«Ιδιότροπη» reggae στο Nueva Trova

idiotropi-reggae-sto-nueva-trova

ΠΕΜΠΤΗ, 09 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012

Μια ευχάριστη έκπληξη περιμένει το κοινό του Nueva Trova την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου, όπου η Jammaroots και η μπάντα της «συναντούν» τον Selectot Nesta στα decks.

H δημιουργική Jammaroots, τραγουδίστρια, συνθέτρια και στιχουργός, καθώς και ενεργό πρόσωπο στη reggae σκηνή τα τελευταία χρόνια, παρέα με μια ομάδα ταλαντούχων καλλιτεχνών, φέρνουν στο Nueva Trova, το σχήμα στην τελική του μορφή.

Παρά το μικρό χρονικό διαστημα ύπαρξης της μπάντας, θετικές κριτικές του κόσμου και ενδιαφέρουσες συνεργασίες τους έφεραν σε συναυλίες και φεστιβάλ όπως στα Horace Andy (Supporting act), The Wailers (Supporting Act), 3rd Ziria Festival, Legalize it Festival Art Resistance Festival, European Day Of Music κ.α.

Οι Jammaroots & the Oscillators πλάθουν το δικό τους «ιδιότροπο» reggae, φανερά επηρεασμένο από τη soul και τη dub σκηνή και γενικότερα από καλλιτέχνες όπως οι Αlpha Blondy, Sade, Marcia Griffiths, Massive Attack, Still Pulse, Erica Baduh, Burning Spear, Don Carlos, Thievery Corporation, Max Romeo, Lauryn Hill κ.α.

Στην άλλη όχθη, ο Selector Nesta, από τους πλέον δραστήριους Dj στον χώρο, ο οποίος από το 2003 καταφέρνει να μας «εθίζει» σε Roots, Dub, Ragga, Rocksteady, Dancehall, Dubstep και γενικότερα «Positive Sounds», έχει δώσει το «παρών» σε bar, μουσικές σκηνές και φεστιβάλ και στήνει τα δικά του parties σε γνωστά στέκια της πόλης.

Πληροφορίες: Nueva Trova, Αθηνάς & Βλαχαβά 9, Αθήνα, στις 10 μ.μ., είσοδος ελεύθερη, 6984 098272.