Jazz βραδιές τον Φεβρουάριο στο Faust

Jazz-bradies-ton-febrouario-sto-faust

ΤΡΙΤΗ, 07 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012

Ο πολυχώρος «Faust» φιλοξενεί Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες και υπόσχεται αξέχαστες χειμωνιάτικες νύχτες τον Φεβρουάριο, με κυρίαρχο το jazz στοιχείο στο πρόγραμμά του.

Για όλο τον μήνα Φεβρουάριο το Faust ετοιμάζει θεματικές μουσικές βραδιές, από cabaret και jazz, μέχρι swing και indie rock.

Belleville

Συνεχίζοντας να προτείνει θέαμα με ατμόσφαιρα cabaret, τo Faust παρουσιάζει κάθε Τετάρτη τους Belleville, οι οποίοι προσεγγίζουν διασκευές αγαπημένων καλλιτεχνών με τον δικό τους μοναδικό τρόπο και ήχο.

Οι Belleville δημιουργήθηκαν στις αρχές του 2011 και με νοσταλγική διάθεση και λεπτές πινελιές χιούμορ συνοδεύουν αισθητικά το μουσικό τους ταξίδι. Έχουν επιρροές από την jazz, την blues, το swing του μεσοπολέμου και τη μουσική για το θέατρο (στις 22.00, είσοδος: 5 ευρώ).

Femi Temowo

Μετά τις εμφανίσεις του στο Λονδίνο και το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Nιγηριανός Femi Temowo επισκέπτεται το Faust, με την κιθάρα του και με απίστευτες μουσικές από τον κόσμο της jazz, την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου (στις 22.00, είσοδος 8 ευρώ).

Fenia Papadodima et les Zazous

Το σχήμα Fenia Papadodima et les Zazous μας καλεί στο Faust στις 14 Φεβρουαρίου (ημέρα των ερωτευμένων), για να απολαύσουμε ένα jazz αφιέρωμα, μέσα από τραγούδια-σταθμούς των Billie Holiday, Charles Mingus, Thelonious Monk, Boris Vian, αλλά και της σύγχρονης γαλλικής τζαζ σκηνής.

Η Φένια Παπαδόδημα μας οδηγεί στα καταγώγια του Παρισιού, αγκαλιά με τους υπαρξιστές, καπνίζοντας τον αέρα του swing και της ελευθερίας, με τη μαύρη τζαζ της Νέας Υόρκης να φοράει γαλλικούς στίχους (στις 22.30, είσοδος 8 ευρώ).

Kelly Kaltsi @ The Special K’z

Η Kelly Kaltsi και οι The Special K’z συνεχίζουν τις εμφανίσεις τους για άλλη μια Δευτέρα, στις 13 Φεβρουαρίου, με νέα ακυκλοφόρητα κομμάτια (ελληνόφωνα και αγγλόφωνα), με indie rock ύφος και trip hop στοιχεία.

Video art, διαδραστικότητα και πρόζα συνδυάζονται μεταξύ τους, καταλήγοντας σε πρωτότυπους συνδυασμούς, από την παράνοια του trip hop, σε μονοπάτια «πειραγμένου swing» και electro soul και σε ακούσματα bossa nova και jazz. Διασκευασμένοι Garbage, «πειραγμένοι» Imelda May και Hooverphonic, αλλά και Portishead, Nirvana, Radiohead και Placebo σε αναπάντεχες δεύτερες εκτελέσεις, εκπλήσσουν και εντυπωσιάζουν (στις 22.30).

Vette Michelle & SouLuv

Η Vette Michelle, με τη μαύρη βελούδινη φωνή και την πληθωρική σκηνική της παρουσία, υπόσχεται ένα μαγευτικό μουσικό ταξίδι από τα σοκάκια της Νέας Ορλεάνης, μέχρι το Χάρλεμ, την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου.

Η «original» soul woman, Vette Michelle, θα μας σαγηνεύσει με τραγούδια δημοφιλών καλλιτεχνών, όπως οι Sade, Amy Winehouse, Angie Stone, John Mayer, India Arie και άλλοι, ενώ οι SouLuv, οι οποίοι με κάθε τους εμφάνιση ταράζουν τα νερά της νέο-jazz, θα μας προσφέρουν αξέχαστες μουσικές στιγμές (στις 22.00, είσοδος 8 ευρώ).

Μαρία Μανουσάκη

Η μοναδική Μαρία Μανουσάκη με το βιολί της θα μας προσφέρει μια μαγευτική βραδιά, την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου (στις 22.00, είσοδος 5 ευρώ).

Πληροφορίες: Faust Bar-Theatre-Arts, Αθηναΐδος και Καλαμιώτου, Καπνικαρέα-Αθήνα, 210 3234095.