Neighbour-hook στα καταγάλανα νερά των ακτών της Αττικής

grandresortlagonissibeach01
Παραλία Grand Resort Lagonissi
ΠΕΜΠΤΗ, 02 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016

Ο Ιούνιος μπήκε δυναμικά δείχνοντάς μας μια...αρκετά θερμή πλευρά του, που μας προϊδεάζει για το καλοκαίρι που έρχεται. Οι παραλίες, οργανωμένες και μη, είναι έτοιμες να μας υποδεχθούν και φέτος, αν και δεν είναι λίγοι όσοι έχουν ήδη ξεκινήσει τα πλατσουρίσματα στα θαλασσινά νερά. Πάμε για μπάνιο;

Για μπάνιο περισσότερο ή λιγότερο μακριά από το κέντρο της πόλης, με ή χωρίς είσοδο, το click@life σάς συγκέντρωσε μερικούς από τους επίγειους παραδείσους της Αττικής, για αποδράσεις και μια ανάσα δροσιάς τα Σαββατοκύριακα ή μετά το γραφείο. Καλοκαίρι, καλωσήρθες!

Αστέρας Βουλιαγμένης στην Βάρκιζα

Αστέρας Βουλιαγμένης

Αποτελεί προέκταση του Astir Palace και στις άνετες ξαπλώστρες του μπορείτε να απολαύσετε καφέ, φαγητό και ποτό. Επιπλέον προσφέρει πλήθος υπηρεσιών και δραστηριοτήτων, όπως θαλάσσιων σπορ και spa. 

Κόκκινο Λιμανάκι στην Ραφήνα

Η παραλία αποτελείται ως επί το πλείστον από άμμο και βότσαλα, ενώ μεγάλα βράχια μέσα στον φυσικό ορμίσκο την προστατεύουν από τους ισχυρούς ανέμους που φυσούν στην περιοχή. Θα χρειαστεί να κατεβείτε αρκετά σκαλιά για να την προσεγγίσετε.

  • Υπάρχει όμως και το Μπλε Λιμανάκι, ένας ορμίσκος καλά κρυμμένος, όπου μπορείτε να χαλαρώσετε, επιλογή κατάλληλη για όσους θέλουν ησυχία.

Σχινιάς στον Μαραθώνα

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες παραλίες της Αττικής. Η παραλία κατά καιρούς έχει χρησιμοποιηθεί και για γυρίσματα ταινιών, ενώ κατά μήκος της υπάρχουν αρκετά beach bars.

Προς την ίδια κατεύθυνση μπορείτε να επισκεφθείτε και τις παραλίες των περιοχών 

  • Μάτι
  • Ζούμπερι
  • Άγιος Ανδρέας
  • και Μπρεξίζα.

Πόρτο Γερμενό

Ακολουθώντας τη διαδρομή προς τα Βίλια, θα δείτε την συγκεκριμένη ακτή στα παράλια του Κορινθιακού κόλπου, στους πρόποδες του Κιθαιρώνα. Στην γύρω περιοχή θα βρείτε ταβερνάκια όπου μπορείτε να γευματίσετε.

Μαύρο Λιθάρι στη Σαρωνίδα

flickr.com

Παραλία με άμμο, η οποία ενδείκνυται για θαλάσσια σπορ και χαλάρωση στα μπαράκια και τις ταβέρνες της ευρύτερης περιοχής. Τα ξενοδοχεία δεν είναι λίγα και καλύπτουν όλα τα γούστα και τα βαλάντια. Ιδανική για βουτιές και διασκέδαση και η παραλία του Eden Beach Hotel, ακριβώς δίπλα.

Grand Beach στο Λαγονήσι

Grand Resort Lagonissi

Απομονωμένες και γαλήνιες οι παραλίες του Grand Resort Lagonissi επιτρέπουν στους επισκέπτες να απολαύσουν τις χαρές της πολυτέλειας σε μια παραθαλάσσια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης. Ιδανική για βουτιές στα καταγάλανα νερά, καταδύσεις και άλλα θαλάσσια σπορ.

Eρωτοσπηλιά στο Πόρτο Ράφτη

Μικρός κόλπος, με σπηλιές και αμμουδιά, περικυκλωμένος από πράσινο. Μια από τις πιο δημοφιλείς παραλίες της Αττικής την οποία επισκέπτονται οι πιο.. ρομαντικές ψυχές. 

ΚΑΠΕ Λεγραινά

Εξίσου εξωτικές και ειδυλλιακές είναι και οι παραλίες:

  • Θυμάρι, λίγο μετά την Παλαιά Φώκαια.
  • Χάρακας, πλησιάζοντας τα όρια των Δήμων Κερατέας και Λαυρίου, λίγο πριν το ΚΑΠΕ.
  • Λεγραινά & ΚΑΠΕ Λεγραινά, λίγο πριν τα Λεγραινά, με κατεύθυνση προς Σούνιο, στο τέλος της μεγάλης ευθείας μετά τον οικισμό Χάρακας, υπάρχει μια ταμπέλα, που οδηγεί σε δεξιά στροφή στον χωματόδρομο και αναγράφει «Ιδιοκτησία Κ.Α.Π.Ε.». Λίγη κατηφόρα, λίγα σκαλιά και φτάσατε.
  • Ψάθα, μόλις 66 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας.
  • Πλαζ Αυλάκι στο Πόρτο Ράφτη.

Δεν αφήνουμε όμως, παραπονεμένους και όσους επιθυμούν να κάνουν γυμνισμό.

Για την εν λόγω δραστηριότητα, μπορείτε να κατευθυνθείτε προς την Ραμνούντα, 65 χιλιόμετρα έξω από την Αθήνα με κατεύθυνση προς Γραμματικό, η οποία είναι από τις πρώτες παραλίες που επέλεξαν οι γυμνιστές στην Αττική για να απελευθερωθούν.

Μεταξύ Σαρωνίδας και Αναβύσσου, μπορείτε επίσης να πετάξετε το μαγιό σας, όταν φτάσετε στους κολπίσκους μετά την παραλία Μαύρο Λιθάρι, ενώ και στο Cape Σούνιο μπορείτε να καταφθάσετε χωρίς beachwear, στη μικρή βοτσαλωτή παραλία που θα βρείτε κοντά στα ερείπια του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, στρίβοντας αριστερά, όπως κοιτάτε τη θάλασσα.

Καλές βουτιές!

ΜΑΡΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΑΚΗ / [email protected]