκα να παρουσιάζω Brit Awards, Mtv awards και πολλά ακόμη. Πέρασα από τον Planet, το Ρυθμό (ναι, έπαιξα για ένα χρόνο ελληνική μουσική!) και τα τελευταία 8 χρόνια ήμουν στον Athens Deejay. Πάντα με υψηλά ratings και συγκεκριμένα με το Top 13, πιάσαμε πολλές πρωτιές. Επίσης, έχω συνεργαστεί ως A&R με δισκογραφικές εταιρίες, την Powerplay music και την Planetworks. Κυκλοφόρησα μουσική, τραγούδησα σε συναυλίες, διατηρώ ένα μουσικό international blog, είμαι music manager στο ιντερνετικό Abbey Road Radio και πολλά ακόμη. Παράλληλα παίζω μουσική ως Dj όλα αυτά τα χρόνια κι αυτό είναι ένα άλλο σημαντικό κομμάτι που με εκφράζει».

Ποιος ήχος τον αντιπροσωπεύει και τι θέση έχει η μουσική στη ζωή του

«Η μουσική είναι όλη μου η ζωή. Πάντα υπάρχει μια μουσική υπόκρουση, από την ώρα που ξυπνάω μέχρι που κοιμάμαι. Δε βλέπω τηλεόραση πλέον. Προτιμώ και  ψάχνω να ακούσω νέα και παλιότερα albums καλλιτεχνών. Από soul, funk, house, pop, rock, alternative, jazz, κλασσική… Δεν έχω προτιμήσεις στο είδος, ούτε στη χρονολογία. Έχω προτιμήσεις στην ωραία μουσική, τον καλογραμμένο στίχο, τη μελωδία, τα φυσικά όργανα. Η μουσική διαθέτει ένα τεράστιο φάσμα που δεν αναλύεται έτσι απλά. Σκέψου πόσα συναισθήματα μπορεί να σου προκαλέσει ένα τραγούδι!».

Ποια ήταν η αφορμή για να οργανώσει το "The Perfect 10"

«Αφορμή ήταν το τραγούδι των Beautiful South, "The Perfect 10". To άκουσα κάποια στιγμή και σκέφτηκα τι θα μπορούσα να συνδυάσω με τον αριθμό δέκα. Όχι τόσο απλά, όσο ακούγεται, αλλά το concept υπάρχει στο μυαλό μου τον τελευταίο χρόνο. Θα είχε γίνει πρώτη φορά πέρσι το καλοκαίρι, αλλά, όπως ξέρεις, τα capital control επέβαλαν κατά κάποιο τρόπο, control στα πάντα. Τώρα που βρήκα χρόνο, το οργάνωσα και συνδύασα ακριβώς αυτό που ήθελα. Διασκέδαση, κάποια από τα καλύτερα μέρη στην Αθήνα και φυσικά 10 Dj sets φτιαγμένα με διαφορετικές μουσικές επιλογές, γιατί μου αρέσει να βλέπω τον κόσμο να χορεύει. Κι εγώ χορεύω μαζί τους, όταν παίζω μουσική»!

Τι μουσικές θα ακούσουμε στα εκάστοτε μαγαζιά

«Κάθε μαγαζί που συμμετέχει στο "The Perfect 10" έχει δικό του χαρακτήρα. Θα μπαίνω για λίγο, κάθε βράδυ σε αυτό το ρόλο. Όλα τα sets έχουν τη βάση τους στη soul, funk, disco μουσική ή, όπως μου αρέσει να λέω, feel good tunes! Θα είναι πιο freestyle αυτή τη φορά, σε άλλα θα παίξω περισσότερη house μουσική, σε άλλα πιο oldies, ακόμη και rock. Έχει πολύ ενδιαφέρον το γεγονός ότι δεν πάω με το ίδιο dj set παντού. Αυτό θα ήταν εύκολο, αλλά δεν είναι ο δρόμος που επιλέγω».

Πώς έγινε η επιλογή των συγκεκριμένων spots και ποια είναι αυτά

«Βγαίνω πολύ γενικά και υπάρχουν κάποια αγαπημένα μέρη στην Αθήνα. Δε με ενοχλεί σε ποια περιοχή θα βρεθώ με την παρέα μου, αρκεί να περάσω καλά και ν’ απολαύσω ένα ωραίο cocktail ή φαγητό, πάντα σε συνδυασμό με ωραία μουσική. Επίσης, αναζητώ να χορεύω, όταν πηγαίνω κάπου, να υπάρχει ένα groove. Κάπως έτσι προέκυψαν οι συνεργασίες στο "The Perfect 10". Τους περισσότερους τους ήξερα γιατί είχα συνεργαστεί μαζί τους στο παρελθόν, ενώ άλλους βρήκα την ευκαιρία να τους γνωρίσω τώρα, γεγονός που με χαροποίησε ιδιαίτερα.

Το πρόγραμμα του "The Perfect 10" 

14.4 Μαρούσι: Jolie Mome
15.4 Νέο Ηράκλειο: Echoes
16.4 Κάντζα, Παλλήνη: Φabrica
17.4 Πειραιάς: Moby All Day Bar
18.4 Νέα Σμύρνη: Rusty Grail
19.4 Χαλάνδρι: Life
20.4 Κηφισιά: J Cocktail Bar
21.4 Σύνταγμα: Drunk Sinatra
22.4 Hilton Athens: Galaxy bar-restaurant
23.4 Αργυρούπολη: Moyen

Ποια είναι τα μελλοντικά του σχέδια

«Όσον αφορά στο μέλλον δεν μπορώ να γνωρίζω. Υπάρχουν πολλοί στόχοι κι όνειρα που θέλω να πραγματοποιηθούν, προσωπικά κι επαγγελματικά. Βέβαια το μόνο που ξέρω είναι ότι απολαμβάνω πλέον κάθε στιγμή, οτιδήποτε κι αν κάνω. Κι ό,τι κάνω, είμαι 100% μέσα σε αυτό».

5 tracks που προτείνει -  αφιερώνει στους αναγνώστες του clickatlife.gr

«Με δυσκολεύεις! Πιο εύκολο θα ήταν...20-30 τραγούδια! Επειδή είναι άνοιξη όμως, και το καλοκαίρι λόγω θερμοκρασίας το νιώθουμε να έρχεται νωρίτερα, θα προτείνω 5 τραγούδια που κυκλοφόρησαν κι αναμένεται να τ’ ακούμε παντού τους επόμενους μήνες:

Ανεξαρτήτου είδους, μουσική προτείνω κι από το www.nickzois.com».

Μαρία Πορτοκαλάκη
[email protected]