Όταν η ψυχή (soul) συνάντησε την κουκουβάγια (owl) γεννήθηκε το "The Sowl" (Video)

sowl

Χτισμένο το 1845 για τους Στάβλους του Βασιλιά Όθωνα, κάτω από την Ακρόπολη...

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18 ΜΑΙΟΥ 2018

Με έντονη την παρουσία ξύλου, ψάθας, σχοινιών και γήινων αποχρώσεων, πολυελαίων από χάντρες και καλάθια, ένα σιντριβάνι στο κέντρο να σε χαλαρώνει, καθώς ακούς το νερό να κυλά, τροπικά φυτά που σε «περικυκλώνουν» από ψηλά, περιποιημένη γκαλερί, κουζίνα και κάβα, το «The Sowl» δεν δυσκολεύτηκε να ...αγγίξει την ψυχή μας και να αποτελέσει άμεσα talk of the town.

Χτισμένο το 1845 για τους Στάβλους του Βασιλιά Όθωνα, κάτω από την Ακρόπολη, είναι ένα από τα παλαιότερα και πιο ιστορικά κτίρια της μοντέρνας Αθήνας.

Οι ιδιοκτήτες του «The Sowl», Γιάννης Μωράκης, Γιώργος Μελισσάρης και Αλεξάνδρα Δράκου, θέλησαν και κατάφεραν να δημιουργήσουν έναν ξεχωριστό all day πολυχώρο, αφιερωμένο στους λάτρεις του πολύ καλού φαγητού, της τέχνης, της ιδιαίτερης μουσικής και της ποιοτικής διασκέδασης.

Φιλόξενος χώρος και οικείος, άνοιξε τις πόρτες τους στις αρχές του περασμένου Δεκέμβρη και διακοσμητικά ακολουθεί ethnic urban τάσεις, που υπογράφει ο Γιώργος Παντελούκας. 
Θα μπορούσε εύκολα να παρομοιαστεί με την εσωτερική αυλή μιας χασιέντα, που σε καλεί να την επισκεφθείς από το πρωί για ν’ απολαύσεις εκλεκτό καφεδάκι ή και brunch, detox χυμούς (4) από τους οποίους ξεχωρίσαμε το "Morning Glory" και smoothies, ιδιαίτερες γεύσεις (6) σε τσάι, σπιτική λεμονάδα και σοκολάτα ρόφημα με πραλίνα.

Στη συνέχεια, μην αντισταθείτε να γευματίσετε δοκιμάζοντας ένα από τα ελληνικά πιάτα που παντρεύονται με την μεξικάνικη γαστρονομική παράδοση, υπό την επιμέλεια του Chef Μάνου Ευσταθίου και τα οποία μπορούν να συνδυαστούν είτε με κάποιο cocktail είτε με κάποια από τις δεκάδες των ετικετών, που προσφέρονται σε οίνο.

Εμείς προτείνουμε τη σαλάτα καλαμπόκι με lychee, γλυκό dressing και κολοκύθι, τις αρωματισμένες με καρύδα και ανανά γαρίδες, τα embanadas με καπνιστό τυρί και για κυρίως το μοσχαρίσιο Tri-tip σε μαρινάδα από πιεριά chipote ή το κοτόπουλο σχάρας με παραδοσιακή Περουβιανή μαρινάδα. 

Αν μετά τις ιδιαίτερες αυτές γεύσεις, επιθυμήσετε να γλυκάνετε τον ουρανίσκο σας με κάποιο από τα προσφερόμενα επιδόρπια, σας λέμε ανεπιφύλακτα να κινηθείτε ανάμεσα στη σούπα από σοκολάτα γάλακτος με μπισκότα, την ξεχωριστή πάβλοβα, ενώ, αν είστε το πιο πικάντικων  γέυσεων, μια Τερίνα σοκολάτας με πιπεριά θα σας ανταμείψει!

Και στο σημείο αυτό ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για τα cocktails του "The Sowl", που έχει επιμεληθεί ο Σπύρος Κερκύρας με την ομάδα "Bar Solutions". Κατά την επίσκεψή μας, συναντήσαμε πίσω από την μπάρα τον Αναστάση Τσάμη, που μας ξετρέλανε με τα «Summer Bag», «Hacienda Passion» και «Hawaii 5-0» cocktails που δημιούργησε για εμάς.

Εξίσου όμως, απολαυστικά, εξωτικά, δροσιστικά και ταξιδιάρικα είναι και τα: "On the Beach" με Leblon cachaça sous vide με Merlet λικέρ αχλάδι, σιρόπι από tonka syrup και χυμό λάιμ, "Twisted Ginger Rush" με Herradura Blended Blanco & Reposado Tequila 100% de blue agave με ανανά και mezcal, χυμό από τζίντζερ, citrus mix και bitters και "Dragonfly" me Mastiha, Ancor Tζιν, λικέρ μήλο, βασιλικό, χυμό λάιμ, χυμό τζίντζερ και αγγούρι.

Στην Gallery, η curator Αιμιλία Σωτήρχου οργανώνει και παρουσιάζει εικαστικές εκθέσεις σύγχρονων καλλιτεχνών, ενώ η event director Αθηνά Κεφαλοπούλου επιμελείται στους πολλαπλούς διαμορφωμένους χώρους, πολιτιστικές και εταιρικές εκδηλώσεις, παράλληλα με εκπαιδευτικά δρώμενα.

Την επιμέλεια της μουσικής του χώρου αναλαμβάνουν αναγνωρισμένοι Djs της Αθήνας, resident του Sowl είναι ο Λευτέρης Μουστάκας, ενώ οι ήχοι περιλαμβάνουν επιλογές από funk soul, funk disco, cumbia, soul, latin house, swing κ.ά., ενώ δεν απουσιάζουν οι guest εμφανίσεις DJs και επιλεγμένα  lives καλλιτεχνών.

Ιnfo
The Sowl
Ηρακλειδών 10, Θησείο
Tηλ.: 210 345 0003, 6973 227 000

ΜΑΡΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΑΚΗ / [email protected]
ΒΑΝΙΑΣ ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ / [email protected]

Μουσική: ΜΑΝΟΣ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ