O «νονός» της techno στην Αθήνα

o-nonos-tis-techno-stin-athina

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010

O «νονός» της techno, Juan Atkins, καταλαμβάνει τα decks του Yoga Bala, την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου, ενώ το Σάββατο 23 Οκτωβρίου θα μιλήσει στο κοινό του σε ένα Workshop στον ίδιο χώρο.

O «νονός» της techno, Juan Atkins, καταλαμβάνει τα decks του Yoga Bala, την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου, ενώ το Σάββατο 23 Οκτωβρίου θα μιλήσει στο κοινό του σε ένα Workshop στον ίδιο χώρο.

Μετά από τρία επιτυχημένα Counter Culture Events με τους James Pants, Mulatu Astatke και Beppe Loda, το δισκοπωλείο Θρι Σιξτι παρουσιάζει αυτή τη φορά στο αθηναϊκό κοινό, τον Juan Atkins, τον γνωστό μουσικό από το Detroit.

Το βράδυ της Παρασκευής, ο Juan Atkins θα προσφέρει στο κοινό του μια μοναδική ευκαιρία να ακούσει ζωντανά τον μύθο της σύγχρονης μουσικής, ενώ το Σάββατο, ως καλεσμένος του Red Bull Music Academy Workshop στo Υoga Bala, ο Atkins θα καλέσει τους λάτρεις της techno να συμμετάσχουν σε μία εφ’ όλης της ύλης συζήτηση, σχετικά με την καριέρα του καλλιτέχνη και την ιστορία πίσω από την μουσική του Detroit. Δεν θα παραλείψει βέβαια, να δώσει και ορισμένα «tips» για τη μουσική παραγωγή.

Με έδρα του πάντα το Detroit και σχεδόν τρεις δεκαετίες στην ενεργό δράση, ο Juan Atkins έχει δώσει μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά δείγματα ποιοτικής techno μουσικής, μεταφέροντας όλο το background της Motown επάνω στα μηχανήματά του και ενσωματώνοντας τη λογική της μαζικής παραγωγής, μέσω της δικής του δισκογραφικής εταιρείας, της Metroplex.

Το μοναδικό του στυλ έγινε κατά καιρούς αντικείμενο αντιγραφής στον κόσμο της ηλεκτρονικής μουσικής, χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα αφού ήταν αδύνατο να αναπαραχθεί το μοναδικό «soul» άγγιγμά του. Κομμάτια όπως το «No Ufo’s», «Clear», «Lies», «Starlight», «Jazz is the Teacher» αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της χορευτικής ηλεκτρονικής μουσικής, ενώ το στιλ παραγωγής τους θυμίζει το avant garde rock ύφος των Radiohead και το φουτουριστικό r ‘n’ b στιλ των Neptunes.

Πληροφορίες: Yoga Bala, Ρήγα Παλαμήδου 5-7, Ψυρρή, 210 3311335, 22/10 στις 10.30 μ.μ., είσοδος 10 ευρώ / 23/10 στις 6 μ.μ., είσοδος ελεύθερη.