RunAround Sew: Όταν αγοράζεις έτοιμα ρούχα μπαίνεις σε καλούπια. Όταν τα ράβεις, δημιουργείς εσύ το καλούπι.

sew1
ΔΕΥΤΕΡΑ, 04 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016

Η Μαρία Δάλλα μάς ανοίγει την πόρτα της εταιρείας της "RunAround Sew" και μας εξηγεί πώς αποφάσισε να ασχοληθεί με την ...κοπτοραπτική vintage κομματιών.

«Το όνομα RunΑround Sew, προέκυψε από την πρώτη μου εμφάνιση σε bazaar. Η έμπνευση ήταν μιας φίλης από το γνωστό τραγούδι του Dion. Αυτό έγινε πριν από 5 χρόνια.

Τα ρούχα και τα αξεσουάρ τα φτιάχνω μόνη μου. Σπούδασα πατρόν, σχέδιο και styling στη σχολή Βελουδάκη, ενώ παράλληλα αγόρασα την πρώτη μου ραπτομηχανή και ασχολήθηκα με τη δημιουργία ρούχων. Θεωρώ όμως όλα τα παιδιά που έχουν φωτογραφήσει και φωτογραφηθεί για το RunΑround Sew ομάδα μου.

Η απόφαση να καταπιαστώ με το αντικείμενο και ειδικά με τη δημιουργία vintage κομματιών ξεκίνησε από πολύ νωρίς. Από τότε που ήμουν πιτσιρίκι και έντυνα τις κούκλες μου και μετά τις φίλες μου.

Στη σχολή έγινε πιο ξεκάθαρο. Το vintage ήρθε λόγω μουσικής. Κάποια στιγμή άρχισα να ακούω πολύ 50’s και 40’s ...και έδεσε. Όμως, πέρα από τη μουσική, οι γυναίκες είναι αυτές που με εμπνέουν κυρίως. Θέλω να τις ντύσω όλες.

Οι συγκεκριμένες δεκαετίες μού δημιουργούν αγνά, πιο ''καθαρά'' κι αυθόρμητα συναισθήματα... Ωραία μελαγχολία και περιέργεια για το πώς ήταν η ζωή, από όλες τις απόψεις, τότε.

Η παραγγελία ενός ρούχου είναι εμπειρία! Δεν πας απλά για ψώνια, μπαίνεις στη διαδικασία της κατασκευής. Το ρούχο γίνεται δικό σου, επειδή έχεις την επιλογή στο χρώμα, στο σχέδιο και γενικότερα στο στυλ. Φτιάχνεις κάτι μοναδικό. 

Τα τελευταία χρόνια έχει γεννηθεί η ανάγκη για τη δημιουργία ρούχου, επειδή πολλές φορές αναζητούμε κάτι χωρίς αποτέλεσμα. Σίγουρα είναι πιο απλό να μπεις σε ένα εμπορικό και να ...τελειώνεις, όμως το αποτέλεσμα δεν είναι ίδιο για όλους μας. 

Αν ήθελα να πείσω κάποιον δύσπιστο, θα έλεγα ότι, όταν φτιάχνεις ένα ρούχο, δημιουργείς εσύ το καλούπι, ενώ όταν αγοράζεις ένα έτοιμο, μπαίνεις εσύ σε ένα καλούπι.

Χρησιμοποιώ βαμβακερά υφάσματα κυρίως με πολύ χρώμα. Polka dot ή animal prints και floral dessin. Οι τιμές θέλω να είναι προσιτές σε όλους, ακριβώς λόγω οικονομικής κρίσης γι αυτό και ξεκινούν από 15 ευρώ.

Αν με επισκεφεθείτε, θα ανακαλύψετε κλος ή ίσιες φούστες και τοπάκια που μοιάζουν με εκείνα της δεκαετίας του '50. Αλλά και αξεσουάρ, όπως τσάντες, ζώνες και κορδέλες ή λουλούδια για τα μαλλιά.  

Φετινές τάσεις είναι οι απλές γραμμές και τα έντονα χρώματα. Kαι Τip-ακι για όλους τους τύπους σώματος: Ανεβάστε τη μέση! Ό,τι πιο κομψό ever είναι οι ψηλόμεσες φούστες».

ΜΑΡΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΑΚΗ / [email protected]

φωτογραφίες: Vassilis Sfakianopoulos, Georgia Economou, Nafsika Vasiliadou