Neighbour-hook στην οδό Λεπενιώτου

lepeniotoy
ΠΕΜΠΤΗ, 05 ΜΑΙΟΥ 2016

Αυτή την εβδομάδα κάνουμε στάση σε μια από τις παλαιότερες συνοικίες του κέντρου, εκείνη του Ψυρρή, που βρίσκεται βορειοδυτικά της Ακρόπολης, αποτελεί έναν βασικό σταθμό των τουριστών και στέκι για όλες τις ηλικίες κι όλα τα γούστα.

Ο πολιτισμός, σύγχρονος και κλασσικός, συνομιλούν στην περιοχή. Αυτή την εβδομάδα περιπλανιόμαστε σε μια από τις πιο δημοφιλείς οδούς της και συγκεκριμένα στην οδό Λεπενιώτου. Αν λοιπόν ο δρόμος σας βγάλει και πάλι στο κέντρο κι επιλέξετε να κινηθείτε στα στενά της Λεπενιώτου, το click@life σάς έχει έτοιμες όλες τις επιλογές για εκλεκτά μεζεδάκια, σπέσιαλ cocktail, δράση και περιπέτεια. Ας τις δούμε...

Τα δωμάτια απόδρασης έχουν δώσει άλλη διάσταση στην ψυχαγωγία και τη διασκέδαση ανθρώπων όλων των ηλικιών στην πόλη. Ένα από αυτά στεγάζεται στην οδό Λεπενιώτου κι ονομάζεται Great Escape

Το Great Escape αποτελεί μια εταιρία που δραστηριοποιείται στον τομέα των ζωντανών παιχνιδιών απόδρασης, βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και διανύει το δεύτερο έτος λειτουργίας της. Τα ωράρια είναι 14.30 - 23.30 από Δευτέρα μέχρι και Σάββατο και 11.30 - 23.30 τις Κυριακές. Οι κρατήσεις γίνονται είτε τηλεφωνικά είτε ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας. Αυτή την στιγμή έχει 5 διαφορετικά θεματικά δωμάτια σε μια έκταση 400 τετραγωνικών μέτρων, ενώ έχει ανοίξει παραρτήματα τόσο στην πόλη της Καλαμάτας, όσο και σε αυτή της Θεσσαλονίκης με τα ίδια θεματικά δωμάτια.

Κοντά στο Θησείο, προς το τέλος της Ερμού, στο γραφικό στενό της Λεπενιώτου, έκανε το «Chill Pill» την εμφάνισή του στις αρχές του Μαρτίου και το click@life πρώτο από όλους σάς ενημέρωσε γι αυτό με το σχετικό αφιέρωμα. Πρόκειται για το πρώτο επιχειρησιακό εγχείρημα του Νικήτα και της ηθοποιού Αθηνάς Οικονομάκου.

Μοναστηριακός, πολυεπίπεδος και μοντέρνος χώρος, με θετική αύρα, ζεστός -για το χειμώνα- και παράλληλα, δροσερός -για τα καλοκαίρια- με ρετρό πινελιές, μυρωδάτο καφέ κι άλλα σπέσιαλ ροφήματα, γευστικά πιάτα και φυσικά μια προσεγμένη λίστα με cocktails, που ενημερώνεται ανά σεζόν. Την μουσική επιμελούνται δημοφιλείς και καταξιωμένοι στο χώρο τους djs και κινείται σε ρυθμούς soul, funky, jazz, rock, nu disco και ηλεκτρονικούς, ενώ τα Σάββατα οι μελωδίες είναι πιο mainstream. 

Σε ένα ακόμα όμορφο και παλιό αρχοντικό του Ψυρρή, που βρίσκεται στο τρίστρατο των οδών Τάκη, Ναυάρχου Αποστόλη και Λεπενιώτου, κτισμένο το 1862, στεγάζεται ένα παραδοσιακό τσιπουράδικο των Αθηνών, έχοντας ρίζες Βολιώτικές, εξ’ ου και ο διακριτικός τίτλος του Βολιώτικο Τσιπουράδικο. Εκεί μπορείτε να απολαύσετε εκλεκτούς, σπιτικούς μεζέδες, που διατίθενται σε ψαρικά και κρεατικά, κρασάκι, τσίπουρο και ούζο που συνοδεύονται τακτικά υπό τους ήχους ορχήστρας.

Εξίσου καλή επιλογή για φαγητό είναι το Venti, που πιο αργά το βράδυ μετατρέπεται σε club με τους θαμώνες να διασκεδάζουν σε ξέφρενους ρυθμούς.

Thirio Bar

Και συνεχίζουμε με το διώροφο, ξύλινο Thirio Bar, ένα από τα παλαιότερα μπαρ της Αθήνας, που γεννήθηκε το 1998, σαν ένα ατίθασο και ασυμβίβαστο «μωρό», ενώ στεγάζεται σε ένα μικρό νεοκλασικό κτίριο, χαρακτηριστικό δείγμα εκείνων του κέντρου της Αθήνας των αρχών του 1900. 

Έγινε γρήγορα γνωστό για τις jazzy και funky μουσικές του και τους καλύτερους Djs του είδους, που πέρασαν από την κονσόλα του τα τελευταία χρόνια. Το πνεύμα των αρχαίων φυλών της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής, παρέα με τα groovy ιερά τέρατα των 50’s, 60’s, 70’s, 90’s και του σήμερα, γιορτάζει κάθε βράδυ σε μια freestyle τελετουργική μυσταγωγία.

Επόμενη στάση το Ghost House, ένας πολυχώρος τέχνης και διασκέδασης στο κέντρο της Αθήνας, όπου πραγματοποιούνται θεματικές και karaoke βραδιές. Στο ισόγειο βρίσκεται το Ghost Bar και στον πρώτο όροφο το Ghost House Live.

Για το τέλος, σας κρατήσαμε την Death Disco, ένα συναυλιακό χώρο, που στεγάζεται σ’ ένα διώροφο κτίριο, minimal και industrial αισθητικής. Πρόκειται για εγχείρημα του dj και promoter της αθηναϊκής dark wave σκηνής, Λεωνίδα Σκιαδά και αποτελεί ένα new wave club με post punk, dark wave, 80's, minimal synth, gothic, indie, electro και old school ebm μουσικές επιλογές.

Μαρία Πορτοκαλάκη
[email protected]

Mπορείτε να διαβάσετε όλα τα «NEIGHBOUR-HOOK» εδώ