Λόλα, να μία... τσάντα!

lola

Δείτε τον διαγωνισμό του clickatlife.gr στο Facebook και μπείτε στην κλήρωση για μία από τις χειροποίητες τσάντες της Λόλας! 

ΤΡΙΤΗ, 10 ΜΑΙΟΥ 2016

Μιλήσαμε με την Λόλα Βλαστού που αποφάσισε να μετατρέψει το πάθος της για τις τσάντες σε επάγγελμα. Ευτυχώς.

Εμείς οι γυναίκες μια μανία με τις τσάντες την έχουμε. Μικρές και διακριτικές, μεγαλύτερες και φανταχτερές, φάκελος, πουγκί ή backpack, πάντα έχουμε επιλογές για συνδυσμούς ανάλογα με την εμφάνιση που θέλουμε να πετύχουμε. Όσο για το περιεχόμενό τους, ενίοτε θυμίζουν το μαγικό βαλιτσάκι του Sport Billy...

Γι αυτό αποφασίσαμε να συναντήσουμε τον ειδικό, την Λόλα Βλαστού, που ξεκίνησε από χόμπι να δημιουργεί τσάντες και να μιλήσουμε μαζί της, μεταξύ άλλων, για την αφορμή που την οδήγησε να ασχοληθεί επαγγελματικά με αυτό. Φυσικά δεν παραλείψαμε να εξασφαλίσουμε και ένα δώρο για κάποιον τυχερό από εσάς.

Η 53χρονη Λόλα Βλαστού, αν και σπούδασε Βρεφοκομία, δεν άσκησε ποτέ το επάγγελμα και απασχολούνταν επαγγελματικά στην επιχείρηση της οικογένειάς της, όπου τον τελευταίο χρόνο στεγάζεται το δικό της εργαστήριο που κατασκευάζει τις ολόδικές της (και δικές μας) τσάντες.

«Στον ελεύθερο χρόνο μου πάντα εφτιαχνα  διάφορα πραγματάκια για δική μας χρήση. Κάπως έτσι δημιούργησα την πρώτη μου τσάντα που προοριζόταν για δώρο. Βλέποντας την ανταπόκριση που είχε, σκέφτηκα να το δω πιο σοβαρά. Η επιθυμία - ανάγκη μου για δημιουργία (και όχι μόνο) μεγάλωσε λόγω της κατάστασης που επικρατεί στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Γι αυτό και οι τιμές μου είναι αρκετά προσιτές (από 10€ οι φάκελοι έως 40€ οι πολύ μεγάλες). 

Το κάθε κομμάτι είναι σχεδιαστικά μοναδικό. Τα υφάσματα μου είναι κυρίως καραβόπανο, τσουβάλι και βαμβακερά. Σημείο αναφοράς μου, τολμώ να πω, είναι η τρέσα - ιμάντας που πλαισιώνει το logo μου στις τσάντες. 

Απευθύνομαι σε όσους αναζητούν χειροποίητα μοναδικά κομμάτια και οτιδήποτε μη τυποποιημένο. Όλα τα υλικά είναι γενικά εύχρηστα, μαλακά και καθαρίζονται εύκολα (στο πλυντήριο). 

Μια τσάντα είναι ικανή να απογειώσει ή και να καταστρέψει μια εμφάνιση. Εμείς οι γυναίκες γενικά είμαστε "κολλημένες" με τις τσάντες. Και οι λόγοι είναι σίγουρα και πρακτικοί. Γιατί, καλώς ή κακώς, εμείς κουβαλάμε περισσότερα πράγματα από τους άντρες. Επιπλέον, αποτελούν και φετίχ. Άλλωστε, υπάρχει κάτι που δεν είναι φετίχ, όσον αφορά στις γυναίκες;

Όταν επιλέγουμε μια τσάντα, το μόνο που πρέπει να έχουμε κατά νου είναι ...αν μας κάνει click!

Το εργαστήρι μου βρίσκεται στην περιοχή της Δάφνης (Κ.Παλαμά 9, Τηλ. επικ. 694 697 6263). Εκεί μπορεί κάποιος να με επισκεφθεί 9.00 - 14.00 καθημερινά. Επίσης, στην σελίδα μου στο facebook, όπου αναρτώνται οι εκθέσεις που παίρνω μέρος. Και μάλιστα, η επόμενη έκθεση, όπου μπορείτε να με βρείτε (εκτός απροόπτου) θα πραγματοποιηθεί στις 11 & 12 Ιουνίου στο Θησείο, στο Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων».

Μαρία Πορτοκαλάκη
[email protected]